Gitaar leren op de iPad

Inhoudsopgave:

Gitaar leren op de iPad
Gitaar leren op de iPad
Anonim

Wat te weten

  • Beginners: leer op basis van je huidige vaardigheidsniveau met de Yousican-app of GarageBand voor iPad.
  • Beheer de tabulatuur en experimenteer met muziekvideo's van Google en YouTube.
  • Geavanceerd: leer muziektheorie en hoe je je iPad kunt gebruiken als multi-effectapparaat met apps en apparatuur.

Dit artikel behandelt hoe je de iPad gebruikt om gitaar te leren spelen. Je hebt geen gitaar nodig om gitaarmuziek te spelen; virtuele gitaren zijn beschikbaar, waaronder een in Garage Band. Je kunt op afstand jammen met een buddy en als je niet weet hoe je moet spelen, kan de iPad je dat leren.

Enter Tablature

Muzikanten zijn al lang op zoek om het leren van muziek gemakkelijker te maken. De meesten van ons zijn bekend met traditionele muziekbladen, maar voor een beginner kunnen die krabbels net zo goed in een andere taal zijn. Veel muzikanten gebruiken leadsheets, die de akkoorden met letters (C, D, Fm, enz.) Omschrijven en de melodie in de traditionele notatie opnemen. Gitaristen hebben een nog eenvoudigere methode gekozen: tabulatuur.

Image
Image

Voordelen van tabulatuur

Tablatuur is vergelijkbaar met traditionele muzieknotatie, maar in plaats van de symbolen van kwartnoten, halve nootjes en hele noten te plaatsen, neemt de tabulatuur een nummer op dat overeenkomt met de fret waarop de noot wordt gespeeld met de regel die de snaar aangeeft. Hierdoor kunnen gitaristen muziek "lezen" zonder echt te weten hoe ze muziek moeten lezen. Maar voordat je in tabulatuur kunt springen, moet je de basis kennen.

Leer de basis met Yousician

Heb je ooit gewild dat gitaarinstructie zo eenvoudig was als het spelen van Guitar Hero? Het spelen van een echte gitaar zal altijd moeilijker zijn dan het spelen van een plastic. Er zijn tenslotte zes snaren en maximaal vierentwintig frets op een gitaar, wat betekent dat je in wezen ongeveer 150 "knoppen" voor je vingers hebt. Dat is iets meer dan de vijf die je op een plastic gitaar vindt.

Leren als een spel

Maar gitaar leren spelen hoeft niet zo heel anders te zijn dan een nummer leren op Guitar Hero. Een paar bedrijven hebben games zoals Guitar Hero als inspiratie gebruikt. Rocksmith is een populaire app op de pc die dit doet, maar waar Rocksmith fa alt, probeert hij te veel op Guitar Hero of Rock Band te lijken. Laten we eerlijk zijn, geen van beide spellen was ooit bedoeld om ons een instrument te leren spelen, en hoewel de interface geweldig werkt als een muziekspel, is het geen geweldige manier om gitaar te leren spelen.

Hoe Yousician het leren van de gitaar gemakkelijker maakt

Yousician krijgt het goed door een soortgelijk schema te gebruiken als die muziekspellen, maar de muziek van de rechterkant van het scherm naar de linkerkant te laten stromen. Dit creëert een bewegende versie van de "tabulatuur" voor het nummer of de les. Tabulatuur is de muzieknotatie die gitaristen vaak gebruiken. Het is een vereenvoudigde versie van muzieknotatie, maar in plaats van een vel met kwartnoten en halve noten en hele noten, vertegenwoordigen de lijnen op de pagina snaren en vertegenwoordigen de cijfers frets. Op deze manier kan de tabulatuur je precies vertellen wat je moet spelen, zelfs als je geen muziek leest. En omdat Yousician een tabulatuur-achtige interface gebruikt, leert het je tabulatuur lezen terwijl je gitaar leert spelen.

Aan de slag

Yousician begint met de zeer, zeer basisprincipes van het spelen van een enkele snaar en werkt langzaam door akkoorden, ritme en melodie. Het speelt vergelijkbaar met een spel, met uitdagingen om je in de goede richting te houden. En als je nog niet echt een beginner bent, kun je een eerste vaardigheidstest doen om naar het juiste niveau te springen.

Yousician-prijzen

De app zelf is gratis en je krijgt elke dag een gratis les of uitdaging. Als je het leren wilt versnellen, kun je extra lessen betalen, maar als je het rustig aan wilt doen, kun je gitaar leren spelen zonder een cent uit te geven.

Naar een hoger niveau tillen met Google en YouTube

Er zijn een heleboel apps beschikbaar voor het leren van de basis, liedjes en stijlen van gitaar, maar er zijn er maar weinig die de tijd of het geld waard zijn. Dit wil niet zeggen dat ze slecht gedaan zijn. CoachGuitar is een voorbeeld van een zeer goed gemaakte app met veel geweldige video-inhoud om je te helpen liedjes en verschillende stijlen van gitaar spelen te leren. Maar voor $ 3,99 per liedles kan het ook erg snel erg duur worden.

Google het, leer het

Een betere manier om liedjes te leren is door te gebruiken wat vrij beschikbaar is op internet. Je kunt de tabulatuur van bijna elk nummer vinden door op internet te zoeken. Voer gewoon de naam van het nummer in gevolgd door "tab" en je zult tientallen links naar de meeste nummers vinden.

YouTube: een schat aan leermogelijkheden

Maar er is een nog betere manier om een nummer te leren: YouTube. Het is een stuk makkelijker om een liedje te leren door iemand je er doorheen te laten leiden en je te laten zien waar je je hand en je vingers moet plaatsen. Vergelijkbaar met zoeken naar tabulatuur, zoek gewoon naar de naam van het nummer gevolgd door "how to guitar" en je zult een aantal lessen vinden om uit te kiezen voor de meeste nummers.

De YouTube-video is geweldig om de basis van een nummer te leren en de trucs te leren om het spelen ervan gemakkelijker te maken. Als je eenmaal de basis hebt, kun je de tabulatuur als herinnering gebruiken totdat je het nummer uit je hoofd hebt geleerd.

Vergeet de muziektheorie niet

Het leren van de basisprincipes van het kiezen en tokkelen van akkoorden en het leren van specifieke liedjes is een geweldige manier om te beginnen, maar als je verder wilt komen als muzikant, moet je wat theorie leren. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn, zoals het spelen van de verschillende modi van de majeurtoonladder. Het kan zo simpel zijn als het leren van de bluestoonladder, zodat je kunt improviseren over de standaard blues van 12 maten.

Nogmaals, dit is waar YouTube je beste vriend is. Als je geïnteresseerd bent in het leren van blues, typ dan "hoe blues op de gitaar te spelen" en je zult een schatkist vol gratis lessen vinden. Je kunt hetzelfde doen met jazz, country, folk of bijna elke vorm van muziek.

Gitaar spelen met je iPad

De iPad is niet alleen een geweldige manier om gitaar te leren spelen. Je kunt er ook je gitaar op aansluiten en als multi-effect unit gebruiken. IK Multimedia maakt de iRig HD2, wat in feite een adapter is waarmee je je gitaar op je iPad kunt aansluiten via de Lightning-connector aan de onderkant van de iPad.

Bekijk AmpliTube

Je kunt iRig gebruiken om het meeste uit de versterkersimulatie en meerdere effecten van Garage Band te halen. Maar Garage Band is slechts het topje van de ijsberg. IK Multimedia heeft een mooie reeks apps in hun AmpliTube-lijn die van je iPad een virtueel pedalboard zullen maken.

Nog een andere optie: Line 6 Products

Of je zou de andere kant op kunnen gaan. Line 6 produceert de Amplifi FX100 en de Firehawk HD. Deze multi-effect units gebruiken de iPad als interface voor podiumklare effecten. U kunt de iPad gebruiken om een toon voor het apparaat te kiezen door de naam van een gitarist of nummer in te typen en op internet beschikbare geluiden op te zoeken. Hierdoor krijg je een toon die lijkt op de toon die op het album wordt gebruikt.

Aanbevolen: