Drive-pictogrammen weergeven op het bureaublad van uw Mac

Inhoudsopgave:

Drive-pictogrammen weergeven op het bureaublad van uw Mac
Drive-pictogrammen weergeven op het bureaublad van uw Mac
Anonim

Wat te weten

  • Open Finder en ga naar Finder > Preferences > General. U ziet de apparaten waarvan het bijbehorende pictogram op uw bureaublad kan worden weergegeven.
  • Controleer een apparaat om het pictogram op uw bureaublad weer te geven. Schakel alle items uit waarvan u de pictogrammen niet op uw bureaublad wilt.
  • Gebruik een foto als pictogram: Open in Voorbeeld, selecteer Bewerken > Copy. Klik met de rechtermuisknop op het stationspictogram, klik op Get Info en plak de foto over het huidige pictogram.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u schijfpictogrammen op het bureaublad van uw Mac kunt weergeven of verbergen. Op uw Mac-bureaublad worden pictogrammen weergegeven die uw harde schijf, externe schijven die op uw computer zijn aangesloten, aangesloten servers en aangesloten items, zoals cd's en dvd's, voorstellen.

Hoe u de schijven kunt wijzigen die u op het bureaublad ziet

Misschien wilt u een schoon bureaublad als u een presentatie geeft, of geeft u er de voorkeur aan dat alleen het pictogram van uw harde schijf op uw bureaublad staat. Met de Finder kunt u eenvoudig aangeven welke pictogrammen op het bureaublad zichtbaar zijn.

  1. Klik op het bureaublad of open een Finder-venster om er zeker van te zijn dat de Finder momenteel de voorste toepassing is.
  2. Selecteer in de Finder-menubalk Voorkeuren.

    Image
    Image
  3. Klik in het geopende Finder-voorkeurenvenster op de Algemeen tab.

    Image
    Image
  4. Op het tabblad Algemeen ziet u een lijst met apparaten waarvan het bijbehorende pictogram op uw bureaublad kan worden weergegeven:

    Harde schijven: Dit omvat interne apparaten, zoals harde schijven of SSD's.

    Externe schijven: dit verwijst naar elk opslagapparaat dat is aangesloten via een van de externe poorten van uw Mac, zoals USB, FireWire of Thunderbolt.

    CD's, DVD's en iPods: Deze pictogrammen omvatten uitwerpbare media, inclusief optische apparaten, evenals iPods of iPhones.

    Verbonden servers: dit verwijst naar alle netwerkopslagapparaten of netwerkbestandssystemen die door uw Mac kunnen worden gebruikt.

    Image
    Image
  5. Plaats een vinkje naast alle items die u op het bureaublad wilt weergeven. De geselecteerde items worden nu op het bureaublad weergegeven. Verwijder het vinkje om het pictogram op uw bureaublad niet meer weer te geven. Zodra het is uitgeschakeld, wordt het schijfpictogram van uw bureaublad verwijderd.
  6. Sluit het Finder-voorkeurenvenster. Ga terug om op elk moment aanpassingen te maken.

Een afbeelding gebruiken als een bureaubladschijfpictogram

Het is gemakkelijk om van een standaard schijfpictogram je favoriete foto te maken.

  1. Kopieer op je Mac de afbeelding die je wilt gebruiken naar je klembord. Een gemakkelijke manier om dit te doen is door de afbeelding in Voorvertoning te openen en vervolgens Bewerken > Copy. te selecteren

    Image
    Image
  2. Klik met de rechtermuisknop op het schijfpictogram dat u wilt vervangen en selecteer vervolgens Info ophalen.

    Image
    Image
  3. Klik bovenaan het menu op het pictogram van de huidige map om het te selecteren en selecteer vervolgens Bewerken > Plakken.

    Image
    Image
  4. De door jou gekozen afbeelding is nu je nieuwe bureaubladschijfpictogram.

    Image
    Image

    Deze methode werkt voor het wijzigen van pictogrammen voor elk bestand of elke map op een Mac. Gebruik een afbeelding, een van internet gedownload pictogram of het pictogram van een andere map.

Aanbevolen: