Hoe games op PS4 te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe games op PS4 te verwijderen
Hoe games op PS4 te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Ga op het startscherm van de PS4 naar de menu-opties en kies Instellingen > Opslag.
  • Selecteer een schijf om te beheren als er meer dan één is. Kies Toepassingen.
  • Druk in de lijst met games en apps op de knop Options en selecteer Delete. Druk op X naast de items die u wilt verwijderen en druk vervolgens nogmaals op Delete.

Dit artikel legt uit hoe je games op PS4 kunt verwijderen. Het bevat informatie over te nemen stappen wanneer het verwijderen van games de beschikbare ruimte op de harde schijf niet voldoende vergroot.

Hoe PS4 Digital Games te verwijderen en downloads te verwijderen

Je PlayStation 4 werd geleverd met een harde schijf die groot genoeg lijkt om voor altijd mee te gaan, maar dankzij de eerste downloads, opgeslagen gegevens en vastgelegde foto's en video, zal het waarschijnlijk niet lang duren voordat je je realiseert dat je moet wat ruimte vrijmaken. Zo verwijder je games op PS4.

  1. Navigeer vanuit het PS4-startscherm omhoog naar de menu-opties en ga naar rechts om Instellingen. te selecteren

    Image
    Image
  2. Selecteer Opslag.

    Image
    Image
  3. Er verschijnt een scherm met een lijst van alle harde schijven die op je PS4 zijn aangesloten en hoe vol ze zijn. Druk op X om de schijf te selecteren die u wilt beheren.

    Image
    Image

    Als je geen externe harde schijf op je PS4 hebt aangesloten, is de ingebouwde opslag de enige optie in deze lijst.

  4. Selecteer Toepassingen.

    Image
    Image
  5. Er verschijnt een lijst met games en applicaties die op je PlayStation 4 zijn opgeslagen. Druk op de knop Options en selecteer vervolgens Delete om items te kiezen die u wilt verwijderen.

    Image
    Image

    Standaard worden deze gesorteerd met de grootste bestanden bovenaan en de grootte van elk bestand wordt aan de rechterkant van het scherm weergegeven.

  6. Selectievakken verschijnen aan de linkerkant van elk bestand. Druk op X om de items te selecteren die u wilt verwijderen.

    Image
    Image
  7. Zodra je al je selecties hebt gemaakt, selecteer je Delete aan de rechterkant.

    Image
    Image
  8. Selecteer op het volgende scherm OK om uw selectie te bevestigen.

    Image
    Image

    Als u items uit het veld Toepassingen verwijdert, worden alleen de installatiegegevens verwijderd. Het zal uw opgeslagen informatie niet wissen. Dit betekent dat je een game opnieuw kunt downloaden of installeren zonder je voortgang te verliezen.

  9. Druk op Circle om terug te keren naar het menu Opslag en kijk of je nu voldoende vrije ruimte hebt. Als u dat niet doet, en u kunt geen toepassingen meer vinden om te verwijderen, kunt u ergens anders nog wat vrije ruimte vinden.
  10. Selecteer Opgeslagen gegevens. Het volgende scherm toont je games gerangschikt op wanneer je ze voor het laatst hebt gespeeld, met de meest recente bovenaan. De grootte van elk bestand verschijnt onder de naam van het spel.

    Image
    Image

    Opgeslagen gegevens omvatten je gameprofielen en voortgang. Je kunt veel ruimte vrijmaken door deze gegevens te verwijderen voor games die je hebt voltooid en niet meer zult spelen.

  11. Druk op Options om een menu te openen en druk vervolgens op X om Select Multiple Applications te kiezen.

    Image
    Image
  12. Selecteer de bestanden die u wilt verwijderen door ze te markeren en druk vervolgens op X.

    Image
    Image
  13. Zodra je je keuzes hebt gemaakt, selecteer je Delete > OK om je keuzes te bevestigen.

    Image
    Image
  14. Druk op Circle om terug te keren naar het menu Opslag en controleer nogmaals of je de benodigde ruimte hebt vrijgemaakt.
  15. Als je nog meer ruimte nodig hebt, selecteer dan Capture Gallery.

    Image
    Image

    Capture-gegevens omvatten screenshots en opgeslagen video's die je hebt opgeslagen tijdens het spelen van een game. Het eerste item op het volgende scherm is een map met de naam "All", die alle media op uw systeem bevat. Je kunt games ook individueel kiezen.

  16. Druk op X om de map All te selecteren.

    Image
    Image

    In deze instructies zullen we alle informatie over het vastleggen verwijderen, maar de instructies om ze per spel uit te voeren zullen vergelijkbaar zijn.

  17. Je ziet elke schermafbeelding en videoclip op je systeem op het volgende scherm. Om elk type te bekijken, selecteert u Screenshots of Videoclips aan de linkerkant. Elk bestand toont de bestandsgrootte, lengte (voor videoclips) en de gebruiker die het bestand heeft gemaakt.

    Image
    Image
  18. Beweeg naar rechts om een van de bestanden in de map te selecteren en druk op de knop Options om een menu te openen.

    Image
    Image
  19. Selecteer Verwijderen.

    Image
    Image
  20. Selectievakken verschijnen naast elk item. Hier kunt u individuele bestanden kiezen om te wissen, of Selecteer alles kiezen als u niets wilt opslaan.

    Image
    Image
  21. Selecteer Verwijderen.

    Image
    Image
  22. Selecteer OK op het volgende scherm om te bevestigen.

    Image
    Image
  23. Druk op Circle om te zien of je genoeg ruimte hebt vrijgemaakt. Zo niet, dan is het misschien tijd om je PlayStation 4-opslag te upgraden.

Aanbevolen: