Hoe installeer ik Windows 11, 10, 8, 7, Vista & XP

Inhoudsopgave:

Hoe installeer ik Windows 11, 10, 8, 7, Vista & XP
Hoe installeer ik Windows 11, 10, 8, 7, Vista & XP
Anonim

Het installeren van Windows klinkt misschien als een ontmoedigende taak, maar het is echt vrij eenvoudig, vooral als je een recenter besturingssysteem installeert zoals Windows 11, Windows 10 of Windows 8. Maar je hoeft je computer niet in de lokale experts voor een eenvoudige herinstallatie - u kunt Windows helemaal zelf installeren!

Zoek hieronder het Windows-besturingssysteem dat u wilt installeren en klik vervolgens op voor visuele, stapsgewijze handleidingen waarin wordt uitgelegd hoe u elk besturingssysteem kunt installeren.

Installeer Windows 11

Image
Image

De installatie van Windows 11 is redelijk eenvoudig. Deze handleiding laat zien hoe u het ISO-bestand van Microsoft kunt krijgen en wat u er vervolgens mee kunt doen.

Als je al Windows 10 hebt, is de updateprocedure een stuk eenvoudiger. Leer hoe u kunt upgraden naar Windows 11 vanuit Windows 10 in deze handleiding. U kunt ook updaten van Windows 8 naar Windows 11.

De minimale systeemvereisten voor Windows 11 zijn iets strenger dan voor oudere besturingssystemen. Als je niet zeker weet of je hardware aan die specificaties voldoet, kijk dan of je eerst Windows 11 kunt gebruiken.

Installeer Windows 10

Image
Image

De installatie van Windows 10 is waarschijnlijk de gemakkelijkste van allemaal.

Bekijk onze Windows 8-installatiegids voor hulp als je screenshots wilt volgen. Het werkt op dezelfde manier als het installeren van Windows 10.

Bekijk onze Windows 7 naar Windows 10 upgradehandleiding, of deze voor het updaten van Windows 8.1 naar Windows 10, als je van een van die versies van Windows komt.

Als je Windows 10 al hebt geïnstalleerd en je wilt het opnieuw installeren, zelfs als een "schone" herinstallatie, is het Reset This PC-proces een gemakkelijker te doen en even effectieve manier om te doen deze. Bekijk deze walkthrough voor het opnieuw instellen van uw pc voor een volledige zelfstudie.

Installeer Windows 8

Image
Image

De allerbeste manier om Windows 8 te installeren is met een methode die 'schone installatie' wordt genoemd.

Met een schone installatie krijg je dat "nieuwe computer"-gevoel met Windows 8, zonder alle ongewenste software. Als u een eerdere versie van Windows vervangt, is een schone installatie van Windows 8 zeker wat u wilt doen.

Hier is een complete tutorial van het schone installatieproces van Windows 8, compleet met screenshots en gedetailleerd advies onderweg.

Installeer Windows 7

Image
Image

Windows 7 is een van de gemakkelijkst te installeren Windows-besturingssystemen. Tijdens de installatie worden u slechts een paar belangrijke vragen gesteld - het meeste installatieproces verloopt volledig automatisch.

Net als bij andere versies van Windows is de "schone" of "aangepaste" methode om Windows 7 te installeren de slimste manier om te gaan, vergeleken met een "upgrade"-installatie of de minder gebruikelijke "parallelle" installatie.

Deze zelfstudie van 34 stappen leidt je door elke afzonderlijke stap van het proces.

Installeer Windows Vista

Image
Image

Net als Windows 7 is het installatieproces van Windows Vista heel eenvoudig en duidelijk.

In deze korte uitleg van TechTarget zul je zien hoe je kunt opstarten vanaf de installatie-dvd en door de belangrijkste secties van dit proces kunt stappen.

Installeer Windows XP

Image
Image

Het installeren van Windows XP kan een beetje frustrerend en tijdrovend zijn, vooral in vergelijking met de installatieprocessen in de nieuwere besturingssystemen van Microsoft.

Maak je echter geen zorgen dat je dit niet kunt doen. Ja, er zijn veel stappen, en godzijdank heeft Microsoft een aantal van deze vervelende dingen opgelost in nieuwere versies van Windows, maar als je Windows XP nog steeds nodig hebt, en je installeert het nieuw, of installeert het helemaal opnieuw, deze tutorial zal helpen.

Als je een probleem probeert op te lossen en het reparatie-installatieproces dat beschikbaar is in Windows XP nog niet hebt geprobeerd, doe dat dan eerst. Zie Een reparatie-installatie van Windows XP uitvoeren voor een volledige uitleg.

Aanbevolen: