Hoe de Epic Games Launcher te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe de Epic Games Launcher te verwijderen
Hoe de Epic Games Launcher te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Ga in Windows naar Configuratiescherm > Programma's en onderdelen > klik met de rechtermuisknop Epic Games Launcher> Verwijderen.
  • Ga op Mac naar Finder > Toepassingen > Klik met de rechtermuisknop op Epic Games Launcher > Verplaatsen naar prullenbak.
  • Als je Epic Games Launcher verwijdert, worden al je geïnstalleerde games verwijderd.

Dit artikel leert je hoe je het Epic Games-installatieprogramma op Windows en Mac kunt verwijderen. Het legt ook uit waarom je de Epic Games Launcher van je pc of Mac wilt verwijderen of verwijderen.

Hoe Epic Games Launcher op Windows te verwijderen

Als je Epic Games Launcher volledig van je Windows 10-pc wilt verwijderen, duurt het maar een paar minuten en is het een relatief eenvoudig proces. Hier leest u hoe u de service van uw pc verwijdert.

Als je de Epic Games Launcher verwijdert, worden ook alle geïnstalleerde games van je systeem verwijderd. Het verwijdert je Epic Games-account niet.

  1. Klik op het Start Menu.

    Image
    Image
  2. Beweeg over Configuratiescherm.

    Als uw Windows Start-menu er niet zo uitziet, kunt u ook de zoekbalk gebruiken om te zoeken naar Configuratiescherm en op de app in de zoekresultaten te klikken.

    Image
    Image
  3. Klik op Programma's en onderdelen.

    Standaard toont het openen van het Configuratiescherm pictogrammen, geen koppelingen. Als dat is wat u ziet, moet u eerst op Programma's drukken en vervolgens op Programma's en onderdelen.

    Image
    Image
  4. Rechtsklik Epic Games Launcher.

    Image
    Image
  5. Klik op Verwijderen.

    Image
    Image

    Als je problemen hebt met Epic Games Launcher en je wilt proberen ze op te lossen, klik dan in plaats daarvan op Repair.

  6. Klik op Ja.

    Image
    Image
  7. De app is nu verwijderd.

Epic Games Launcher op Mac verwijderen

Als je een Mac-gebruiker bent en Epic Games Launcher wilt verwijderen, is het proces iets anders dan Windows, maar even eenvoudig. Hier leest u hoe u Epic Games Launcher van Mac kunt verwijderen.

Net als bij Windows 10 verwijdert het verwijderen van de Epic Games Launcher ook alle geïnstalleerde games van je systeem. Het verwijdert je Epic Games-account niet.

  1. Klik op Finder in het Dock.

    Image
    Image
  2. Klik op Toepassingen.

    Image
    Image
  3. Scroll naar beneden en vind Epic Games Launcher.

    Image
    Image
  4. Klik er met de rechtermuisknop op en klik op Verplaatsen naar prullenbak (onze schermafbeelding toont Bin omdat macOS in andere landen de Prullenbak 'Bin' noemt).

    Image
    Image

    Je kunt het pictogram ook naar de prullenbak slepen als je dat liever hebt.

  5. De app is nu uit je lijst met applicaties en het pictogram in Launchpad is verdwenen.
  6. Leeg de prullenbak om het volledig te verwijderen.

Waarom zou ik de Epic Games Launcher willen verwijderen?

Er zijn een paar verschillende redenen om de Epic Games Launcher te verwijderen, ook om je systeem soepeler te laten werken. Hier is een kort overzicht van waarom je Epic Games Launcher zou willen verwijderen.

  • Omdat je het niet langer gebruikt. Als je de Epic Games Launcher niet meer gebruikt, is het logisch om je systeem op te ruimen door het te verwijderen, zodat het niet langer rommelig wordt uw lijst met programma's of toepassingen. Onthoud echter dat het je Epic Games-account niet verwijdert. U moet dat apart doen.
  • Om ruimte vrij te maken. Als je beperkte ruimte op de harde schijf hebt, is het een slimme zet om apps te verwijderen die je niet gebruikt. Omdat Epic Games Launcher ook al je geïnstalleerde games van de service bevat, kan het veel ruimte vrijmaken.
  • Epic Games Launcher repareren of opnieuw installeren. Soms is de enige manier om Epic Games Launcher weer aan het werk te krijgen na fouten, het opnieuw te installeren. Het kan de moeite waard zijn om de reparatiefunctie in Windows 10 te gebruiken, maar soms is een volledige installatie van de service de beste oplossing.

Aanbevolen: