Wat is Denon HEOS?

Inhoudsopgave:

Wat is Denon HEOS?
Wat is Denon HEOS?
Anonim

HEOS (Home Entertainment Operating System) is een draadloos multiroom audioplatform van Denon. Het wordt weergegeven op geselecteerde draadloze luidsprekers, ontvangers en soundbars van de productmerken Denon en Marantz. HEOS werkt via je bestaande wifi-thuisnetwerk.

De HEOS-app

Je kunt de HEOS-app voor iOS- en Android-apparaten gratis downloaden. Nadat u de HEOS-app op een compatibele smartphone hebt geïnstalleerd, selecteert u Nu instellen De app zoekt en linkt naar alle HEOS-compatibele apparaten die u heeft. Volg de standaard HEOS-installatieprocedure zodra deze is aangesloten.

Muziek streamen met HEOS

Gebruik na de installatie je smartphone om muziek te streamen naar compatibele HEOS-apparaten via Wi-Fi of Bluetooth, ongeacht waar de apparaten zich in je huis bevinden. Ook kun je de HEOS app gebruiken om muziek naar de receiver te streamen. Op deze manier hoor je muziek via je home cinema-systeem of stream je muziekbronnen die op de receiver zijn aangesloten naar andere draadloze HEOS-luidsprekers.

HEOS kan muziek streamen van Amazon Music, Pandora, SiriusXM, SoundCloud, Spotify, TIDAL en meer. Naast muziekstreamingservices kunt u HEOS gebruiken om toegang te krijgen tot en muziek te distribueren van lokaal opgeslagen inhoud op mediaservers of pc's.

Hoewel u Bluetooth of Wi-Fi kunt gebruiken, biedt streaming met Wi-Fi de mogelijkheid om ongecomprimeerde muziekbestanden te streamen, die van betere kwaliteit zijn dan muziek die via Bluetooth wordt gestreamd.

Digitale muziekbestandsindelingen die door HEOS worden ondersteund, zijn onder meer MP3, AAC, Apple Lossless, DSD, Flac, WAV en WMA.

Naast online muziekdiensten en lokaal toegankelijke digitale muziekbestanden, kunt u, als u een HEOS-compatibele thuisbioscoopontvanger heeft, toegang krijgen tot en audio streamen van fysiek aangesloten bronnen (cd-speler, platenspeler of audiocassettedeck) naar elke HEOS draadloze speakers die je misschien hebt.

Bottom Line

Hoewel HEOS de mogelijkheid ondersteunt om muziek naar een enkele of toegewezen groep draadloze HEOS-luidsprekers te streamen, kun je het ook configureren om twee compatibele luidsprekers als stereopaar te gebruiken. Gebruik een luidspreker voor het linkerkanaal en een andere voor het rechterkanaal. Voor de beste geluidskwaliteit moeten beide luidsprekers in het paar van hetzelfde merk en model zijn.

HEOS en Surround Sound

HEOS kan draadloos surroundgeluid verzenden. Als je een compatibele soundbar of home cinema-ontvanger hebt, controleer dan de productinformatie om te zien of deze HEOS surround ondersteunt. U kunt twee draadloze HEOS-luidsprekers aan uw opstelling toevoegen en vervolgens DTS- en Dolby Digital Surround-kanaalsignalen naar die luidsprekers sturen.

Image
Image

De HEOS-link

Een andere manier om toegang te krijgen tot en gebruik te maken van HEOS is de HEOS Link. De HEOS Link is een speciaal ontworpen voorversterker die compatibel is met het HEOS-systeem. Het kan worden aangesloten op elke bestaande stereo- of thuisbioscoopontvanger of soundbar met analoge of digitale audio-ingangen die geen ingebouwde HEOS-mogelijkheid hebben.

Gebruik de HEOS-app om muziek te streamen via HEOS Link om de muziek op je stereo- of thuisbioscoopsysteem te horen. U kunt de HEOS Link ook gebruiken om muziek van uw smartphone of audioapparaat naar andere draadloze HEOS-luidsprekers te streamen.

HEOS en Alexa

De Alexa-stemassistent kan een select aantal HEOS-apparaten bedienen door de HEOS Home Entertainment-vaardigheid te activeren. Nadat de verbinding tot stand is gebracht, gebruikt u uw smartphone of een speciaal Amazon Echo-apparaat om veel van de functies op elke HEOS-compatibele draadloze luidspreker of Alexa-compatibele thuisbioscoopontvanger of soundbar te bedienen.

De meeste grote muziekstreamingservices zijn rechtstreeks toegankelijk en te bedienen met Alexa-spraakopdrachten.

Is HEOS het waard om te kopen?

Denon lanceerde HEOS oorspronkelijk in 2014 (aangeduid als HS1). In 2016 introduceerde Denon de tweede generatie HEOS (HS2), die de volgende functies heeft toegevoegd, die niet beschikbaar zijn voor eigenaren van HEOS HS1-producten:

  • De opname van een aparte knop op draadloze HEOS-luidsprekers om Bluetooth-streaming te activeren.
  • Met Bluetooth ingebouwd in alle HS2-apparaten, is een extra Bluetooth-dongle niet nodig.
  • Toevoeging van hi-res audio-ondersteuning.
  • 5 GHz draadloze transmissie ondersteuning.
  • Compatibiliteit met de HEOS Home Entertainment Alexa Skill.

Draadloze audio in meerdere kamers wordt een populaire manier om het bereik van home entertainment uit te breiden, en het HEOS-platform is een flexibele optie. HEOS is echter slechts één platform om te overwegen. Andere zijn Sonos, MusicCast en Play-Fi.

FAQ

    Hoe verwijder je een apparaat uit de HEOS-app?

    Tik in het Rooms-menu op het pencil-pictogram en selecteer vervolgens HEOS AVR. Kies het apparaat dat u wilt loskoppelen uit de lijst die wordt weergegeven.

    Hoe breng ik de equalizer naar voren in de HEOS-app?

    Ga naar het tabblad Muziek en tik op Instellingen > Mijn apparaten. Kies vervolgens de HEOS-luidspreker die u wilt aanpassen en selecteer EQ.

    Wordt HEOS stopgezet?

    Technisch gezien wel. Denon verschuift "HEOS" naar een technologie in plaats van een merknaam. HEOS-modellen krijgen een nieuwe naam (hernoemd) naar "Denon" en "Denon Home". Alle Denon- en Denon Home-apparaten zijn achterwaarts compatibel met de HEOS-app.

    Is de HEOS-app gratis?

    Ja, de HEOS-app is gratis. U kunt de HEOS-app voor iOS downloaden van de App Store of de HEOS-app voor Android downloaden van Google Play. Het is ook gratis om een HEOS-account aan te maken: selecteer in de HEOS-app Music > Settings > HEOS Account.

Aanbevolen: