Siri-snelkoppelingen gebruiken

Inhoudsopgave:

Siri-snelkoppelingen gebruiken
Siri-snelkoppelingen gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Open de app Snelkoppelingen en tik op Galerij. Tik op een snelkoppeling voor meer informatie of tik op Alle snelkoppelingen of Snelkoppeling toevoegen.
  • Als je een snelkoppeling wilt uitvoeren, zeg je 'Hé, Siri' en zeg je de naam van de snelkoppeling. De naam verschijnt op het snelkoppelingspictogram in het scherm Alle snelkoppelingen.
  • Tik op de snelkoppeling in het scherm Alle snelkoppelingen om deze uit te voeren of voeg snelkoppelingswidgets toe aan het startscherm voor gemakkelijke toegang.

Dit artikel legt uit hoe je Siri Shortcuts op een iPhone of iPad gebruikt. Siri Shortcuts vereist iPadOS 14, iPad OS 13 of iOS 14 tot en met iOS 12.

Snelkoppelingen maken met de app Snelkoppelingen

De Shortcuts-app bevat een selectie van Starter Shortcuts voor nieuwkomers, evenals suggesties op basis van uw eerdere activiteit op uw mobiele apparaat.

  1. Open de Shortcuts app op je iPhone of iPad.

    Image
    Image
  2. Tik op Galerij in de zijbalk of onder aan het scherm. Blader door de Galerij voor voorgestelde snelkoppelingen. Tik op een snelkoppeling, zoals de leesmodus, om deze te openen en meer te weten te komen over wat deze doet.

    Image
    Image

    In het geval van het voorbeeld van de leesmodus bevat de snelkoppeling acties om uw lees-app te openen, Niet storen in te schakelen, de donkere modus in te schakelen en uw favoriete afspeellijst voor een bepaalde tijd te starten.

  3. Let op de zin in het When I run veld. Deze zin is degene die je gebruikt om Siri te vertellen de snelkoppeling te starten. Je kunt de zin gebruiken die de app levert of deze wijzigen.

    Image
    Image
  4. Om de snelkoppeling aan uw verzameling toe te voegen, tikt u op Snelkoppeling toevoegen.

    Image
    Image
  5. Om de snelkoppeling te configureren, beantwoordt u de vragen die op de volgende schermen verschijnen en tikt u op Doorgaan.

    Image
    Image
  6. Tik na de laatste vraag op Gereed. Deze schermen veranderen voor elke snelkoppeling.

    Image
    Image

    De snelkoppeling is toegevoegd aan je verzameling.

  7. Tik op Alle snelkoppelingen in de zijbalk van de app om je verzameling te bekijken. (Selecteer in iOS 12 Bibliotheek onderaan het scherm.)

    Image
    Image

    Als u wijzigingen wilt aanbrengen in een snelkoppeling in uw verzameling, tikt u op de knop met drie stippen om de snelkoppelingseditor te openen.

Wat zijn Siri-snelkoppelingen?

Siri Shortcuts is een functie die is geïntroduceerd in iOS 12 en die Siri gebruikt om taken in de Shortcuts-app op een iPhone of iPad te automatiseren. Een zin die tegen Siri wordt gesproken, activeert de acties in de snelkoppeling.

Snelkoppelingen zijn bijzonder geschikt voor het afhandelen van repetitieve taken. Als u bijvoorbeeld elke dag eten of koffie bestelt via dezelfde app, kan de Shortcuts-app een snelkoppeling voorstellen die voor u bestelt. Je kunt ook je eigen snelkoppelingen maken die werken met Siri.

Een Siri-snelkoppeling uitvoeren

Als je een snelkoppeling wilt uitvoeren, zeg je 'Hé, Siri' en zeg je de naam van de snelkoppeling die je hebt gemaakt of hebt gekozen uit de suggesties. Als u de naam bent vergeten, verschijnt deze op het snelkoppelingspictogram in het scherm Alle snelkoppelingen.

Zeg bijvoorbeeld "Hé Siri, speel mijn favoriete nummers af" als je snelkoppelingsacties je muziek betreffen en je de zin "speel mijn favoriete nummers" in de snelkoppeling hebt gebruikt. Zeg "Hé Siri, neem mijn stem op" als je audio-opname instelt in de snelkoppeling met die zin.

Je kunt ook op de snelkoppeling in het scherm Alle snelkoppelingen tikken om deze uit te voeren of snelkoppelingswidgets toevoegen aan het startscherm voor gemakkelijke toegang.

Siri-suggesties

Naast de snelkoppelingen die u in de Galerij selecteert, doet Siri regelmatig suggesties voor snelkoppelingen op basis van de manier waarop u uw apparaat gebruikt. Als je een weer-app controleert, naar NPR luistert en je e-mail 's ochtends als eerste bekijkt, kan Siri een snelkoppeling voorstellen om een van die dingen te doen.

Siri's suggesties verschijnen in een sectie Suggesties van de Galerij, samen met beschikbare snelkoppelingen die aan uw apps zijn gekoppeld. Tik op het plusteken naast een voorgestelde app-snelkoppeling om deze te bekijken.

Image
Image

Schakel Siri-suggesties uit als je geen suggesties meer wilt zien voor snelkoppelingen. Open de iPad Settings app en selecteer Siri & Search. Schakel alle categorieën uit in de sectie Siri Suggestions.

Image
Image

Misschien ziet u vermeldingen van automatiseringssnelkoppelingen in de app Snelkoppelingen. Deze snelkoppelingen worden geactiveerd door een gebeurtenis, niet door Siri aan te spreken. Een voorbeeld van een automatiseringssnelkoppeling zou uw slimme huislampen elke dag op een specifiek tijdstip inschakelen.

Aangepaste snelkoppelingen

Na het uitproberen van enkele van Apple's samengestelde snelkoppelingen of Siri's suggesties, bent u misschien klaar om uw eigen aangepaste snelkoppelingen te maken. Selecteer Alle snelkoppelingen in het gedeelte Mijn snelkoppelingen van de zijbalk en tik op het plusteken bovenaan het scherm om een nieuwe aangepaste snelkoppeling toe te voegen en het bewerkingsscherm te openen, waar u alle acties invoert die nodig zijn om uw snelkoppeling te voltooien.

Het schrijven van uw eigen reeks acties is niet zo gebruiksvriendelijk als de meeste iPad- en iPhone-functies, maar Apple publiceert een uitgebreide gebruikershandleiding voor snelkoppelingen waarin alle mogelijkheden van de snelkoppelingen-app worden vermeld.

Aanbevolen: