Video's bewerken op je iPhone

Inhoudsopgave:

Video's bewerken op je iPhone
Video's bewerken op je iPhone
Anonim

Als je een iPhone in je zak hebt, kun je op vrijwel elk moment fantastische video's opnemen. Nog beter, er zijn ingebouwde functies die video's op de iPhone zelf bewerken. Geen extra apps nodig of de video synchroniseren met een computer!

De Photos-app die vooraf op de iPhone is geladen, biedt de tools om video te bewerken. Deze functies zijn vrij eenvoudig - ze laten je gewoon je video bijsnijden tot je favoriete secties - maar ze zijn goed voor het maken van een clip om te delen met je vrienden via e-mail of sms, of met de wereld op YouTube.

De Foto's-app is geen professionele videobewerkingstool. U kunt geen geavanceerde functies toevoegen, zoals tekst op het scherm of visuele of geluidseffecten. Als je dat soort functies wilt, zijn de andere apps die aan het einde van het artikel worden besproken, de moeite van het bekijken waard.

Wilt u de videosnelheid wijzigen? Leer hoe u video op een iPhone kunt versnellen (en vertragen).

De instructies in dit artikel zijn geschreven met iOS 12, maar de videobewerkingsfunctie is aanwezig in elke versie vanaf iOS 6 en hoger. Sommige specifieke stappen kunnen verschillen in andere versies van iOS, maar de kernconcepten zijn hetzelfde.

Bottom Line

Elk modern iPhone-model kan video's bewerken. In feite kan elke iPhone sinds 2009 video bewerken (ervan uitgaande dat je iOS 6 of hoger gebruikt en dat is tegenwoordig vrijwel iedereen). Alles wat je nodig hebt is je iPhone en wat video!

Video bewerken op een iPhone

Als je een video op de iPhone wilt bewerken, heb je een video nodig. Neem wat video op met de Camera-app die bij de iPhone wordt geleverd (of video-apps van derden). Lees dit artikel voor instructies over het gebruik van de Camera-app om video op te nemen.

Zodra je een video hebt, volg je deze stappen:

  1. Als je de video zojuist hebt opgenomen met Camera, tik je op het vak in de linkerbenedenhoek en ga je naar stap 4.

    Als je een eerder gemaakte video wilt bewerken, tik je op de Photos app om deze te starten.

  2. Tik in Foto's op de video die je wilt bewerken.

    Als je het niet kunt vinden in iOS 12, tik je op de Albums knop onderaan je scherm, scrol je naar de Media Typessectie, en kies Videos.

    Image
    Image

    In eerdere iOS-versies tik je gewoon op Albums en vervolgens op het Videos album.

  3. Tik op de video die je wilt bewerken om deze te openen.

    Image
    Image
  4. Tik op Bewerken in de bovenhoek.

    Image
    Image
  5. Een tijdlijnbalk onder aan het scherm toont elk frame van je video. Om de video te bewerken, tikt u op een van de uiteinden van de tijdlijnbalk en houdt u deze vast (kijk naar de witte balken aan elk uiteinde van de balk).

    Image
    Image
  6. Sleep een van de uiteinden van de balk (die nu geel zou moeten zijn) om de delen van de video weg te snijden die je niet wilt opslaan. Het gedeelte van de video dat in de gele balk wordt weergegeven, is wat u opslaat.

    In de Foto's-app kun je alleen doorlopende segmenten van de video opslaan. Je kunt geen middengedeelte uitknippen en het begin en einde van de video aan elkaar naaien.

  7. Als je tevreden bent met je selectie, tik je op Gereed. Als je van gedachten verandert en je selecties wilt verwijderen (maar de video toch wilt opslaan), tik je op Annuleren.

    Image
    Image
  8. In iOS 12 verschijnt een menu met twee opties: Opslaan als nieuwe clip en Annuleren Kies Opslaan as New Clip Dit slaat de bijgesneden versie van de video op als een nieuw bestand op je iPhone en laat het origineel onaangeroerd. Op die manier kun je er later naar terugkeren om andere bewerkingen uit te voeren.

    Image
    Image

    In eerdere versies van iOS was de optie Trim Original beschikbaar, waardoor alles wat je uit de originele video knipt permanent wordt.

  9. De bewerkte video staat nu in je Photo albums als een aparte video. Je kunt het nu bekijken en delen.

Bewerkte video's delen vanaf je iPhone

Als je op het actievak (het pictogram met een pijl en een vierkant) onderaan het scherm tikt terwijl je naar je video kijkt, zou je de volgende opties moeten hebben om je video te delen:

  • AirDrop: Deel de video draadloos rechtstreeks met een andere gebruiker in de buurt met een Apple-apparaat via AirDrop. Tik gewoon op de naam en foto van de persoon naar wie je het wilt sturen.
  • Bericht: Als u Bericht kiest, wordt de video in de Berichten-app geïmporteerd en kunt u de video als sms-bericht verzenden.
  • Mail: Kies Mail om de video te importeren in de ingebouwde Mail-app. Adresseer de e-mail zoals elke andere e-mail en verzend deze.
  • YouTube: Deel je nieuwe video op YouTube door op die knop te tikken. Wanneer u dat doet, formatteert uw iPhone automatisch de video voor die site en plaatst deze op uw account (hiervoor moet u natuurlijk een YouTube-account hebben).

Andere iPhone-videobewerkingsapps

De Foto's-app is niet je enige optie voor het bewerken van video op de iPhone. Enkele andere apps die u kunnen helpen bij het bewerken van video's op uw iPhone zijn:

  • iMovie: Apple's iOS-versie van zijn veelzijdige en krachtige desktop iMovie-programma. Kies visuele effecten, voeg tekst op het scherm toe en voeg muziek toe. Gratis
  • Magisto: Deze app past intelligentie toe om automatisch een bewerkte video voor je te maken. Het voegt ook visuele thema's en muziek toe. Gratis, met in-app aankopen
  • Splice: Deze editor, nu eigendom van GoPro, geeft je aparte tracks voor video en audio om complexere video's te maken. Voeg tekst op het scherm, gesproken commentaar en animaties toe. Gratis, met in-app aankopen
  • Videoshop: Voeg audio, voice-overs, tekst op het scherm (inclusief geanimeerde tekst) en speciale effecten zoals slow motion, fast motion en omgekeerde video toe in deze app. Gratis, met in-app aankopen.

Video's bewerken met iPhone-apps van derden

Vanaf iOS 8 staat Apple toe dat apps functies van elkaar lenen. In dit geval betekent dat dat als je een videobewerkingsapp op je iPhone hebt die deze optie ondersteunt, je functies van die app kunt gebruiken in de videobewerkingsinterface in Foto's. Hier is hoe:

  1. Tik op Photos om het te openen.
  2. Selecteer de video die je wilt bewerken.
  3. Tik Bewerken.
  4. Tik onderaan het scherm op het pictogram met drie stippen in de cirkel.

    Image
    Image
  5. In het menu dat verschijnt, kun je een andere app kiezen, zoals iMovie, die de functies ervan met je kan delen.
  6. De functies van die app verschijnen op het scherm. In dit voorbeeld staat er nu iMovie op het scherm en krijg je de bewerkingsfuncties van die app. Gebruik ze hier en sla je video op zonder Foto's te verlaten.

Aanbevolen: