Wat is een CAMREC-bestand?

Inhoudsopgave:

Wat is een CAMREC-bestand?
Wat is een CAMREC-bestand?
Anonim

Een bestand met de CAMREC-bestandsextensie is een Camtasia Studio Screen Recording-bestand dat is gemaakt door versies van Camtasia Studio vóór 8.4.0. Nieuwere versies van de software gebruiken TREC-bestanden in het TechSmith Recording-formaat.

Camtasia wordt gebruikt om video van een computerscherm vast te leggen, vaak om te laten zien hoe een stukje software werkt; dit bestandsformaat is hoe dergelijke video's worden opgeslagen.

Deze bestandsextensie is uniek voor de Windows-versie van Camtasia. Het Mac-equivalent gebruikt de. CMREC-bestandsextensie en deze is ook vervangen door het TREC-formaat vanaf versie 2.8.0.

Image
Image

Dit bestandsformaat en het bijbehorende programma zijn niet gerelateerd aan de gratis CamStudio-tool voor schermopname.

Hoe een CAMREC-bestand te openen

CAMREC-bestanden kunnen door TechSmith worden bekeken en bewerkt met de Camtasia-applicatie. U kunt dubbelklikken op het bestand om het programma te starten of naar het bestand bladeren vanuit het menu, via de File > Import > Media menu.

Deze software wordt ook gebruikt om huidige en oudere Camtasia Project-bestanden te openen in de TSCPROJ- en CAMPROJ-formaten.

Als je geen toegang hebt tot Camtasia, kun je de opgenomen video uit het CAMREC-bestand extraheren. Hernoem het bestand en verander de extensie in. ZIP. Open dat nieuwe ZIP-bestand met een tool zoals 7-Zip of PeaZip.

Je vindt er verschillende bestanden in, waaronder Screen_Stream.avi - dit is het daadwerkelijke schermopnamebestand in het AVI-formaat. Pak dat bestand uit en open of converteer het zoals je wilt.

De andere bestanden in het CAMREC-archief kunnen enkele ICO-afbeeldingen, DAT-bestanden en een CAMXML-bestand bevatten.

Een CAMREC-bestand converteren

Het Camtasia-programma kan een CAMREC-bestand converteren naar een ander videoformaat zoals MP4. De software kan het bestand ook naar TREC converteren door het bestand in de meest recente versie van het programma te importeren en het vervolgens op te slaan in de nieuwste standaardindeling.

Gebruik een van deze gratis videoconversietools om een CAMREC-bestand zonder Camtasia te converteren. U moet echter eerst het AVI-bestand uit het bestand extraheren omdat het dat AVI-bestand is dat u in een van die videoconverters moet plaatsen.

Zodra de AVI is geïmporteerd in een videoconversietool zoals Freemake Video Converter, kun je de video converteren naar MP4, FLV, MKV en verschillende andere videoformaten.

Je kunt het CAMREC-bestand ook online converteren met een website zoals FileZigZag. Nadat je het AVI-bestand hebt uitgepakt, upload je het naar FileZigZag en heb je de mogelijkheid om het te converteren naar een ander videobestandsformaat zoals MP4, MOV, WMV, FLV, MKV en verschillende andere.

Meer informatie over Camtasia-bestandsindelingen

Het kan een beetje verwarrend zijn om alle verschillende nieuwe en oude formaten te zien die het Camtasia-programma gebruikt. Hier zijn enkele korte uitleg om dingen op te helderen:

  • CAMREC is een schermopnamebestand dat in Windows wordt gebruikt.
  • CMREC is een schermopnamebestand dat wordt gebruikt op macOS.
  • TREC is het nieuwste bestandsformaat voor schermopname dat zowel op Windows als macOS wordt gebruikt.
  • CAMPROJ is een Windows XML-gebaseerd formaat dat verwijzingen opslaat naar de mediabestanden die in het Camtasia-project worden gebruikt.
  • CMPROJ is een macOS-bestandsindeling die meer op een map lijkt, omdat het alle mediabestanden, projectinstellingen, tijdlijninstellingen en andere zaken die verband houden met het project bevat.

FAQ

    Hoe repareer ik een beschadigd CAMREC-bestand?

    Je weet dat je CAMREC-bestand beschadigd is als je het opent en het voortdurend crasht. Als uw CAMREC-bestand beschadigd is, moet u het AVI-bestand uitpakken om uw video te herstellen. Gebruik een programma zoals 7-Zip om het CAMREC-bestand te openen en u zult de inhoud zien, inclusief het AVI-bestand. Selecteer het AVI-bestand, klik op Extract, voer een pad in om naar uit te pakken en klik op OK Afhankelijk van de bestandsgrootte kan het extractieproces enige tijd duren. terwijl; wanneer het klaar is, zoek je de map die je hebt gemaakt tijdens het extractieproces, open je het en vind je je uitgepakte AVI-bestand.

    Hoe converteer ik een CAMREC-bestand naar VLC?

    Om een CAMREC-bestand af te spelen met de VLC Media Player, moet u het CAMREC-bestand converteren naar een MP4. Open VLC op uw Windows-computer, klik op Add en zoek en selecteer het CAMREC-bestand. Klik op het vervolgkeuzemenu naast Profile, selecteer MP4, stel een bestemming in voor het nieuwe bestand en selecteer StartHet bestand begint met converteren; als het klaar is, navigeer je naar het nieuwe MP4-bestand en speel je het af in VLC Media Player.

Aanbevolen: