Hoe u uw Samsung-apparaat kunt resetten

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Samsung-apparaat kunt resetten
Hoe u uw Samsung-apparaat kunt resetten
Anonim

Terwijl je je Samsung Galaxy-smartphone, Note of Tab gebruikt, kan het zijn dat je apparaat problemen heeft met apps die crashen of vastlopen, rare geluiden maken of helemaal geen geluid maken, niet synchroniseren met andere apparaten of niet ontvangen en/of bellen. In deze gevallen kunt u uw apparaat terugzetten naar de fabrieksspecificaties door een fabrieksreset uit te voeren in het scherm Instellingen.

U bevindt zich mogelijk in een ernstiger situatie waarin uw scherm leeg of vastgelopen is of uw vinger (of S Pen) invoer niet accepteert. In dat geval is uw enige mogelijkheid om een harde fabrieksreset uit te voeren door de apparaatknoppen te gebruiken om toegang te krijgen tot de firmware van het apparaat, de permanente software die in het geheugen van uw apparaat is geprogrammeerd.

Voordat u uw Samsung reset

Een fabrieksreset verwijdert alle informatie en gegevens op je apparaat, inclusief alle apps, instellingen, muziek, foto's en video's. Voordat u kunt resetten, moet u een back-up van uw gegevens maken.

Als je een Samsung-apparaat hebt met een versie van Android die ouder is dan 7.0 (Nougat), kun je als volgt een back-up maken:

  1. Tik op het startscherm op Apps.
  2. Veeg op het scherm Apps naar de pagina met het pictogram Instellingen (indien nodig) en tik vervolgens op Instellingen.

  3. Tik op het scherm Instellingen op Back-up maken en resetten.
  4. Tik in het gedeelte Back-up en herstel op Back-up van mijn gegevens.

Zelfs als u een back-up van uw gegevens maakt, heeft u uw Google-e-mailadres en wachtwoord bij de hand, omdat uw apparaat u na de reset zal vragen om u aan te melden bij uw Google-account. Bovendien, als je een decoderingssleutel voor je SD-kaart hebt, moet je die sleutel ook weten, zodat je toegang hebt tot de bestanden die op die kaart zijn opgeslagen.

Handmatig een back-up maken

Als je geen automatische back-up hebt ingesteld en je nog steeds toegang hebt tot je apparaat, kun je als volgt handmatig een back-up maken:

  1. Schuif omlaag in het menu Snelle instellingen.
  2. Tik op Instellingen pictogram (tandwiel).
  3. Veeg op het scherm Instellingen omhoog in de categorielijst totdat Accounts en back-up wordt weergegeven, indien nodig.

  4. Tik op Back-up maken en herstellen.
  5. Tik in het gedeelte Google-account op Back-up van mijn gegevens.
  6. Tik in het scherm Back-up van mijn gegevens op Uit om back-up in te schakelen. Uw apparaat maakt dan automatisch een back-up van uw gegevens naar Google.

    Image
    Image

Een Samsung-tablet of -telefoon terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Toen je je apparaat de eerste keer instelde, liet Android je weten dat het automatisch een back-up van je gegevens zou maken naar je Google-account. Dus wanneer u uw apparaat instelt na de reset, kunt u uw apps en gegevens herstellen.

Hier leest u hoe u een fabrieksreset uitvoert op uw Samsung-apparaat. Deze instructies zijn van toepassing op alle Samsung Galaxy Tab-tablets, Galaxy S-smartphones en Galaxy Note-phablets met Android 7.0 (Nougat) en 8.0 (Oreo).

  1. Schuif omlaag in het menu Snelle instellingen.
  2. Tik op het Instellingen pictogram (tandwiel).
  3. Veeg op het scherm Instellingen omhoog in de categorielijst (indien nodig) en tik op Algemeen beheer.
  4. Tik in het scherm Algemeen beheer op Reset.

    Image
    Image
  5. Tik in het Reset-scherm op Factory Data Reset.
  6. In het scherm Fabrieksinstellingen herstellen, tikt u op Reset of Reset Device, afhankelijk van het apparaat dat u heeft.
  7. Tik op Alles verwijderen.

    Image
    Image
  8. Na een minuut of twee ziet u het Android-herstelscherm. Druk op de knop Volume omlaag totdat de optie Gegevens wissen/fabrieksinstellingen herstellen is geselecteerd.
  9. Druk op de Power-knop.
  10. Druk in het waarschuwingsscherm op de volume omlaag-knop totdat de optie Ja is gemarkeerd.

  11. Druk op de Power-knop.
  12. Na een paar seconden verschijnt het Android-herstelscherm opnieuw met de optie Systeem nu opnieuw opstarten geselecteerd. Druk op de Power-knop om uw systeem opnieuw op te starten.

Eerdere Android-versies:

Als je een Samsung-apparaat hebt met Android 6.0 (Marshmallow) of een eerdere versie, kun je als volgt de fabrieksinstellingen herstellen:

  1. Tik op het startscherm op Apps.
  2. Veeg op het scherm Apps naar de pagina met het pictogram Instellingen (indien nodig) en tik vervolgens op Instellingen.
  3. Tik op het scherm Instellingen op Back-up maken en resetten.
  4. Tik in het scherm Back-up en reset op Fabrieksgegevens resetten.
  5. Tik op het scherm Fabrieksinstellingen herstellen op Apparaat resetten.
  6. Tik op Alles verwijderen.

Nadat uw apparaat opnieuw is ingesteld, ziet u het welkomstscherm en kunt u uw apparaat instellen.

Een harde reset uitvoeren voor de meeste Samsung-apparaten

Deze instructies zijn van toepassing op de Samsung Galaxy S8 of hoger (inclusief de S8+, 20, S21 en S22-serie) en Galaxy Note 8 of hoger (inclusief de Note 10 en Note 20). Zie het volgende gedeelte voor instructies over oudere Samsung-modellen.

Schakel uw apparaat uit voordat u een harde reset uitvoert door de Power-knop 10 seconden ingedrukt te houden. Volg nu deze stappen om een harde reset uit te voeren:

  1. Druk tegelijkertijd op de knoppen Power, Volume Up en Bixby totdat het Samsung-logo verschijnt.

    Vervolgberichten verschijnen, zoals "Update installeren" en "Geen opdracht", maar u hoeft niets op deze schermen te doen, behalve blijven wachten tot het Android-herstelscherm verschijnt.

  2. Druk in het Android-herstelscherm op de Volume-omlaagknop totdat de optie Gegevens wissen/fabrieksinstellingen herstellen is geselecteerd.
  3. Druk op de Power-knop.
  4. Druk in het waarschuwingsscherm op de Volume omlaag-knop totdat de optie Ja is gemarkeerd.
  5. Druk op de Power-knop.
  6. Na een paar seconden verschijnt het Android-herstelscherm opnieuw met de optie Systeem nu opnieuw opstarten geselecteerd. Druk op de Power-knop om uw apparaat opnieuw op te starten.

Harde reset oude Galaxy Tab, Galaxy S of Galaxy Note

De stappen voor het uitvoeren van een harde reset op oudere Galaxy-apparaten zijn iets anders dan voor nieuwere Galaxy-apparaten. Nadat u uw apparaat hebt uitgeschakeld door de Power-knop 10 seconden ingedrukt te houden, volgt u deze stappen:

  1. Druk tegelijkertijd op de knoppen Power, Volume omhoog en Home. Er verschijnen berichten zoals "Update installeren" en "Geen opdracht", maar u hoeft op deze schermen niets te doen, behalve wachten tot het Android-herstelscherm verschijnt.
  2. Druk in het Android-herstelscherm op de Volume-omlaagknop totdat de optie Gegevens wissen/fabrieksinstellingen herstellen is geselecteerd.
  3. Druk op de Power-knop.
  4. Druk op het waarschuwingsscherm op de Volume omlaag-knop totdat de optie Ja is gemarkeerd.
  5. Druk op de Power-knop.
  6. Na een paar seconden verschijnt het Android-herstelscherm opnieuw met de optie Systeem nu opnieuw opstarten geselecteerd. Druk op de Power-knop om uw apparaat opnieuw op te starten.

Heb je een Samsung Galaxy S7-smartphone? Hier leest u hoe u een Galaxy S7 reset.

Wat gebeurt er als ik niet kan resetten?

Als je apparaat niet opstart, neem dan contact op met Samsung op de website voor informatie of een live online chat, of door Samsung te bellen op 1-800-SAMSUNG (1-800-726-7864) van 08.00 uur tot 12.00 uur a.m. Eastern time van maandag tot en met vrijdag of van 9.00 tot 23.00 uur Oosterse tijd in het weekend. Het Samsung-ondersteuningsteam kan u toestemming vragen om toegang te krijgen tot uw apparaat om het te testen en te bepalen of u het voor reparatie naar hen moet opsturen.

Aanbevolen: