CACHE-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

CACHE-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
CACHE-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de CACHE-bestandsextensie bevat tijdelijke informatie die een programma opzij zet omdat het ervan uitgaat dat u het binnenkort weer wilt gebruiken. Hierdoor kan de software de informatie sneller laden dan nodig is om de originele gegevens te vinden.

CACHE-bestanden zijn niet bedoeld om door iemand te worden geopend, omdat het programma dat het gebruikt het zal gebruiken wanneer dat nodig is en de CACHE-bestanden vervolgens weggooit wanneer dat nodig is. Sommige van deze bestanden kunnen behoorlijk groot worden, afhankelijk van het programma en de gegevens waarmee u werkt.

Als uw CACHE-bestand een ander formaat heeft, kan het in plaats daarvan een Snacc-1.3 VDA-bestand zijn.

Image
Image

Dit artikel heeft alleen betrekking op het openen van bestanden die eindigen op. CACHE. Dit kan worden verward met cachebestanden die vaak via een browser worden verwijderd om specifieke fouten op te lossen. Dit soort cachebestanden eindigen zelden in deze bestandsextensie.

Hoe een CACHE-bestand te openen

De meeste CACHE-bestanden die u tegenkomt, zijn niet bedoeld om door u te worden geopend. Je kunt er een openen als je het als een tekstdocument wilt bekijken, maar het zal je waarschijnlijk niet helpen het bestand te lezen zoals je gewend bent met normale op tekst gebaseerde formaten zoals TXT, DOCX, enz. Het programma dat de CACHE-bestand is de enige software die het kan gebruiken.

Om een CACHE-bestand te openen om het in tekstvorm te zien, gebruikt u gewoon een gewone teksteditor zoals Windows Kladblok of een van deze gratis teksteditors. Nogmaals, de tekst is hoogstwaarschijnlijk vervormd, dus het zal waarschijnlijk geen echt doel dienen.

Aangezien deze teksteditors de. CACHE-bestandsextensie niet herkennen als een tekstdocument, moet u eerst het programma openen en vervolgens vanuit het programma naar het CACHE-bestand bladeren.

CACHE-bestanden die Snacc-1.3 VDA-bestanden zijn, zijn gekoppeld aan het Snacc-programma (Sample Neufeld ASN.1 to C Compiler).

Een CACHE-bestand converteren

CACHE-bestanden zijn niet in een regulier formaat zoals andere bestanden, dus je kunt er geen converteren naar JPG, MP3, DOCX, PDF, MP4, enz. Hoewel die bestandstypen kunnen worden geconverteerd met behulp van een bestandsconversietool, zal het niet helpen om er een te gebruiken in een CACHE-bestand.

Als het bestand echter 100 procent zichtbaar is in een teksteditor, kan het worden geconverteerd naar een ander op tekst gebaseerd formaat zoals HTM, RTF, TXT, enz. U kunt dit doen via de teksteditor zelf. Notepad++ is een voorbeeld van een teksteditor die veel exportformaten ondersteunt.

Image
Image

Als je een CACHE-bestand hebt van een game die is gebouwd met de Evolution Engine van Digital Extreme, kan de Evolution Engine Cache Extractor dit mogelijk openen.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je de bovenstaande suggesties hebt geprobeerd, maar je bestand nog steeds niet opent, controleer dan de bestandsextensie opnieuw. Je hebt het misschien verkeerd gelezen, waardoor je een andere bestandsextensie voor deze hebt verward.

CASE-bestanden delen bijvoorbeeld enkele van dezelfde bestandsextensieletters, maar ze zijn eigenlijk in het SlipCover Case Template-bestandsformaat en worden om een andere reden gebruikt en kunnen daarom niet worden geopend met dezelfde software die gebruik CACHE-bestanden.

Een andere die je misschien verwart met CACHE is ASH. Deze heeft een paar mogelijke formaten: Nintendo Wii-menubestand, KoLmafia-scriptbestand of Audiosurf-metadatabestand.

Meer informatie over cachemappen

Sommige programma's maken een. CACHE-map aan. Dropbox is een voorbeeld: het maakt een verborgen map.dropbox.cache aan nadat het is geïnstalleerd. Het heeft niets te maken met CACHE-bestanden.

Sommige programma's laten je de bestanden bekijken die door je webbrowser in de cache zijn opgeslagen, maar zoals hierboven vermeld, gebruiken de bestanden in de cache waarschijnlijk niet de. CACHE-bestandsextensie. U kunt een programma zoals ChromeCacheView gebruiken om de bestanden te zien die Chrome in de cachemap heeft opgeslagen, of MZCacheView voor Firefox.

FAQ

    Hoe verwijder ik app-cachebestanden in Windows 10?

    U kunt uw systeemcache leegmaken met het hulpprogramma Schijfopruiming. Ga naar Settings > System > Storage > Configure Storage Sense of voer het nu uit > Reinigen.

    Waar zijn de cachebestanden van mijn Windows-app?

    De meeste tijdelijke bestanden worden opgeslagen in de Windows Temp-map. Hoewel de locatie per computer en zelfs per gebruiker verschilt, kunt u deze openen via het dialoogvenster Uitvoeren. Druk op Windows-toets + R, typ %temp% en klik op OK.

Aanbevolen: