Wat is een EASM-bestand?

Inhoudsopgave:

Wat is een EASM-bestand?
Wat is een EASM-bestand?
Anonim

Een bestand met de EASM-bestandsextensie is een eDrawings Assembly-bestand. Het is een weergave van een computer-aided design (CAD)-tekening, maar het is niet de volledige, bewerkbare versie van het ontwerp.

Met andere woorden, een van de redenen waarom EASM-bestanden worden gebruikt, is dat klanten en andere ontvangers het ontwerp kunnen zien, maar geen toegang hebben tot de ontwerpgegevens. Ze lijken een beetje op het DWF-formaat van Autodesk.

Een andere reden waarom EASM-bestanden worden gebruikt, is dat ze bestaan uit gecomprimeerde XML-gegevens, waardoor ze het perfecte formaat zijn voor het verzenden van CAD-tekeningen via internet waarbij downloadtijd/-snelheden een probleem zijn.

Image
Image

EDRW en EPRT zijn vergelijkbare eDrawings-bestandsindelingen. EAS-bestanden zijn echter compleet anders; het zijn RSLogix-symboolbestanden die worden gebruikt met RSLogix.

Hoe een EASM-bestand te openen

eDrawings is een gratis CAD-programma van SolidWorks dat EASM-bestanden opent om te bekijken. Zorg ervoor dat u FREE TOOLS selecteert aan de rechterkant van die downloadpagina om de downloadlink te vinden.

Deze bestanden kunnen ook worden geopend met SketchUp, maar alleen als u ook de eDrawings Publisher plug-in aanschaft. Hetzelfde geldt voor Inventor van Autodesk en de gratis plug-in eDrawings Publisher for Inventor.

De eDrawings mobiele app voor Android en iOS kan ook EASM-bestanden openen. U kunt meer over deze app lezen op hun respectievelijke downloadpagina's, die u beide kunt bereiken vanaf de eDrawings Viewer-website.

Als je het bestand uploadt naar Dropbox of Google Drive, zou je het moeten kunnen importeren in MySolidWorks Drive om de tekening online te bekijken.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, kunt u leren hoe u dat doet in onze Windows-handleiding over het wijzigen welk programma opent standaard EASM-bestanden.

Een EASM-bestand converteren

Het EASM-formaat is gebouwd om een CAD-ontwerp te bekijken, niet om het te bewerken of te exporteren naar een ander 3D-formaat. Dus als u EASM naar DWG, OBJ, enz. moet converteren, moet u toegang hebben tot het originele bestand.

Er wordt echter geadverteerd dat het View2Vector-programma voor Windows dit bestandstype kan exporteren naar formaten zoals DXF, STEP, STL (ASCII, binair of geëxplodeerd), PDF, PLY en STEP. We hebben het zelf niet geprobeerd om te zien wat dit type conversie daadwerkelijk oplevert, maar er is een proefperiode van 30 dagen als je het wilt uitproberen.

De eDrawings Professional-software (het is 15 dagen gratis) van SolidWorks kan een EASM-bestand opslaan in niet-CAD-formaten zoals JPG, PNG, HTM, BMP, TIF en GIF. Ook ondersteund wordt een export naar EXE, die het viewerprogramma in een enkel bestand insluit - de ontvanger hoeft niet eens eDrawings te hebben geïnstalleerd om het montagebestand te openen.

Als je het naar een afbeeldingsbestand converteert, ziet het er precies zo uit als toen je het bestand opsloeg - het is niet in een 3D-vorm waarmee je door de objecten kunt bewegen en dingen vanuit verschillende hoeken kunt bekijken. Als u dit doet, zorg er dan voor dat u de tekening plaatst zoals u wilt dat deze wordt weergegeven voordat u deze opslaat.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als je het bestand niet goed kunt openen, zorg er dan voor dat je de bestandsextensie goed leest. Het is heel gemakkelijk om verschillende formaten voor elkaar te verwarren, omdat de bestandsextensies vergelijkbaar zijn.

EAP en ACSM zijn hier twee voorbeelden van. Een andere is ASM, wat een assembler-broncodebestand kan zijn.

FAQ

    Hoe exporteer ik een STEP-bestand vanuit EASM?

    Aangezien een EASM-bestand een voorbeeld is en niet de originele bestandsgegevens bevat, kunt u een STEP-bestand niet exporteren vanuit een EASM-bestand.

    Hoe sla ik een SolidWorks-bestand op als EASM?

    Selecteer in uw SolidWorks-bestand File > Save as > Save as type > Montagedocument (.sldasme). eDrawings (.easm) Selecteer Save en kies vervolgens in het dialoogvenster Save Configurations to eDrawings Options > EASM

    Hoe druk ik een EASM-bestand af?

    Nadat u uw EASM-bestand hebt geopend in een compatibele toepassing, zoals eDrawings of Dassault Systemes SolidWorks eDrawings Viewer, opent u de afdrukfunctie van de toepassing om uw EASM-bestand af te drukken.

Aanbevolen: