Oplaadopties op straatniveau kunnen u in een EV brengen

Inhoudsopgave:

Oplaadopties op straatniveau kunnen u in een EV brengen
Oplaadopties op straatniveau kunnen u in een EV brengen
Anonim

Het opladen van een elektrisch voertuig (EV) vormt een van de grootste uitdagingen voor adoptie, maar straatladers zijn een eenvoudig te implementeren oplossing die de acceptatie van EV's gemakkelijker kan maken.

EV's zijn perfect voor een stedelijke omgeving. Het stop-and-go-verkeer helpt eigenlijk met het bereik, en typisch een stadsbestuurder die binnen de grenzen van zijn stad blijft, kan uren achter het stuur zitten, maar waarschijnlijk slechts 20 mijl per dag afleggen. De keerzijde daarvan is, waar rekenen ze op als ze in een appartement zonder garage wonen? Er blijkt een oplossing te zijn voor laadstations in de hele stad zonder gedoe met kabels op trottoirs.

Image
Image

Een paar jaar geleden, toen ik door Oslo, Noorwegen reed, zag ik een reeks dozen naast elke parkeerplaats op de weg. Pas toen ik een man de kofferbak van zijn Volkswagen E-Golf EV zag openen, een kabel eruit zag trekken en deze in de doos stopte, en toen in de oplaadpoort van zijn EV zag, realiseerde ik me wat ik zag. De straatladers in Noorwegen waren BYOC (Bring Your Own Cable).

De USB-poort voor auto's

BYOC zou een paar problemen oplossen. Ten eerste is er de kwestie van interoperabiliteit. Momenteel zijn er drie oplaadpoorten te vinden op voertuigen in de VS.

Een daarvan is CHAdeMO, een oplaadpoort die vooral te vinden is op de Nissan Leaf. Het is uit de gratie geraakt in de VS, en zelfs de Leaf heeft nu de meer voorkomende Type 2 en CCS, wat een Type 2 is in combinatie met een DC-snellaadtoevoeging.

Type 2 is de meest voorkomende die er is en is de defacto industriestandaard geworden. Ten slotte is er de eigen oplaadpoort van Tesla. De industrie geeft misschien de voorkeur aan Type 2, maar Tesla's status als de nummer 1 verkoper van EV's in de VS betekent dat deze poort aandacht vereist.

In plaats van te proberen een, twee of zelfs drie soorten kabels op een straatlaadstation te proppen, zou er een universele stekker kunnen zijn die elke laadkabel kan aansluiten - een soort universele USB-poort voor EV's.

Dit verlaagt de kosten van de machine voor het bedrijf of de gemeente die het station host. Het zorgt er ook voor dat elk station met elke EV op de weg werkt, terwijl er geen problemen zijn met kabels die niet goed op deze machines zijn opgeborgen en op straat, in de goot of op het trottoir liggen. Het is ook een item minder voor vandalen om te vernietigen.

De adoptie van elektrische voertuigen kan niet vooruitgaan als degenen die geen toegang hebben tot een oprit of garage niet kunnen deelnemen, omdat opladen een paar keer per week een klus van meerdere uren wordt.

Omdat deze stations in wezen universeel zijn, zijn ze ook toekomstbestendig voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van laadpoorten die zich in de toekomst kunnen voordoen. Hoewel CCS voorbestemd lijkt voor een lang leven op onze EV's, kun je nooit zeggen hoe batterijtechnologie zou kunnen evolueren en wat die veranderingen zouden kunnen betekenen in termen van poorten.

Overal parkeren en opladen

Deze laadstations zouden rond woonwijken kunnen worden gepeperd met alleen EV-parkeren. Het zouden geen DC-snellaadstations zijn, maar 7,4 kW leveren. Genoeg voor een nachtje opladen of om overdag een paar kilometer bij te tanken. Een elektrische auto is zinvol in de stad als je in je buurt kunt opladen, ongeacht of je een oprit of garage hebt.

Deze stations kunnen ook worden toegevoegd aan commerciële buurten met winkels en restaurants - niet meer rondjes rijden op een parkeerplaats op zoek naar de drie beschikbare opladers. In plaats daarvan zou parkeren op straat een haalbare optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar wat sap terwijl ze uit eten gaan.

Dit soort stations zal ook helpen in steden als Los Angeles, waar lichtmasten worden gebruikt als oplaadstation naast het verlichten van de straat. De lichtmasten zijn er. De kracht is er. Ze kunnen net zo goed een poort toevoegen. Zonder de noodzaak om een kabel toe te voegen, kan de overgang sneller zijn, en nogmaals, je zult geen stapel willekeurige kabels aan palen hangen die vandalen kunnen vernietigen.

Heb nog steeds behoefte aan snelheid

Dit zou een aanvulling zijn op DC-snellaadstations en Tesla Supercharger-stations. Dus of iemand nu op reis gaat of gewoon wat sneller moet opladen dan 's nachts, die zullen niet snel verdwijnen. In feite zal de proliferatie van die stations blijven groeien naarmate EV's in de komende tien jaar een belangrijker onderdeel worden van de totale autoverkoop.

Image
Image

OEM's die meedoen

Hierdoor zouden EV-bezitters natuurlijk een andere kabel voor hun voertuig moeten kopen. Voor degenen die al een elektrische auto hebben, zou het een extra uitgave zijn, maar ook een die oplaadmogelijkheden zou openen, waar we ook zijn in de stad.

In de toekomst, als dit eenmaal is geïmplementeerd, zoals de oplaadkabels voor thuis, moet bij elke nieuwe auto een universele kabel worden meegeleverd die met deze oplaadstations werkt.

De adoptie van elektrische voertuigen kan niet vooruitgaan als degenen die geen toegang hebben tot een oprit of garage niet kunnen deelnemen, omdat opladen een paar keer per week een klus van meerdere uren wordt.

Steden, bedrijven en autofabrikanten moeten een oplossing bedenken voor de appartementsbewoner die een auto nodig heeft en wil dat hun volgende voertuig een EV wordt. Het inzetten van stations op straatniveau met een universele poort voor bekabeling zou een van de manieren kunnen zijn om dat mogelijk te maken.

Meer weten over EV's? We hebben een hele sectie gewijd aan elektrische voertuigen!

Aanbevolen: