De beste brainstormtools voor 2022

Inhoudsopgave:

De beste brainstormtools voor 2022
De beste brainstormtools voor 2022
Anonim

Brainstormtools, ook wel mindmapping-software genoemd, kunnen je helpen ideeën te verzamelen en samen te werken met collega's om ze tot leven te brengen. Opties variëren van op tekst gebaseerde tools die een whiteboard nabootsen tot visuele platforms waarmee u gerelateerde ideeën in kaart kunt brengen en een plan kunt uitwerken om ze te realiseren. We hebben het volledige landschap bekeken om de beste te vinden, van gratis opties tot premiumaanbiedingen om de beste producten voor alle verschillende brainstormtechnieken te identificeren.

Met de onderstaande tools kunnen gebruikers ideeën vastleggen en verbinden in een stroomdiagramformaat. Mindmapping-software registreert brainstormsessies en helpt individuen en teams ook om thema's en tegenstrijdigheden te ontdekken voordat ze beslissen wat ze vervolgens gaan aanpakken.

Hier zijn de vier beste brainstormtools, volgens ons onderzoek.

Beste gratis mindmapping-software: Coggle

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gratis te proberen en voor basisgebruik.
  • Google Drive-integratie.
  • Revisiegeschiedenis en versiebeheer.

Wat we niet leuk vinden

  • Beperkt aantal privé-diagrammen.
  • Gratis versie kan beperkend aanvoelen.

Coggle is een online mindmapping-tool met zowel gratis als betaalde versies. Het is een visueel hulpmiddel waarmee gebruikers diagrammen kunnen maken en een thema kunnen verbinden met een verzameling ideeën. Gebruikers kunnen organigrammen, mindmaps met een of meer centrale thema's en workflowschetsen maken.

Prijzen en functiesDe gratis versie bevat drie privé-diagrammen en een onbeperkt aantal openbare diagrammen, toegang tot de volledige wijzigingsgeschiedenis (versiebeheer) en een scala aan export opties.

Anders omvat het Awesome-abonnement ($ 5 per maand) onbeperkte privé- en openbare diagrammen, het uploaden van afbeeldingen met hoge resolutie en samenwerkingsfuncties. Ten slotte omvat het organisatieplan ($ 8 per gebruiker per maand), gericht op bedrijven, alles in het Awesome-abonnement, evenals merkdiagrammen, bulkexport en gebruikersbeheer.

Waarom we ervoor hebben gekozenDe commentaar- en chatfuncties zorgen voor een gemakkelijke samenwerking, en de naadloze integratie met Google Drive is handig. Als je het niet erg vindt om je mindmaps buiten je team te delen, is de gratis versie erg genereus.

Beste mindmapping-software voor kleine teams: Mindmeister

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gratis optie om te proberen.

  • Zowel web- als mobiele apps beschikbaar.
  • Re altime updates voor een betere samenwerking.
  • Meerdere exportopties.

Wat we niet leuk vinden

  • Gratis versie is beperkt.
  • Er is iets van een leercurve.

Mindmeister is, net als Coggle, webgebaseerd en dus een goede keuze voor teams op afstand die een mix van besturingssystemen gebruiken. De software kan ook meegroeien met een bedrijf met opties voor individuele gebruikers tot en met enterprise-organisaties. Het integreert ook met MeisterTask-projectbeheersoftware en heeft apps voor Android en iOS.

Prijzen en functiesMindmeister heeft gratis en betaalde abonnementen. De gratis versie (Basic plan) bevat drie mindmaps en een handvol import- en exportopties. Het persoonlijke abonnement ($ 4,99 per maand) is het beste voor gebruikersteams en omvat onbeperkte mindmaps, extra exportopties, waaronder PDF en cloudopslag. Het Pro-abonnement ($ 8,25 per gebruiker per maand) is goed voor grotere teams en voegt Microsoft Word- en PowerPoint-exportopties en aanpassingsfuncties toe. Ten slotte heeft het Business-abonnement ($ 12,49 per gebruiker per maand) 10 GB cloudopslag, een aangepast domein, bulkexport en meerdere beheerders.

Waarom we ervoor hebben gekozenMindmeister-updates in re altime waardoor het gemakkelijk is om samen te werken vanaf verschillende locaties of zelfs naast elkaar. De Pro- en Business-plannen maken het gemakkelijk om ideeën om te zetten in presentaties en ze uiteindelijk te verwezenlijken.

Brainstormsoftwaretool met software-integraties: LucidChart

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Web-based
  • Meerdere integraties van derden.

Wat we niet leuk vinden

  • Het gratis abonnement is slechts een proefversie.
  • Het ontwerp van het stroomdiagram kan in eerste instantie verwarrend zijn.

LucidChart is een online maker van conceptkaarten en kan net als Mindmeister werken voor individuen, kleine teams en grote bedrijven. Het blinkt uit als het gaat om software-integraties, zodat u uw brainstormsessies kunt nemen en ze kunt verplaatsen naar de software die u elke dag gebruikt, zoals cloudopslag, projectbeheersoftware en andere tools.

Prijzen en functiesLucidChart heeft vijf abonnementen: gratis, basic, pro, team en enterprise. Het gratis account is een gratis proefperiode zonder vervaldatum.

Het basisabonnement ($4.95 per maand, jaarlijks betaald) inclusief 100 MB opslagruimte en onbeperkte vormen en documenten. Het Pro-abonnement ($ 8,95 per maand) voegt professionele vormen toe en Visio importeert en exporteert. Het Team-abonnement ($ 20 per maand voor drie gebruikers) voegt, zoals je misschien al vermoedt, teamvriendelijke functies en integraties van derden toe, terwijl het Enterprise-abonnement (prijzen op aanvraag beschikbaar) licentiebeheer en robuuste beveiligingsfuncties biedt.

Waarom we ervoor hebben gekozenLucidChart maakt eenvoudig verbinding met de rest van uw persoonlijke en zakelijke software. Integraties van derden zijn onder meer Jira, Confluence, Dropbox en nog veel meer.

Beste brainstormtool voor schrijvers: Scapple

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Handige interface.
  • Uitstekend voor schrijvers.
  • Unieke focus op organisatie.

Wat we niet leuk vinden

  • Alleen beschikbaar als lokale installatie.
  • Niet erg handig voor niet-schrijvers.

Scapple is een op schrijvers gerichte brainstormtool van Literature & Latte, een bedrijf dat ook eigenaar is van Scrivener-schrijfsoftware. Als zodanig is het zwaar op tekst en heeft het een open formaat. Gebruikers slepen hun notities naar de Scapple en exporteren en printen ze.

Prijzen en functiesScapple is beschikbaar als download voor Windows en macOS ($ 14,99; educatieve licentie van $ 12 beschikbaar). Het biedt ook een volledige gratis proefperiode van 30 dagen, die wordt verlengd tot 15 weken als u de software slechts twee dagen per week gebruikt. Scapple is een echt woord dat betekent "grof werken of vormgeven zonder af te werken", wat zeker van toepassing is op brainstormsessies.

Waarom we ervoor hebben gekozenAls uw ideeën woorden zijn, is een flexibele tool als Scapple essentieel. Scapple helpt u alleen om woorden op de pagina te krijgen en ze te ordenen zoals u dat wilt. U kunt uw aantekeningen ook naar Scrivener slepen, zodat u uw werk kunt opmaken en klaarmaken voor verzending.

Aanbevolen: