Manieren om een back-up te maken van uw digitale muziekbibliotheek

Inhoudsopgave:

Manieren om een back-up te maken van uw digitale muziekbibliotheek
Manieren om een back-up te maken van uw digitale muziekbibliotheek
Anonim

Als je je digitale muziek momenteel op je computer opslaat en er geen back-up van hebt gemaakt op een of andere externe opslag, loop je het risico deze te verliezen. Een grote verzameling digitale muziek kan duur zijn om te vervangen, vooral als u muziekservices gebruikt die uw aankopen niet in de cloud opslaan of die voorkomen dat u nummers opnieuw downloadt.

Als je nog geen back-upoplossing voor je digitale muziek hebt gekozen, of alternatieve opslagopties wilt ontdekken, zijn hier enkele van de beste manieren om je mediabestanden veilig te houden.

Externe USB-harde schijven

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gemakkelijke toegang tot bestanden zonder internetverbinding.
  • Maakt ruimte vrij op uw harde schijf zodat deze sneller kan werken.

Wat we niet leuk vinden

  • Je hebt een USB-kabel nodig om toegang te krijgen tot bestanden.
  • Meer vatbaar voor fysieke schade dan een pc.

Het is een feit dat de harde schijf van uw computer het begeeft, en daarom is het essentieel om een back-up te maken van uw digitale muziek, audioboeken, video's, foto's en andere belangrijke bestanden. Het kopen van een externe harde schijf betekent ook dat je een draagbaar opslagapparaat hebt dat je bijna overal mee naartoe kunt nemen - niet-netwerkcomputers kunnen ook worden geback-upt.

USB-flashstations

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Stevig, duurzaam en moeilijk te beschadigen.
  • Goedkoop.

Wat we niet leuk vinden

  • Gemakkelijk te verliezen.
  • Eenvoudig voor anderen om te stelen.

Hoewel USB-flashstations doorgaans een kleinere opslagcapaciteit hebben dan externe harde schijven, bieden ze nog steeds een robuuste oplossing voor het maken van back-ups van uw belangrijke mediabestanden. Als je op zoek bent naar een goedkope oplossing om je muziekbestanden op te slaan en te delen, dan is een USB-stick een goede optie.

Flashdrives hebben verschillende opslagcapaciteiten, zoals 1 GB, 2 GB, 4 GB en groter, en kunnen een redelijke hoeveelheid muziekbestanden bevatten. Een flashstation van 2 GB kan bijvoorbeeld ongeveer 1000 nummers opslaan (gebaseerd op een nummer van 3 minuten lang met een bitsnelheid van 128 kbps).

Cloud-opslagruimte

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Maak je nooit zorgen dat je muziek kwijtraakt.
  • Download muziek op elk apparaat met een internetverbinding.

Wat we niet leuk vinden

  • Uw beveiliging in de handen van iemand anders leggen, dus kies uw provider zorgvuldig.
  • Kan duur worden als je een enorme bibliotheek met bestanden hebt.

Voor de ultieme veiligheid zou het moeilijk zijn om een veiligere locatie te vinden om een back-up van uw digitale mediabibliotheek te maken dan internet. Cloudopslag biedt een manier om uw belangrijke bestanden op afstand op te slaan met behulp van virtuele ruimte, in plaats van fysiek verbonden lokale opslagapparaten zoals harde schijven, flashdrives en andere verwijderbare media te gebruiken.

De hoeveelheid cloudopslag die u kunt gebruiken, hangt meestal af van de kosten. Veel bestandshostingservices bieden gratis ruimte die kan variëren van 1 GB tot 50 GB of meer. Als je een kleine verzameling hebt, kan dit alles zijn wat je nodig hebt. Als je echter een grote mediabibliotheek hebt, zul je waarschijnlijk moeten upgraden door een maandelijks bedrag te betalen voor extra opslagruimte (soms onbeperkt).

CD en DVD

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Bestanden zijn veilig voor hackers.
  • Heeft een langere levensduur dan USB-drives als er goed voor wordt gezorgd.

Wat we niet leuk vinden

  • Makkelijk te breken.
  • Het kan moeilijk zijn om binnenkort een cd-speler te vinden.

De cd en dvd is een verouderd formaat dat al geruime tijd bestaat. Het is echter nog steeds een populaire optie voor het maken van back-ups van verschillende soorten media (zoals mp3's, audioboeken, podcasts, video's en foto's) en ook niet-mediabestanden (documenten, software en soortgelijke bestanden). Populaire software mediaspelers zoals Apple Music en Windows Media Player hebben de mogelijkheid om cd's en dvd's te branden.

De enige nadelen van het opslaan van bestanden met dit formaat zijn dat schijven kunnen worden bekrast (en je hebt een cd/dvd-reparatieset nodig) en dat de gebruikte materialen na verloop van tijd kunnen verslechteren (je moet dus uw optische media met ECC).

Aanbevolen: