Hoe FaceTime te gebruiken op de iPad

Inhoudsopgave:

Hoe FaceTime te gebruiken op de iPad
Hoe FaceTime te gebruiken op de iPad
Anonim

Wat te weten

  • Je apparaat moet verbonden zijn met internet of mobiele data om FaceTime te gebruiken.
  • Open de FaceTime app, druk op + en voeg de gewenste contacten toe aan je gesprek.
  • Druk op Audio om een audiogesprek te starten en Video om een videogesprek te starten.

Een van de voordelen van het bezit van een iPad is de mogelijkheid om via het apparaat te bellen, en een populaire manier om dit te doen is via FaceTime. U kunt FaceTime gebruiken om videoconferenties te houden en u kunt ook spraakoproepen plaatsen. Deze instructies zijn van toepassing op iOS 10 en hoger.

Hoe FaceTime te gebruiken op de iPad

Je hoeft niets speciaals te doen om FaceTime in te stellen. De app is al op je iPad geïnstalleerd en omdat hij werkt via je Apple ID, ben je op elk moment klaar om te bellen en gebeld te worden.

Omdat FaceTime werkt via Apple-apparaten zoals de iPhone, iPad en Mac, kun je echter alleen vrienden en familie bellen die een van deze apparaten hebben.

Als FaceTime nog niet op je iPad staat, kun je het gratis downloaden uit de App Store.

De FaceTime-app is gemakkelijk te gebruiken en je hoeft maar een paar tikken te gebruiken om in contact te komen met je vrienden en familie. Zo gebruik je het.

Uw iPad moet verbonden zijn met internet om FaceTime-gesprekken te voeren, hetzij via een wifi- of mobiele verbinding. De persoon die u belt, moet ook een Apple-apparaat hebben, zoals een iPhone, iPad of Mac.

  1. Tik op het FaceTime-app-pictogram om het te starten.

    Image
    Image
  2. Als u wilt bellen, tikt u op het plusteken (+) bovenaan het menu en typt u de naam van de persoon die u wilt bellen. Ze moeten in je contactenlijst staan om ze bij naam te kunnen noemen, maar als ze niet in contacten staan, kun je hun telefoonnummer typen.

    Image
    Image

    Je kunt ook iemands naam in het tekstveld typen. De iPad zal overeenkomende contacten weergeven onder het invoervak. Mogelijk hoeft u alleen de eerste paar letters van een naam te typen om de contactpersoon te vinden.

  3. Zodra je alle contacten hebt toegevoegd (je kunt met meerdere mensen bellen), tik je op de knop Audio of Video om start het gesprek.

    Image
    Image
  4. FaceTime start de oproep en de persoon of personen aan de andere kant ontvangen meldingen dat u contact met hen opneemt.

Hoe FaceTime te gebruiken met dezelfde Apple ID

Misschien wil je bellen tussen twee iOS-apparaten met dezelfde Apple ID, bijvoorbeeld als je een ouder bent die een kind belt dat geen eigen account heeft.

Standaard gebruiken alle apparaten die zijn verbonden met dezelfde Apple ID het primaire e-mailadres dat aan die ID is gekoppeld. Ze gaan allemaal over wanneer een FaceTime-oproep naar dat e-mailadres komt. Je kunt ook niet tussen twee apparaten bellen, net zoals je niet één huistelefoon kunt gebruiken om naar je huis te bellen en deze te beantwoorden met een andere telefoon op dezelfde telefoonlijn.

Apple heeft een tijdelijke oplossing geboden voor het gebruik van FaceTime op verschillende apparaten die zijn verbonden met dezelfde Apple ID.

  1. Eerst moet je naar de instellingen van de iPad gaan.

    Image
    Image
  2. Scroll in het menu aan de linkerkant naar beneden en tik op FaceTime.

    Image
    Image
  3. In het midden van de FaceTime-instellingen bevindt zich een sectie met de naam You Can Be Reached By FaceTime At. Controleer het telefoonnummer of e-mailadres dat u wilt gebruiken wanneer u het apparaat gebruikt.

    Image
    Image

FaceTime-oproepen scheiden die dezelfde Apple ID gebruiken

Als jij en je partner dezelfde Apple ID gebruiken en je wilt dat je FaceTime-oproepen naar je iPad gaan en hun FaceTime-oproepen naar hun iPad, zorg er dan voor dat op elk apparaat een FaceTime is gekoppeld aan een unieke e-mail of telefoonnummer en dat u er slechts één selecteert op de afzonderlijke apparaten.

De ene persoon kan bijvoorbeeld het e-mailadres gebruiken en de ander het telefoonnummer.

Je kunt FaceTime-oproepen naar je telefoonnummer ook uitschakelen zodat ze niet naar je iPad worden doorgestuurd. Als FaceTime echter is ingeschakeld, moet u één optie hebben aangevinkt in het gedeelte "U kunt worden bereikt…". Dus als het telefoonnummer is aangevinkt en grijs wordt weergegeven, is dat omdat het de enige optie is die is aangevinkt.

Aanbevolen: