Waarom ik Elgato's Stream Deck MK.2 wil

Inhoudsopgave:

Waarom ik Elgato's Stream Deck MK.2 wil
Waarom ik Elgato's Stream Deck MK.2 wil
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Het Stream Deck is een raster van 5x3 knoppen, elk met een LCD-scherm.
  • Het maakt verbinding met je computer en je kunt bijna alles activeren met aangepaste plug-ins.
  • De knoppen kunnen alles weergeven, van albumhoezen tot animaties.
Image
Image

Elgato's Stream Deck is een klein raster van kliktoetsen, bekroond met LCD-schermen, die je aansluit op je computer. Wat kan het doen? Iets. En ik wil er helemaal een.

Elgato heeft zojuist de Stream Deck MK.2 aangekondigd, een apparaat met 15 knoppen dat wordt verkocht voor een zeer redelijke $ 150. Net als bij eerdere apparaten, betekent de flexibiliteit dat u wat tijd moet besteden aan het instellen of zelfs beslissen wat u ermee gaat doen. Maar als je dat eenmaal hebt gedaan, zeggen de fans, wil je nooit meer zonder.

De MK.2 voegt verwisselbare frontjes toe die passen bij de aangepaste icon packs die al beschikbaar zijn, en je kunt een screensaver instellen voor die kleine knoppen die bij deze frontjes passen. Als er niets anders is, zal deze kleine wig er echt cool uitzien op je bureau.

Hoe het Stream Deck werkt

Het Stream Deck is als een set permanente sneltoetsen, elke toets met zijn eigen scherm dat kan worden bijgewerkt om zijn doel te tonen. Of het is als een touchscreen-controller, alleen met fysieke knoppen die u kunt indrukken. U gebruikt de bijbehorende software om de toetsen aan te passen en te koppelen aan macro's. Deze activeren op hun beurt acties op uw computer. Configuratie is eenvoudig, met behulp van plug-ins van de eerste en derde partij.

Dit kan zo simpel zijn als een set mediabedieningsknoppen die albumhoezen van het huidige nummer kunnen weergeven, tot aangepaste lay-outs voor het bewerken van foto's of video. Laten we ter illustratie enkele voorbeelden bekijken.

Het Stream Deck in gebruik nemen

Ik vroeg leden van het Mac Power Users-forum waar ze hun Stream Decks voor gebruiken.

"Ik heb de mijne pas 24 uur, maar ik vind het heerlijk om het Stream Deck te gebruiken om Toggl-timers te stoppen en te starten", zegt Lisa Sieverts. "Het heeft mijn tijdregistratiegegevens veel consistenter gemaakt. Ik hou ook van de zoomknoppen voor Dempen, Delen, Video."

"Ik gebruik mijn Stream Deck Mini om mijn netwerkmuziekspeler te bedienen die op mijn Mac draait", zegt vco1. "Het heeft een webinterface. Maar om snel muziek te stoppen en te starten, dat is een beetje onhandig."

Image
Image

En dan begint het wild te worden:

"Als de VOIP-app van mijn werktelefoon op mijn Mac thuis overgaat, heb ik een 'beantwoorden'-knop op het Stream Deck", zegt procesadvocaat en nerd Evan Kline. "Het klikt op de 'beantwoorden'-knop in de app en schakelt een rood licht buiten mijn thuiskantoor in via een HomeKit-schakelaar (zodat mijn dochter weet dat ik aan de telefoon ben). Mijn knop 'oproep beëindigen' klikt op de knop 'oproep beëindigen' in de app en schakelt de lamp uit."

Kline's voorbeeld lijkt op zijn manier typisch. Het Stream Deck trekt het soort mensen aan dat graag knutselt en graag dingen automatiseert. Het soort mensen dat een hele middag aan een iOS-snelkoppeling zal werken, zodat ze een paar seconden kunnen besparen elke keer dat ze een repetitieve taak uitvoeren (iets waar ik ook schuldig aan ben).

Wie kan sneltoetsen onthouden? Ik niet!

De Stream Desk is de ultieme speeltuin voor tweakers. U kunt niet alleen eenvoudige functies op de computer bedienen, maar u kunt ook een druk op de knop gebruiken om een hele reeks gebeurtenissen te activeren. Het voorbeeld van een telefoontje van Kline is extreem, maar wat dacht je van een enkele druk op de knop om al je werk-apps te starten, de schermindeling in te stellen zoals jij dat wilt, je omgevingsmuziek te laten spelen en de lichten op het juiste niveau in te stellen? En nog een knop om alles uit te zetten als je klaar bent.

Waarom zou je je druk maken?

Veel hiervan kan worden gedaan met sneltoetsen, dus waarom zou je je druk maken over een hardware-eenheid? Juist omdat het hardware is. Alles op één plek zetten, met een raster van vaste knoppen (hoewel je ook kunt schakelen tussen vooraf geconfigureerde scènes) is sneller in termen van spiergeheugen. En voor sommige mensen maken de kleine schermen het Stream Deck veel toegankelijker dan ouderwetse sneltoetsen.

"Wie kan sneltoetsen onthouden?" gebruiker Danny Reinfeld vertelde Lifewire via MPU-forums. "Ik niet!"

Image
Image

Als ik er een krijg, ben ik van plan om het te gebruiken om snelkoppelingen op de Mac te activeren (wanneer ze aankomen in macOS 12 Monterey) om een kleine klok op één toets weer te geven, en voor mediabediening. Daarna zou ik het kunnen instellen als een aangepaste controller voor Adobe Lightroom, hoewel ik eerlijk gezegd nauwelijks foto's bewerk sinds ik de Fujifilm X-Pro3 heb, die bijna perfecte JPG's rechtstreeks uit de camera spuugt.

Uiteindelijk is het Stream Deck gewoon cool. En voor $ 150 is het een betaalbare manier om afstandsbedieningen en automatisering aan uw computer toe te voegen.

Aanbevolen: