Hoe berichten van WhatsApp te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe berichten van WhatsApp te verwijderen
Hoe berichten van WhatsApp te verwijderen
Anonim

WhatsApp is een geweldig berichtenplatform om met vrienden en collega's te communiceren, waar ter wereld je ook bent, maar wat doe je als je per ongeluk een bericht verstuurt? Hier leest u hoe u WhatsApp-berichten kunt verwijderen en welke beperkingen er onderweg zijn.

Om berichten te verwijderen zodat jij noch de ontvanger ze kunnen zien, hebben jullie allebei de nieuwste versie van WhatsApp nodig.

Verzonden WhatsApp-berichten verwijderen

Het verwijderen van een verzonden WhatsApp-bericht is een vrij eenvoudig proces, als je eenmaal weet hoe je het moet doen. Zo verwijder je een bericht dat je naar een individuele chat of groepschat hebt gestuurd:

  1. Ga naar het relevante gespreksvenster en zoek het bericht dat je wilt verwijderen.
  2. Houd uw vinger op het bericht totdat het dialoogvenster met extra opties verschijnt.

    Je kunt meer dan één bericht selecteren als je meerdere berichten tegelijk wilt verwijderen.

  3. Tik op Verwijderen > het Prullenbak pictogram > Verwijderen voor iedereen.

    Image
    Image

    Wilt u het bericht verwijderen zodat u het niet kunt zien, maar de andere persoon wel? Tik op Verwijderen voor mij.

  4. Het bericht is nu vervangen door "Dit bericht is verwijderd" en is niet langer beschikbaar als onderdeel van het gesprek. Goed gedaan!

Ontvangen berichten verwijderen

Soms wil je misschien je kopie verwijderen van de berichten die je verzendt of ontvangt van je telefoon. Hier is hoe:

  1. Ga naar het relevante gespreksvenster en zoek het bericht dat je wilt verwijderen.
  2. Houd uw vinger op het bericht.
  3. Tik op Verwijderen > Verwijderen voor mij.

    Image
    Image

    Je kunt het verzonden bericht van iemand anders niet verwijderen. Ze zien nog steeds wat ze je hebben gestuurd.

Dingen om in gedachten te houden over het verwijderen van WhatsApp-berichten

Hoewel de optie Verwijderen voor iedereen een goede manier is om berichten te verwijderen die je niet langer op WhatsApp wilt zien, is het geen perfecte oplossing. Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden:

  • Mensen die WhatsApp voor iOS gebruiken, hebben mogelijk nog steeds alle media die je ze hebt gestuurd, opgeslagen op hun apparaat, zelfs nadat het bericht is verwijderd.
  • Als de andere persoon meldingen heeft geactiveerd zodat ze een voorbeeld van het bericht zien binnenkomen, kunnen ze nog steeds zien wat je hebt verzonden, zelfs als je het daarna verwijdert.
  • Ontvangers kunnen je bericht nog steeds zien voordat het wordt verwijderd of als het verwijderen niet is gelukt.
  • WhatsApp laat je niet weten als het verwijderen voor iedereen niet is gelukt.
  • De optie Verwijderen voor iedereen is slechts ongeveer een uur beschikbaar nadat je een bericht hebt verzonden.
  • Als de ontvanger geen leesbevestiging heeft ingeschakeld, weet je niet wanneer hij het bericht heeft gelezen. Als u het bericht onmiddellijk verwijdert, is de kans het grootst dat ze het niet lezen.
  • Uiteindelijk is de beste manier om te voorkomen dat mensen een bericht lezen, het gewoon niet verzenden.

Hoe verwijderde WhatsApp-berichten te herstellen

Het verwijderen van een WhatsApp-bericht is niet permanent, maar het is lastig om verwijderde berichten terug te halen of te herstellen. Hier zijn enkele opties om dat te doen.

Het is het veiligst om aan te nemen dat als je een bericht eenmaal hebt verwijderd, het voor altijd verdwenen is. Denk goed na voordat je een bericht verwijdert.

  • WhatApp opnieuw installeren: Zowel iOS- als Android-gebruikers kunnen verwijderde berichten herstellen door WhatsApp te de-installeren en opnieuw te installeren, en tik vervolgens op Chatgeschiedenis herstellenom te herstellen vanaf de automatische back-up van iCloud of Google Drive.
  • Vraag het een vriend: Heb je geen back-up ingesteld? Vraag de andere persoon in het gesprek of ze het bericht of relevante informatie opnieuw kunnen verzenden. Je weet maar nooit. Zij kunnen u er misschien van voorzien.

Bottom Line

Een andere optie die je in WhatsApp hebt voor extra veiligheid, zijn berichten 'eenmaal bekijken'. Schakel deze functie in voordat je iets verzendt (je kunt het niet permanent aanzetten), en teksten en afbeeldingen zullen verdwijnen zodra de ontvanger ze bekijkt. Eenmalige berichten staan niet toe dat ze een ster toevoegen, doorsturen, een ster geven of delen, en ze zijn end-to-end versleuteld, net als al het andere dat je in WhatsApp verzendt.

Vervaldatum bericht in WhatsApp

Een andere functie in WhatsApp is dat oudere berichten zichzelf kunnen verwijderen. Je hebt drie keuzes voor hoe lang ze blijven hangen: 24 uur, zeven dagen en 90 dagen. Zodra die periode is verstreken, verdwijnt het bericht van zowel uw apparaat als dat van de ontvanger. Een andere optie is om standaard een vervalperiode in te stellen voor berichten voor nieuwe chats, zodat je er niet aan hoeft te denken om het elke keer aan te zetten.

Aanbevolen: