Een toetsenbord opnieuw toewijzen in Windows 10

Inhoudsopgave:

Een toetsenbord opnieuw toewijzen in Windows 10
Een toetsenbord opnieuw toewijzen in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Download Microsoft Power Toys, open het en ga naar Keyboard Manager > Een sleutel opnieuw toewijzen of Remap een snelkoppeling.
  • Selecteer het Prullenbak icoon naast het item om toetsen en snelkoppelingen terug te zetten naar de standaard.
  • Als je een extern toetsenbord en een externe muis hebt, gebruik dan de Windows Mouse and Keyboard Center-tool om beide aan te passen.

Dit artikel legt uit hoe je een toetsenbord opnieuw kunt toewijzen in Windows 10. De instructies zijn van toepassing op externe toetsenborden en de ingebouwde toetsenborden van Windows-laptops.

Een toetsenbordindeling wijzigen in Windows 10

De gemakkelijkste manier om je toetsenbord aan te passen is door PowerToys te gebruiken, een gratis programma gemaakt door Microsoft. Hiermee kunt u toetsen opnieuw toewijzen en uw sneltoetsen wijzigen met behulp van een eenvoudige interface. Met PowerToys kunt u ook de lay-out en het uiterlijk van het besturingssysteem personaliseren.

Kun je toetsenbordtoetsen opnieuw toewijzen?

Volg deze stappen om toetsen opnieuw toe te wijzen in Windows 10:

  1. Download Microsoft Power Toys en installeer het op uw pc.
  2. Open Power Toys en selecteer Keyboard Manager in de linkerzijbalk.

    Image
    Image
  3. Select Een sleutel opnieuw toewijzen.

    Als de toetsenbordopties grijs worden weergegeven, selecteert u de Enable Keyboard Manager schakelaar.

    Image
    Image
  4. Selecteer de Plus (+) onder Sleutel.

    Image
    Image
  5. Kies onder Key de sleutel die u opnieuw wilt toewijzen in het vervolgkeuzemenu, of selecteer Type en voer een sleutel in.

    Image
    Image
  6. Kies onder Toegewezen aan de nieuwe sleutel. Als u twee sleutels wilt verwisselen, herha alt u stap 5 en 6 om nog een invoer te maken, waarbij u de sleutels omdraait.

    Om de sleutel terug te zetten naar de standaardwaarde, keert u terug naar dit scherm en selecteert u het Prullenbak pictogram naast het item.

    Image
    Image
  7. Selecteer OK.

    Image
    Image

    Selecteer Toch doorgaan, als u een bericht ziet waarin staat dat u de toetsen niet langer voor hun oorspronkelijke doel kunt gebruiken.

Hoe Windows 10 snelkoppelingen opnieuw toe te wijzen

U kunt sneltoetsen voor specifieke apps of uw hele systeem wijzigen:

  1. Open Microsoft Power Toys en selecteer Keyboard Manager in de linkerzijbalk en selecteer vervolgens Een snelkoppeling opnieuw toewijzen.

    Image
    Image
  2. Selecteer de Plus (+) onder Snelkoppeling.

    Image
    Image
  3. Kies de toets die u opnieuw wilt toewijzen in het vervolgkeuzemenu onder Shortcut of selecteer Type en voer een sneltoets in.

    Image
    Image
  4. Kies onder Toegewezen aan de nieuwe toets of snelkoppeling.

    Image
    Image
  5. Voer onder Target Apps de naam van een app in (als u dit gedeelte leeg laat, wordt de wijziging voor het hele systeem toegepast).

    Image
    Image
  6. Selecteer OK.

    Image
    Image

Hoe toetsenbordtoewijzing te resetten

Om uw toetshertoewijzingen terug te zetten naar de standaardwaarden, gaat u naar Keyboard Manager in PowerToys, selecteert u Een snelkoppeling opnieuw toewijzen en selecteert u vervolgens het Prullenbak pictogram naast het item dat u wilt verwijderen.

Image
Image

Hoe kan ik mijn toetsenbord aanpassen?

PowerToys laat je toetsen en snelkoppelingen opnieuw toewijzen, maar sommige toetsenborden worden geleverd met aanpassingssoftware die je nog meer controle geeft over hoe je apparaat werkt. U kunt bijvoorbeeld macro's met meerdere toetsen maken en tekstblokken invoegen met een enkele toetsaanslag. U kunt beide aanpassen met de Windows Muis- en Toetsenbordcentrum-tool als u een extern toetsenbord en een externe muis heeft.

Als u een toets opnieuw moet toewijzen omdat deze niet werkt, kunt u het schermtoetsenbord van Windows 10 inschakelen voor toegang tot alle toetsen.

FAQ

    Hoe kan ik toetsen op een Mac-toetsenbord opnieuw toewijzen?

    Het opnieuw toewijzen van een toetsenbord op een Mac werkt anders dan op een Windows-pc. Hoewel u het toetsenbord niet volledig opnieuw kunt toewijzen, kunt u aangepaste snelkoppelingen instellen. Ga naar het Apple menu > Systeemvoorkeuren > Toetsenbord en klik op de Snelkoppelingentabblad. Selecteer een snelkoppeling en markeer de bestaande toetsencombinatie. Typ vervolgens uw nieuwe toetsencombinatie, die de vorige snelkoppeling zal vervangen.

    Hoe wijs ik een sneltoets opnieuw toe op mijn Windows 10-toetsenbord?

    Als je wilt dat een sneltoets toegang krijgt tot een andere snelkoppeling of opdracht, download dan het Windows Muis- en toetsenbordcentrum en sluit het toetsenbord aan dat je wilt configureren. Open het Microsoft muis- en toetsenbordcentrum en kies de toets die u opnieuw wilt toewijzen, en selecteer vervolgens een opdracht uit de opdrachtenlijst om de nieuwe functie van de toets te worden.

    Hoe kan ik een Windows-toetsenbord opnieuw toewijzen voor gebruik op een Mac?

    Je hoeft een Windows-pc-toetsenbord niet opnieuw toe te wijzen voor gebruik op een Mac, maar je moet wel op de hoogte zijn van de Windows-toetsenbordequivalenten voor de speciale toetsen van Mac. De Windows-toets is bijvoorbeeld gelijk aan de Command-toets van de Mac. Ook zijn de belangrijkste locaties op een Windows-toetsenbord anders. Als u de locatie van een Windows-toetsenbordtoets opnieuw wilt toewijzen voor gebruik met uw Mac, zodat deze gemakkelijker te vinden is, gaat u naar het Apple-menu > Systeemvoorkeuren > Keyboard Selecteer Modifier Keys en verander de functies van de toetsen naar wens.

Aanbevolen: