Nieuw PS5-model heeft kleinere, lichtere heatsink

Nieuw PS5-model heeft kleinere, lichtere heatsink
Nieuw PS5-model heeft kleinere, lichtere heatsink
Anonim

Er is in bepaalde regio's een nieuw digitaal PS5-model uitgebracht met een opmerkelijke gewichtsvermindering en een nieuw koellichaam.

Deze bevindingen werden ontdekt in een video door tech YouTuber Austin Evans, die het nieuwe model en het lanceringsmodel samenbracht en de twee vergeleek.

Image
Image

Evans ontdekte dat het koellichaam in het nieuwe model aanzienlijk kleiner en minder krachtig is dan het koellichaam in het lanceringsmodel. Het nieuwe model is daardoor nu 300 gram lichter dan de vorige versie.

Een koellichaam koelt een elektronisch apparaat af door de gegenereerde warmte weg te leiden van de bron naar een medium zoals lucht of vloeibare koelvloeistof.

Tijdens de eerste tests werd ontdekt dat het nieuwere model zo'n drie tot vijf graden warmer is. Nadat de consoles zijn afgebroken, laat de video zien dat de koperen platen en aluminium dissipatievinnen veel kleiner zijn in de bijgewerkte console, vergeleken met het oudere model.

Evans gaat verder met te zeggen dat de veranderingen deze nieuwe PS5 slechter maken dan het lanceringsmodel. Hij stelt dat het verschil in temperatuur voldoende is om prestatieproblemen te veroorzaken.

Er waren andere, kleinere wijzigingen aan de nieuwe console, zoals een gebruiksvriendelijkere standaardschroef en andere bedrading naar de wifi-chip, hoewel het niet duidelijk is of de bedrading significante gevolgen zal hebben prestatieveranderingen.

Image
Image

Zoals gezegd, zijn deze wijzigingen alleen van invloed op de digitale versie van de PlayStation 5. Er zijn geen aanwijzingen dat de schijfstationversie dezelfde wijzigingen zal hebben.

Sony heeft geen reden gegeven voor de veranderingen in het koellichaam, hoewel Evans speculeert dat het een kostenbesparende maatregel kan zijn.

Aanbevolen: