Hoe de Spring-Loaded Folders van de Finder te configureren

Inhoudsopgave:

Hoe de Spring-Loaded Folders van de Finder te configureren
Hoe de Spring-Loaded Folders van de Finder te configureren
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Systeemvoorkeuren > Toegankelijkheid > Aanwijzerbesturing. Vink Vertraging bij het laden van de lente aan en gebruik de schuifregelaar om de tijd in te stellen.
  • Voor eerdere versies van OS X, open het Finder-menu en selecteer Finder > Preferences > Generalom de vertraging aan te passen.
  • Houd de spatiebalk ingedrukt terwijl je een map markeert om dingen te versnellen.

Met de lente geladen mappen zijn een functie van de Mac Finder-tool in macOS Catalina (10.15) via macOS El Capitan (10.11) waarmee u de inhoud van een map kunt bekijken voordat u er bestanden in vastlegt. Dit is een tijdelijke oplossing voor de gebruikelijke tactiek om twee Finder-vensters te openen: een voor het bronbestand en een voor de bestemming (of mogelijke bestemming).

Hoe de Spring-Loaded Folder Delay te configureren

De instelling voor geveerde mappen is te vinden in Systeemvoorkeuren op de Mac.

  1. Open Systeemvoorkeuren door op het pictogram in het Dock te klikken of door Apple in de menubalk te selecteren en te kiezen Systeemvoorkeuren in het menu.

    Image
    Image
  2. Selecteer Toegankelijkheid in het venster Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  3. Scroll in het linkerdeelvenster naar beneden en selecteer Aanwijzerbesturing. (In eerdere versies van macOS selecteert u in plaats daarvan Mouse & Trackpad.)

    Image
    Image
  4. Plaats een vinkje in het vakje voor Spring-loading delay en sleep de schuifregelaar om de hoeveelheid tijd aan te passen dat de cursor over een map zweeft voordat de map springt open.

    Image
    Image
  5. Sluit het Systeemvoorkeuren venster.

Als je een vroege versie van OS X gebruikt, pas je de verende mapvertraging aan via de Finder zelf. Selecteer in de Finder-menubalk Finder > Voorkeuren > Algemeen.

Springgeladen mappen

In de lente geladen mappen bieden een eenvoudigere manier om bestanden tussen mappen te verplaatsen, omdat ze niet meerdere instanties van Finder hoeven te openen.

Met geveerde mappen kun je een bestand aanklikken en naar een doelmap slepen, waarna de map wordt geopend om de inhoud ervan weer te geven. U kunt snel en gemakkelijk door mappen bladeren om een specifieke map voor uw bestand te vinden en vervolgens de muis loslaten om het bestand vast te leggen op de gekozen bestemming.

Hoelang de muisaanwijzer over een map moet zweven voordat deze openspringt, wordt bepaald door een gebruikersinstelling.

U kunt een map met veermechanisme verlaten door op de Escape-toets te drukken.

Spring-Loaded Folder Tips

Als je door meerdere mappen bladert, kun je dingen versnellen door de spatiebalk ingedrukt te houden wanneer je cursor een map markeert. Dit zorgt ervoor dat de map onmiddellijk wordt geopend zonder te wachten op de veerbelaste vertraging.

Als je halverwege de verplaatsing besluit dat je het item niet naar een nieuwe locatie wilt verplaatsen, kun je de verende verplaatsing annuleren door de cursor over de oorspronkelijke locatie van het item te bewegen.

Aanbevolen: