Wat is Plex Live TV en moet ik het gebruiken?

Inhoudsopgave:

Wat is Plex Live TV en moet ik het gebruiken?
Wat is Plex Live TV en moet ik het gebruiken?
Anonim

Met Plex Live TV kun je live televisie kijken en opnemen op je computer, smartphone, tablet en andere compatibele apparaten, in plaats van alleen op je televisie. Het is geen televisiestreamingservice, omdat het afhankelijk is van gratis over-the-air televisie-uitzendingen om live televisie te bieden, maar het kan fungeren als een kabelvervanging voor snoersnijders, net als traditionele streamingdiensten.

Hoe werkt Plex Live TV?

Plex Live TV is gebaseerd op Plex Media Server, software die u kunt gebruiken om uw digitale mediabibliotheek te ordenen en naar vrijwel elk apparaat met internetverbinding te streamen. Het voegt een digitale videorecorder (DVR)-functie toe aan Plex Media Server, evenals de mogelijkheid om live televisie te kijken via dezelfde software.

De manier waarop Plex Live TV werkt, is dat je Plex Media Server op een computer of NAS-apparaat (Network-Attached Storage) installeert en het vervolgens met speciale hardware op een antenne aansluit. Plex Media Server is dan in staat om gratis over-the-air televisie-uitzendingen te ontvangen, deze om te zetten in een digitaal formaat en die video vervolgens op te slaan voor later gebruik of live te streamen naar elk compatibel apparaat.

Plex Media Server is gratis te downloaden en te gebruiken, maar de Plex Live TV-functie is niet gratis. Om toegang te krijgen tot Plex Live TV, moet u zich aanmelden voor de Plex Pass-service. Dit is goedkoper dan streamingdiensten, maar er zijn wel kleine maandelijkse kosten voor nodig, tenzij je kiest voor het levenslange abonnement.

Vereiste apparatuur

Om Plex Live TV te gebruiken, moet Plex Media Server op een computer of NAS en een paar andere hardware zijn geïnstalleerd. Aangezien Plex Live TV afhankelijk is van lokale over-the-air televisie-uitzendingen, moet u uw computer in wezen alles geven wat nodig is om de functionaliteit van een echte televisie na te bootsen.

Image
Image

Hier zijn de basisuitrustingsvereisten:

  • Hardware die videobestanden kan transcoderen, opslaan en streamen: Dit kan een computer of een compatibel NAS-apparaat zijn. Het draait Plex Media Server en maakt verbinding met een antenne via een HD-tunerapparaat.
  • Hardware die televisiesignalen kan ontvangen: dit moet een soort HD-tunerapparaat zijn dat de functionaliteit van een televisie nabootst. Het ontvangt een televisie-uitzending van een antenne en stelt deze beschikbaar aan de computer of NAS.
  • An antenne: Dit moet een antenne zijn die digitale televisie-uitzendingen kan opvangen. Het type antenne dat u nodig heeft, hangt af van de sterkte en de locaties van de televisiezenders in uw regio.

Transcodering, opslag en streaming van apparatuur

De kern van je Plex Live TV-installatie moet hardware zijn die in staat is om video op te nemen, op te slaan en te streamen. Dit zijn de belangrijkste opties:

  • Computer: De gemakkelijkste manier om Plex Live TV te gebruiken, is door Plex Media Server te installeren op een computer met voldoende verwerkingskracht om video te coderen en voldoende opslagruimte om videobestanden te bewaren. Een bekabelde Ethernet-verbinding met uw netwerk is ook goed.
  • NAS: De andere optie is om een NAS-apparaat te gebruiken dat video kan coderen, maar niet alle NAS-apparaten zijn geschikt. De meeste NAS-apparaten gebruiken het Linux-besturingssysteem, dus het instellen van Plex Live TV zal moeilijk zijn als je alleen bekend bent met Windows of macOS. NAS-apparaten hebben doorgaans ook niet de verwerkingskracht die nodig is om live televisie te coderen en te streamen.

Plex Live TV HD-tunerapparatuur

Het volgende dat je nodig hebt, is een HD-tuner, een apparaat dat een HD-televisiesignaal kan ontvangen en aan je computer kan doorgeven. Dit zijn de belangrijkste opties:

  • USB HD-tuner: Dit is de meest universele optie. Je steekt deze tuner in een USB-poort van je computer en sluit hem vervolgens aan op een antenne met hetzelfde type coaxkabel dat je normaal op je televisie zou aansluiten. Je kunt deze gebruiken met zowel desktopcomputers als laptops.
  • PCMCIA HD-tuner: deze kaarten zijn ontworpen om in de PCMCIA-sleuf (Personal Computer Memory Card International Association) van een laptop te worden gestoken en bevatten een coaxiale aansluiting voor een antenne. U kunt deze kaarten alleen met laptops gebruiken en de laptop moet een compatibel PCMCIA-slot beschikbaar hebben.
  • PCIe HD-tuner: deze kaarten zijn ontworpen om te worden aangesloten op de Peripheral Component Interconnect Express (PCIe)-sleuf op het moederbord van een desktopcomputer en bevatten een coaxiale aansluiting voor een antenne. Dit is de beste optie als je Plex Media Server hebt geïnstalleerd op een desktopcomputer met een open PCI Express-slot.

Plex Live TV-antenne-apparatuur

Het laatste dat je nodig hebt, is een antenne die in staat is om over-the-air HD-televisiesignalen te ontvangen. Als je een antenne op je dak hebt gemonteerd, kun je die gebruiken. Als u dat niet doet, zijn hier uw antenne-opties:

  • Op het raam gemonteerde HD-antenne: Deze antennes zijn eenvoudig te installeren, maar hebben een beperkt bereik. Als je in een gebied woont waar de dichtstbijzijnde televisiestations meer dan 50 of 50 mijl verwijderd zijn, zal dit type antenne niet werken.
  • Zolder gemonteerde HD-antenne: Deze antennes hebben een groter bereik dan op het raam gemonteerde antennes. Als de dichtstbijzijnde televisiestations te ver weg zijn, heb je in plaats daarvan een richtantenne nodig.
  • Op het dak gemonteerde HD-antenne: Deze antennes hebben het grootste bereik omdat ze buiten op uw dak worden gemonteerd. Idealiter zou dit type antenne hoog genoeg moeten worden geplaatst zodat het niet wordt belemmerd door uw dak of een van de huizen of bomen in de directe omgeving.

De beschikbaarheid van over-the-air HD-televisie-uitzendingen is afhankelijk van je locatie. De Federal Communications Commission (FCC) biedt een DTV-ontvangsttool die u kunt gebruiken om te zien welke kanalen beschikbaar zijn waar u woont en welk type antenne u nodig heeft.

Plex Live TV instellen

De eerste stap bij het instellen van Plex Live TV is het installeren van Plex Media Server, bij voorkeur op een computer met een snelle processor en een bekabelde verbinding met je netwerk. Nadat je Plex Media Server hebt geïnstalleerd, moet je een HD-tunerapparaat en een antenne aanschaffen als je dat nog niet hebt gedaan.

Image
Image

Zo krijg je Plex Live TV werkend:

  1. Aanmelden voor een Plex-account.
  2. Koop een Plex Pass-abonnement.
  3. Installeren Plex Media Server.
  4. Monteer je antenne.
  5. Sluit een coaxkabel aan op de antenne en leid deze naar uw computer.
  6. Installeer een HD-tunerapparaat op uw computer.
  7. Sluit de coaxkabel aan op je antenne.
  8. Start Plex Media Server op uw computer.
  9. Voer de Live TV & DVR installatiewizard uit in Plex Media Server.

Hoe de Plex Live TV & DVR-installatiewizard te gebruiken

Als je eenmaal een tunerapparaat hebt geïnstalleerd en op een antenne hebt aangesloten, ben je zo goed als klaar om te gaan. Het laatste dat u hoeft te doen, is de installatiewizard van Plex Live TV & DVR uitvoeren. Dit leidt u door het proces van het instellen van Plex Media Server om te werken met uw tunerapparaat, scannen naar lokale kanalen en zelfs een programmeergids voor uw regio downloaden.

Hier leest u hoe u Plex Live TV & DVR instelt:

  1. Start Plex Media Server.
  2. Navigeer met een webbrowser naar app.plex.tv/desktop.
  3. Zorg ervoor dat je bent aangemeld bij de Plex TV-webapp met hetzelfde account dat je gebruikt voor je Plex Media Server.
  4. Ga naar naar Instellingen > Server > Live TV & DVR.
  5. Selecteer SET UP PLEX DVR.

    Als je je niet hebt aangemeld voor Plex Pass, zie je deze optie niet. In plaats daarvan ziet u de aanmeldingsknop van Plex Pass.

  6. Wacht tot het systeem klaar is met zoeken naar uw tuner.
  7. Als het systeem uw tuner vindt, selecteert u CONTINUE.

    Als het systeem uw tuner niet vindt, selecteert u Ziet u uw apparaat niet? Voer het netwerkadres handmatig in en voer vervolgens het adres in.

  8. Selecteer de DVR en verifieer alle ontdekte kanalen.
  9. Als je alle kanalen ziet die je verwachtte te ontvangen, selecteer je DOORGAAN.

    Selecteer SCAN CHANNELS als het systeem niet automatisch al uw lokale zenders heeft gevonden.

  10. Selecteer uw taal, voer uw postcode in en selecteer vervolgens DOORGAAN.
  11. Controleer of de zendergids overeenkomt met de identiteit van de zenders die je kunt ontvangen en breng eventuele wijzigingen aan. Selecteer het vinkje naast elk kanaal dat u uit uw DVR wilt laten.
  12. Selecteer DOORGAAN.

Live tv kijken op Plex

Zodra je Plex Media Server hebt ingesteld op een computer of compatibele NAS en je zowel een antenne als een tuner hebt aangesloten, ben je klaar om live televisie te kijken en op te nemen. Je kunt live tv kijken via de Plex-app op je hoofdcomputer, elke andere computer of laptop, je smartphone, televisiestreamingapparaat of zelfs een gameconsole. Zorg ervoor dat u zich aanmeldt bij de Plex-app met hetzelfde account dat u gebruikte toen u Plex Media Server instelde.

Zo kijk je live tv op Plex:

  1. Start de Plex-app op elk compatibel apparaat.
  2. Selecteer Meer.

    Afhankelijk van het apparaat kunt u eenvoudig Live TV & DVR. selecteren

  3. Selecteer Live TV & DVR.
  4. Blader door de Programmeergids voor een programma dat u wilt bekijken.
  5. Selecteer de show die je wilt bekijken.
  6. Selecteer het rode opnamepictogram om de show op uw DVR op te nemen.
  7. Selecteer de play-knop om de show te bekijken.

Aanbevolen: