Hoe AI taal in code kan veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe AI taal in code kan veranderen
Hoe AI taal in code kan veranderen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een nieuw systeem genaamd Codex helpt programmeurs door geschreven taal in code te vertalen.
  • Er is een groeiend aantal tools om mensen te helpen programma's te bouwen zonder programmeervaardigheden.
  • Eén ontwikkelaar raadt Blockly aan, een taal voor slepen en neerzetten gemaakt door Google, voor beginners.
Image
Image

Computerprogrammering krijgt hulp van kunstmatige intelligentie.

OpenAI heeft een nieuwe versie van Codex uitgebracht, een kunstmatige intelligentie (AI)-systeem dat geschreven taal in code verta alt. Codex staat je niet toe om te programmeren zonder enige ervaring, maar er zijn een groeiend aantal manieren waarop mensen dat kunnen doen.

"Veel producten stellen gebruikers in staat afbeeldingen toe te voegen, lay-outs voor websites en mobiele applicaties te maken en gegevens te definiëren om uit te halen zonder ooit code te schrijven", Fahim ul Haq, de CEO van Educative, een educatief platform voor softwareontwikkelaars, vertelde Lifewire in een e-mailinterview.

Spreek met programma

Codex is gebaseerd op GPT-3, een natuurlijk taalmodel gemaakt door OpenAI. De programmeurs hebben Codex getraind op miljarden regels code en geschreven tekst, zodat het eenvoudig Engels in code kan vertalen.

"GPT-3 is een systeem waar je mee praat en het praat terug, dus de enige impact die het heeft zit in je hoofd", zei Greg Brockman, chief technology officer van OpenAI, tijdens een recente demonstratie.

"Met Codex praat je ermee [en] het genereert code, wat betekent dat het namens jou in de computerwereld kan handelen. En ik denk dat dat een heel krachtig iets is - dat je echt een systeem hebt die namens u opdrachten kan uitvoeren."

Ondanks de hype laat Codex amateurs geen programma's spuien, zei ul Haq. Er is alleen technische kennis voor nodig om Codex te laten werken en nog wat meer om een resultaat te krijgen.

"Codex vervangt niet de belangrijkste probleemoplossende vaardigheden van de ontwikkelaar - een probleem begrijpen en een oplossing ontwerpen als een reeks geprogrammeerde stappen", voegde hij eraan toe.

"Bovendien is Codex geen zelfstandige toepassing. Het kan worden aangesloten op programma's die ontwikkelaars gebruiken, IDE's genaamd (voorbeelden zijn Visual Studio en Notepad++) via een API-interface. Een gebruiker zou nog steeds zijn ontwikkelomgeving moeten opzetten, begrijpen de API, en sluit hun IDE aan op Codex om het in te stellen."

Maar Codex is een indrukwekkend hulpmiddel voor ontwikkelaars, zei ul Haq.

"Omdat de AI is getraind in openbare code, heeft het de mogelijkheid om verschillende code voor te stellen op basis van wat een ontwikkelaar al typt, een functie voor automatisch aanvullen, net zoals je hebt voor sms-berichten op je mobiele telefoon," voegde hij eraan toe."Het is daarom mogelijk om door een handvol opties te bladeren om de exacte code te vinden die je nodig hebt in de regel."

Geen speciale vaardigheden vereist

Er zijn veel opties voor niet-technische gebruikers die willen programmeren.

Image
Image

Webontwikkelaar Patrick Sinclair raadt Blockly aan, een taal voor slepen en neerzetten die is gemaakt door Google. Hiermee kunt u blokken met opdrachten die als puzzelstukjes in elkaar klikken, slepen en neerzetten en een werkend programma maken. Het programma dat u hebt gebouwd met behulp van de in elkaar grijpende blokken kan vervolgens worden vertaald naar een equivalente code in de programmeertaal van uw keuze.

"Ik denk dat Blockly perfect is om je programmeerreis te beginnen, want als het op coderen aankomt, kun je het beste sterke concepten hebben en geen programmeertaal beheersen", vertelde Sinclair aan Lifewire in een e-mailinterview. "Blockly helpt je precies dat te doen door je te leren hoe de stroom van een programma werkt en welke basisconcepten worden gebruikt."

Er zijn ook niet-technische programmeertools zoals Thunkable en Bubble waarmee gebruikers programma's kunnen maken via een grafische interface. En natuurlijk kun je websites bouwen zonder code met tools zoals Wix.com.

Meer dan 1,5 miljard gebruikers hebben een gratis coderingstool, maar weten er misschien niets van, vertelde Google-ontwikkelaarsexpert Chanel Greco aan Lifewire in een e-mailinterview. "Zodra je een Google-account hebt, heb je toegang tot de Script Editor waar je Google Apps Script kunt schrijven om dingen zoals macro's in Google Spreadsheets te maken," zei ze.

Om een persoonlijke mobiele applicatie te bouwen, is Andromo een geweldig no-code platform voor iOS en Android, zei ul Haq. "Je zou een app voor je eigen gezin kunnen maken, of zelfs in de winkel kunnen publiceren, verkopen en inkomsten kunnen genereren met advertenties", voegde hij eraan toe.

Aanbevolen: