Geforce brengt nu streaming cloudgaming naar iedereen

Geforce brengt nu streaming cloudgaming naar iedereen
Geforce brengt nu streaming cloudgaming naar iedereen
Anonim

What: NVIDIA's langverwachte Geforce Now streaming cloud gaming-service is nu beschikbaar.

Hoe: u kunt de client downloaden voor Mac, pc, Android en NVIDIA Shield.

Waarom kan het jou schelen: Met het systeem kun je de nieuwste veeleisende games spelen op goedkopere hardware.

Image
Image

Als je hebt gewacht om op de bandwagon van streaming-games te springen, is dit misschien het moment. NVIDIA's langverwachte cloud gaming-service, Geforce Now, is beschikbaar voor iedereen met een Windows-pc, Mac, NVIDIA Shield of Android-apparaat.

De concurrerende service van Google, Stadia, kreeg matige recensies toen deze in november 2019 werd uitgebracht, voornamelijk gericht op netwerkbetrouwbaarheid en het feit dat je games moet kopen (of opnieuw kopen) en een gespecialiseerde controller voor de service.

Geforce heeft tot doel dit laatste probleem op te lossen, in ieder geval door te werken met alle Steam-, Epic- of andere digitale gameplatformgames die je al bezit. Als je een game koopt bij een van deze verkooppunten en je Geforce Now-lidmaatschap verstrijkt, kun je de game nog steeds spelen (ervan uitgaande dat je hardware hebt waarop hij kan draaien).

Wat Geforce Now dan doet, is je toegang geven tot games waarvoor doorgaans een high-end gaming-apparaat nodig is op elke computer of Android-gadget met een lager vermogen die je al bezit. Denk eraan om The Witcher op een gewone pc te spelen en je zult het voordeel zien.

De systeemspecificaties zijn behoorlijk indrukwekkend laag: je hebt een pc met Windows 7 of hoger nodig met ten minste een dual-core x86-64 CPU met een snelheid van 2,0 GHz of sneller, 4 GB systeemgeheugen en een GPU die ondersteunt minimaal DirectX 11. Mac-gebruikers hebben minimaal een iMac uit 2009, een MacBook uit 2008, MacBook Pro of Air uit 2008 of later met macOS 10.10 of beter nodig.

Android-mensen hebben een Android-apparaat nodig met 2 GB RAM en draaien op Android 5.0 of hoger, met OpenGL ES3.2-ondersteuning of hoger.

Je netwerkverbinding moet minimaal 15 Mbps zijn voor een resolutie van 720p bij 60 frames per seconde, of 25 Mbps voor 1080 p bij dezelfde framesnelheid (de gouden standaard voor pc-games). NVIDIA raadt een bekabelde Ethernet-verbinding of een 5GHz draadloze router aan.

Cloud-gaming is een hot topic in de gamewereld en gaat ver terug naar de noodlottige OnLive-service die in 2011 te vroeg uitkwam. Microsoft's Game Pass en Sony's PlayStation Now zijn vergelijkbare (maar niet volledig streaming) services van de grote gamingbedrijven, waarbij Microsoft op zoek is naar volledige streaming met zijn nog niet uitgebrachte xCloud.

NVIDIA biedt Geforce Now aan voor een lage $ 5 per maand gedurende 90 dagen, hoewel het bedrijf niet heeft onthuld wat de maandelijkse kosten zullen zijn na de proefperiode. Beter nog, er is een gratis laag, die het gamen beperkt tot sessies van een uur en je in een wachtrij plaatst om lid te worden van de servers. De premium Founders-laag beperkt je gamesessies nog steeds tot vier uur, maar je krijgt voorrang bij toegang tot gameservers.

Uiteindelijk heb je een goede netwerkverbinding nodig om cloudgebaseerde games te streamen, maar de mogelijkheid om ze te spelen op machines van elke kwaliteit is een grote meerwaarde voor gamers.

Aanbevolen: