3 manieren om een back-up van je iPad te maken

Inhoudsopgave:

3 manieren om een back-up van je iPad te maken
3 manieren om een back-up van je iPad te maken
Anonim

Alle computers ondervinden problemen en het hebben van een back-up kan het verschil zijn tussen het succesvol herstellen van bestanden en het verlies van dagen, maanden of jaren aan gegevens. Het maken van een back-up van uw iPad is net zo belangrijk als het maken van een back-up van uw desktop- of laptopcomputer. Je hebt drie opties om een back-up van je iPad te maken.

Maak een back-up van iPad met iTunes

Als je je iPad regelmatig synchroniseert met iTunes, maak dan een back-up van je iPad naar iTunes. Met de juiste instellingen kunt u uw iPad met slechts één klik in iTunes synchroniseren met uw computer. Als u eerdere gegevens moet herstellen, kiest u de back-up in iTunes.

  1. Verbind de iPad met een computer via een USB-kabel. Als iTunes niet automatisch opent, open het dan.
  2. Tik op het iPad pictogram in de linkerbovenhoek van het iTunes-venster om het iPad Summary scherm te openen.

    Image
    Image
  3. In de Backups sectie, selecteer Deze Computer.
  4. Selecteer optioneel Lokale back-up versleutelen om een back-up te maken met accountwachtwoorden en gegevens van de He alth- en HomeKit-apps. Deze back-up is beveiligd met een wachtwoord.
  5. Selecteer Nu een back-up maken om een back-up te maken.

    Image
    Image
  6. Controleer of de back-up voltooid is door de datum te controleren onder Nieuwste back-up.
  7. In de Options sectie, selecteer Automatisch synchroniseren wanneer deze iPad is aangesloten.

Als je een back-up van je iPad maakt naar iTunes, wordt er geen back-up van je muziek gemaakt. In plaats daarvan bevat deze back-up verwijzingen naar waar uw muziek is opgeslagen in uw iTunes-bibliotheek. Maak daarom ook een back-up van uw iTunes-bibliotheek met een ander type back-up, zoals een externe harde schijf of een webgebaseerde automatische back-upservice.

Deze optie maakt ook geen back-up van je apps. Apple heeft apps uit iTunes verwijderd, maar je kunt apps op elk moment gratis opnieuw downloaden van de App Store, rechtstreeks vanaf de iPad.

Maak een back-up van iPad met iCloud

Je hoeft geen back-up van je iPad te maken met iTunes op een computer. Maak in plaats daarvan rechtstreeks vanaf de iPad een back-up naar iCloud. De gratis iCloud-service van Apple maakt het gemakkelijk om automatisch een back-up van je iPad te maken.

iCloud-back-up inschakelen:

  1. Tik op Instellingen op het startscherm van de iPad.
  2. Tik in het linkerdeelvenster op uw naam.
  3. Selecteer in het rechterpaneel iCloud om het iCloud-instellingenscherm te openen.

    Image
    Image
  4. Scroll naar beneden en tik op iCloud-back-up.

    Image
    Image
  5. Schakel de iCloud Backup tuimelschakelaar in.

    Image
    Image
  6. Tik op Nu een back-up maken voor een onmiddellijke back-up.

Met deze instelling maakt je iPad dagelijks draadloos een back-up wanneer de iPad is verbonden met wifi, is aangesloten op een voedingsbron en is vergrendeld. Alle gegevens worden opgeslagen in uw iCloud-account.

iCloud wordt geleverd met 5 GB gratis opslagruimte, wat voldoende is voor de meeste back-ups. Als dat niet genoeg is, upgrade dan naar 50 GB voor $ 0,99 per maand, 200 GB voor $ 2,99 per maand of 2 TB voor $ 9,99 per maand.

Je iCloud-back-up bevat je fotobibliotheek, documenten, berichten, beltonen, accounts, thuisconfiguratie en instellingen. Een iCloud-back-up maakt geen back-up van informatie die al in iCloud is opgeslagen, inclusief contacten, agenda's, bladwijzers, e-mail, notities, spraakmemo's en gedeelde foto's.

Net als iTunes bevat de iCloud-back-up geen apps of muziek, maar je hebt opties:

  • Voor apps, download op elk gewenst moment een van uw apps gratis uit de App Store.
  • Muziek die via de iTunes Store is gekocht, kan opnieuw worden gedownload.
  • Muziek die ergens anders is verkregen, kan worden hersteld vanaf een back-up met behulp van een harde schijf of webservice
  • Voor $ 25/jaar voegt iTunes Match elk nummer in je iTunes-bibliotheek toe aan je iCloud-account om het later opnieuw te downloaden.

Maak een back-up van iPad met software van derden

Als je een volledige back-up van alles wilt, heb je software van derden nodig. Dezelfde programma's die muziek van een iPad naar een computer overzetten, kunnen in de meeste gevallen ook een volledige iPad-back-up maken. Hoe u dat doet, hangt af van het programma, maar de meeste maken een back-up van meer gegevens, apps en muziek dan iTunes of iCloud.

Aanbevolen: