Reset Android Lock Screen Password en PIN op afstand

Inhoudsopgave:

Reset Android Lock Screen Password en PIN op afstand
Reset Android Lock Screen Password en PIN op afstand
Anonim

Het kan gemakkelijk zijn om je Android-wachtwoord of pincode te vergeten, maar er zijn meerdere manieren om een Android opnieuw in te stellen of te ontgrendelen. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u een wachtwoord en pincode voor het vergrendelscherm kunt resetten op de meeste Android-apparaten die zijn vervaardigd door Samsung, Google, Huawei, Xiaomi en anderen.

Hoe u uw Android op afstand kunt ontgrendelen

Image
Image

Er zijn verschillende manieren om Android op afstand te ontgrendelen als je niet voorbij het vergrendelscherm kunt komen. Om toegang te krijgen tot je Android, reset je je pincode of wachtwoord op afstand, root je telefoon om de instellingen te wijzigen of reset je de telefoon.

Als je je Android-telefoon bent kwijtgeraakt of hebt gestolen, zijn er apps waarmee je je telefoon kunt vinden.

Gebruik Google Vind mijn apparaat

Jarenlang maakte de Google Find My Device-webapp het voor gebruikers mogelijk om de pincode op het vergrendelscherm te wijzigen. Het is geen optie meer. Het is nu alleen mogelijk om Zoek mijn apparaat te gebruiken om een telefoon of tablet te vinden via internet of een ander apparaat en een bericht naar het scherm te sturen als iemand je verloren apparaat heeft gevonden.

Deze wijziging betekent niet dat u uw Android niet op afstand kunt ontgrendelen. Het betekent alleen dat het niet zo gemakkelijk zal zijn. Je hebt nog steeds opties.

Gebruik Samsung Zoek mijn mobiel

Als je een Samsung Android-telefoon of -tablet hebt en je apparaat hebt geregistreerd met je Samsung-account, heb je geluk. Gebruik Samsung Find My Mobile om het vergrendelingsscherm te resetten.

Op afstand ontgrendelen op je Android inschakelen met Samsung Find My Mobile:

  1. Open Instellingen op uw apparaat.
  2. Selecteer Lock Screen and Security. Op sommige Samsung-apparaten moet u in plaats daarvan Security of Biometrics and Security selecteren.

    Image
    Image
  3. Selecteer Vind mijn mobiel.
  4. Selecteer Account toevoegen en log in op uw Samsung-account.
  5. Schakel de Afstandsbedieningen in in.
  6. Om uw apparaat te ontgrendelen, gaat u naar de Samsung Find My Mobile-webpagina en logt u in.
  7. Selecteer Ontgrendelen.

    Image
    Image
  8. De schermvergrendelingsinformatie op uw apparaat is verwijderd. Dit kan het patroon, de pincode, het wachtwoord of de biometrie zijn die u oorspronkelijk heeft ingesteld.

Gebruik Wachtwoord vergeten

Als je een oudere versie van Android gebruikt, met name Android 4.4 KitKat of ouder, is de mogelijkheid om het vergrendelscherm te resetten ingebouwd in het vergrendelscherm zelf.

Voer vijf keer het verkeerde patroon of de verkeerde pincode in en je ziet een bericht Patroon vergeten of PIN vergeten. Selecteer het en log in op uw Google-account om het vergrendelscherm te resetten.

Gebruik minimale ADB en Fastboot (alleen geroote telefoons)

Een van de gemakkelijkste manieren om je vergrendelingsscherm opnieuw in te stellen, is door speciale opdrachten te gebruiken die beschikbaar zijn met Minimal ADB en Fastboot. Het addertje onder het gras is dat deze methode alleen werkt op geroote Android-telefoons.

Deze geavanceerde functie bewerkt de database op uw telefoon waarin de pincode voor het vergrendelscherm is opgeslagen. Als je niet bekend bent met het rooten van je Android of je ongemakkelijk voelt bij het werken met de Minimal ADB en Fastboot-tool, sla deze optie dan over.

Als je deze tool nog nooit eerder hebt gebruikt, neem dan even de tijd om te leren over het instellen van Minimal ADB en Fastboot en het aansluiten op je telefoon via een USB-verbinding.

Zodra je de instructies hebt gevolgd om USB-foutopsporing op je telefoon in te schakelen en je het Minimale ADB-opdrachtvenster hebt geopend, voer je ADB-apparaten in om te bevestigen dat je bent verbonden met je telefoon.

  1. Voer adb shell in en selecteer Enter.
  2. Voer de volgende opdrachten regel voor regel in. Selecteer Enter aan het einde van elke regel.

    cd /data/data/com.android.providers.settings/databases

    sqlite3 instellingen.db

    update systeem set waarde=0 waar naam='lock_pattern_autolock';

    update system set value=0 waar name='lockscreen.lockedoutpermanently';

    .stop

  3. Herstart je telefoon en het vergrendelscherm wordt gereset.

Reset je Android-apparaat

Als niets anders werkt, heb je een laatste redmiddel om je apparaat te herstellen. U moet uw apparaat wissen en opnieuw beginnen. Het nadeel hiervan is dat je alle gegevens en bestanden die erop zijn opgeslagen, kwijtraakt. Het voordeel is dat je geen nieuwe telefoon of tablet hoeft te kopen.

Het is mogelijk om een fabrieksreset uit te voeren in de herstelmodus als je niet voorbij het vergrendelscherm kunt komen. Een snellere en eenvoudigere methode is echter om Google Find My Device te gebruiken om het apparaat te wissen.

  1. Zet je apparaat aan.
  2. Ga in een webbrowser naar de Google Find My Device-webpagina.
  3. Kies het Android-apparaat waarvoor je momenteel geen toegang hebt.
  4. Selecteer Erase Device in het linkerdeelvenster.

    Image
    Image
  5. Lees de waarschuwingen in het deelvenster Erase Device en selecteer vervolgens Erase Device.
  6. Mogelijk wordt u gevraagd om in te loggen op uw Google-account voordat de wisprocedure begint.

Zodra je je telefoon of tablet hebt gewist, wordt deze automatisch opnieuw opgestart. De volgende keer dat u het apparaat start, logt u in op uw Google-account en stelt u het in zoals u deed toen u het voor het eerst kocht.

FAQ

    Kan ik mijn telefoon ontgrendelen zonder mijn gegevens te verliezen?

    Het is mogelijk om het vergrendelscherm op een Samsung-telefoon te omzeilen door op te starten in de veilige modus. Houd de Power-knop ingedrukt, wacht tot het menu verschijnt en selecteer vervolgens Power off Wanneer de Reboot to safe mode Het -venster verschijnt, bevestig door OK te selecteren. Eenmaal in de veilige modus, verwijdert u de vergrendelingsschermtoepassing van derden om de vergrendelscherminstellingen te verwijderen. Van daaruit kunt u de app op het vergrendelscherm opnieuw installeren en een nieuw wachtwoord instellen.

    Hoe schakel ik ouderlijk toezicht uit zonder mijn pincode?

    Open Instellingen en selecteer Apps > Google Play Store > Opslag. Selecteer Gegevens wissen om de Play Store-app opnieuw in te stellen en ouderlijk toezicht te verwijderen.

Aanbevolen: