Hoe AirPods en AirPods Pro te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe AirPods en AirPods Pro te gebruiken
Hoe AirPods en AirPods Pro te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • AirPods: dubbeltik om audio af te spelen of te pauzeren, of telefoontjes te beantwoorden.
  • AirPods Pro: klik op de steel om audio te starten/pauzeren en oproepen te beantwoorden, dubbelklik voor het volgende nummer, driemaal klikken voor het vorige nummer.
  • Om Siri te activeren, dubbeltik je op de steel (AirPods) of zeg je: "Hé, Siri" (AirPods 2 en hoger).

Dit artikel laat zien hoe je muziek kunt bedienen met AirPods, samen met andere functies en wat je moet doen als je AirPods niet meer werken.

AirPods en AirPods gebruiken 2

Zodra uw AirPods zijn ingesteld en aangesloten (of uw AirPods Pro zijn ingesteld), kunt u als volgt de meest voorkomende functies van de originele AirPods of de tweede generatie AirPods 2 gebruiken.

AirPods-audiobediening

  • Audio afspelen of pauzeren: dubbeltikken op AirPods zorgt er standaard voor dat audio wordt afgespeeld of, als het al wordt afgespeeld, wordt gepauzeerd. Je kunt het afspelen van audio ook pauzeren door de AirPods uit je oren te halen.
  • Ga naar het volgende nummer: Dubbeltik op AirPods (dit hangt af van je instellingen. Daarover zo meer).
  • Ga terug naar het vorige nummer: Dubbeltik op AirPods (dit is ook afhankelijk van je instellingen).
  • Een telefoongesprek beantwoorden of beëindigen: Dubbeltik op AirPod. Als je momenteel in gesprek bent en er komt een ander binnen, dubbeltik dan om over te schakelen naar het nieuwe gesprek.

Je kunt elke AirPod instellen om een andere actie uit te voeren wanneer je erop dubbeltikt. Het enige dat u hoeft te doen, is AirPods-acties aanpassen in Instellingen.

AirPods en Siri

Hoe je Siri activeert met AirPods hangt af van welk model je hebt.

  • AirPods: Dubbeltik op AirPod en, zodra Siri actief is, spreek je commando uit zoals je normaal zou doen.
  • AirPods 2: aangenomen dat je het hebt gekozen tijdens het instellen van je AirPods, kun je Siri activeren door simpelweg "Hey Siri" te zeggen, gevolgd door je commando.

Audio-uitgangen wijzigen in AirPods

  • Verander de audio-uitvoer van de iPhone en iPad naar AirPods: als de audio van je iPhone of iPad niet wordt afgespeeld op je AirPods, kun je dat wijzigen. Open het bedieningspaneel en tik vervolgens op de bedieningselementen voor het afspelen van media. Tik op het AirPlay-pictogram in de bovenhoek van het paneel om de lijst met uitvoeropties weer te geven en tik vervolgens op AirPods
  • Gebruik AirPods op een Mac: Koppel uw AirPods aan uw iPhone of iPad en zorg ervoor dat u op uw Mac hetzelfde iCloud-account gebruikt als op uw iOS-apparaat. Schakel Bluetooth in op de Mac, klik op het speaker-pictogram in de menubalk en kies vervolgens uw AirPods.

AirPods uitschakelen

Je kunt je AirPods ook uitschakelen als je weet dat je ze een tijdje niet gaat gebruiken.

Hoe te werken met AirPods Pro

Image
Image

Als je AirPods Pro hebt, zijn de bedieningselementen anders dan die van de eerste twee generaties AirPods. Dit is wat je moet weten.

AirPods Pro-audiobediening

  • Audio afspelen of pauzeren: om audio af te spelen of audio die al wordt afgespeeld te pauzeren, drukt (of klikt) u op de stang van een van beide AirPods.
  • Ga naar het volgende nummer: Dubbelklik op de steel van een van beide AirPods om naar het volgende nummer te gaan.
  • Ga terug naar het vorige nummer: klik driemaal op de AirPod-steel om naar het laatste nummer te gaan.
  • Beantwoorden of beëindigen van een telefoongesprek: Om een inkomende oproep te beantwoorden of een actieve oproep te beëindigen, klikt u op de steel van een van beide AirPods. Om van de ene oproep naar de andere inkomende oproep te schakelen, klikt u op de AirPod-stem.

AirPods Pro en Siri

Activeer Siri: als je "Hey Siri" hebt geconfigureerd bij het instellen van je AirPods Pro, activeer Siri dan simpelweg door "Hey Siri" te zeggen.

Afhankelijk van uw instellingen kunt u Siri mogelijk ook activeren door op de AirPod-steel te klikken en deze vast te houden.

  • Siri-opdrachten: zodra u Siri hebt geactiveerd, kunt u alle opdrachten gebruiken die Siri voor de AirPods ondersteunt. Deze omvatten het wijzigen van het volume, het pauzeren van muziek, het controleren van het batterijniveau en meer.
  • Inkomende berichten lezen: wanneer u uw AirPods Pro instelt, kunt u Siri instellen om uw inkomende sms-berichten te lezen.

AirPods Pro Ruisonderdrukking

AirPods Pro biedt drie instellingen voor ruisonderdrukking om uw luisterervaring te verbeteren. Om ze te openen, sluit u uw AirPods aan op een iPhone of iPad, opent u het Control Center en tikt u op de volumeregeling. Uw opties zijn dan:

  • Ruisonderdrukking: dit blokkeert achtergrondgeluid en richt zich alleen op de audio in uw AirPods.
  • Transparantie: Vermindert achtergrondgeluid vergelijkbaar met ruisonderdrukking, maar laat stemmen en andere omgevingsgeluiden door (denk aan autogeluiden wanneer u loopt).
  • Uit: Schakelt zowel ruisonderdrukking als Transparantie uit. De AirPods werken nog steeds, maar met al het achtergrondgeluid dat optreedt waar je bent.

Geluidskwaliteit testen

Om de beste luisterervaring met je AirPods Pro te krijgen, moet je het geluid testen om te zien of er geluid in of uit lekt. Om deze test uit te voeren, sluit u uw AirPods aan op uw iPhone en tikt u vervolgens op Instellingen > Bluetooth > de i naast AirPods Pro > Ear Tip Fit Test > Continue > Play-knop

De testresultaten zullen u vertellen of uw AirPods Pro zo goed mogelijk past of dat u een nieuwe pasvorm nodig heeft.

AirPods-tips wijzigen voor een betere pasvorm

Als de pasvormtest van het oordopje suggereert dat je een betere pasvorm nodig hebt, verander dan de standaardtips naar een paar die beter passen. Om dit te doen, trekt u de huidige tip eraf (het vereist meer kracht dan u zou verwachten, maar het zal loskomen) en druk vervolgens op de nieuwe totdat ze op hun plaats klikken.

Benieuwd hoe de batterijen in de AirPods werken? Leer hoe u uw AirPods of AirPods kunt opladen 2.

Hoe problemen met AirPods op te lossen

Meestal werken AirPods. Maar als uw AirPods niet werken, kunt u proberen de verbinding op te lossen of de AirPods opnieuw in te stellen. Of, als u ze kwijt bent, kunt u de app Zoek mijn gebruiken om ze te vinden.

Aanbevolen: