Hoe uw smartphone bekroonde foto's maakt

Inhoudsopgave:

Hoe uw smartphone bekroonde foto's maakt
Hoe uw smartphone bekroonde foto's maakt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een prijswinnende fotograaf zegt dat je professionele foto's kunt maken met alleen een iPhone.
  • Fotojournalist István Kerekes won onlangs de top iPhone Photography Award voor zijn afbeelding, "Transylvanian Shepherds."
  • Kerekes vertelt Lifewire dat iPhone-fotografen oefening en artistieke visie nodig hebben.
Image
Image
De winnende foto door Istvan Kerekes.

Istvan Kerekes

Je smartphonecamera kan foto's van professioneel niveau maken als je weet hoe je hem op de juiste manier moet gebruiken, zeggen experts.

De iPhone Photography Awards hebben onlangs de winnaars bekendgemaakt van de 14e jaarlijkse internationale wedstrijd. De foto's laten het werk zien dat is gemaakt met alleen een iPhone en een oog voor het samenstellen van foto's. Dit jaar werd de hoofdprijswinnaar en de prijs voor fotograaf van het jaar toegekend aan fotojournalist István Kerekes uit Hongarije voor zijn afbeelding, "Transylvanian Shepherds."

"Mijn iPhone is altijd bij me, dus ik kan foto's maken wanneer ik iets interessants zie, zelfs als ik mijn camera niet bij me heb", vertelde Kerekes aan Lifewire in een e-mailinterview. "In vergelijking met een DSLR is de iPhone gemakkelijker te gebruiken, maar er zijn speciale situaties waarin ik alleen mijn DSLR gebruik."

Het oog van een fotograaf ontwikkelen

Smartphone cameratechnologie is de afgelopen jaren snel vooruitgegaan. Toch is de sleutel tot het maken van prijswinnende foto's begrijpen wat een geweldige foto maakt, in plaats van te vertrouwen op widgets, zei Kerekes.

"Ik maak al meer dan 20 jaar foto's met camera's, maar met telefoons, en vooral met iPhone voor precies twee jaar", zei Kerekes. "Ik kan hetzelfde advies geven als bij camera's. Zoek naar unieke thema's en unieke perspectieven, oefen veel en ontwikkel een unieke visie."

Als bewijs dat je niet de nieuwste technologie nodig hebt om geweldige foto's te maken, is de prijswinnende foto van Kerekes gemaakt met een jaar oude iPhone 7.

"Tot juni 2019 had ik een Samsung-telefoon", zei Kerekes. "In een Hongaarse fotowedstrijd won ik een winkelvoucher en van deze voucher kon ik uitsluitend een iPhone-mobiel kopen. En na een paar dagen realiseerde ik me dat dit een zeer goede telefoon is, ook om te fotograferen."

Hij gebruikte de iPhone 7 om een prachtig tafereel van schaapherders vast te leggen.

"Daarin doorkruisen twee ruige herders een even ruig industrieel landschap, met een paar lammeren in hun armen", beschrijft de iPhone Photography Awards."Het gruis van de mannen en de somberheid van hun omgeving vormen een ontroerend contrast met de hoop en onschuld van de lammeren onder hun hoede."

Pro's met behulp van smartphonecamera's

Kerekes is verre van de enige professional die een smartphone gebruikt om fantastische foto's te maken. Nathan Underwood van Tulipina, een studio voor bloemsierkunst, maakt foto's van bloemen met verbluffende details en contrasten met behulp van een iPhone.

"Alles begint met verlichting", schrijft Underwood op de website van Apple. "Zoek naar diffuus natuurlijk licht, bij voorkeur vanaf de zijkant. Als je binnen bent, gebeurt dit meestal door ongeveer 0,5 tot 1 meter van een raam te plaatsen. Als je buiten bent, zoek dan een ruimte met gelijkmatig licht, vermijd hotspots en schaduwen. Vaak betekent dit dat je moet zoeken voor een plek met consistente schaduw."

Image
Image

Hoewel veel fotografen zeggen dat het maken van geweldige foto's meer te maken heeft met oog voor onderwerpen, prijzen fabrikanten graag de nieuwste specificaties. Apple zegt bijvoorbeeld dat de camerasystemen op iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max nieuwe soorten computationele fotografie gebruiken en beschikken over een uitgebreide 120-graden gezichtsveld Ultra-Wide camera.

Er is ook een telecamera, ideaal voor het kadreren van portretten, met een nog langere brandpuntsafstand op iPhone 12 Pro Max, en een nieuwe ƒ/1.6-diafragma groothoekcamera. Het optische beeldstabilisatiesysteem (OIS) op de groothoekcamera maakt 5.000 micro-aanpassingen per seconde voor opnamen in de nachtmodus en stabiele video.

De Samsung Galaxy S21 Ultra beschikt ook over indrukwekkende functies. De primaire camera is een 108 MP f/1.8 naast een 12 MP f/2.2 ultrabrede camera. Er zijn ook twee telecamera's, beide 10 MP, maar de ene heeft een f/2.4-diafragma en maakt 3x optische zoom mogelijk, terwijl de andere een f/4.9-diafragma heeft en 10x optische zoom mogelijk maakt.

Als je het niet helemaal kunt verdragen om de klassieke snob-aantrekkingskracht van de camera op te geven, heeft SoftBank een Leica-telefoon voor de Japanse markt aangekondigd. Het heeft een enkele 20-megapixel 1-inch sensor die naar verluidt de grootste is in elke telefoon. Er is ook een 19 mm-equivalent f/1.9 ultragroothoeklens, wat betekent dat andere brandpuntsafstanden digitale zoom moeten gebruiken. De prijs is nog niet beschikbaar.

Aanbevolen: