Video's bijsnijden op iPhone

Inhoudsopgave:

Video's bijsnijden op iPhone
Video's bijsnijden op iPhone
Anonim

Wat te weten

  • iOS 13+: Open de video in de Photos app. Selecteer Bewerken, tik op het pictogram Crop en sleep de handvatten om het canvas bij te snijden of de vorm ervan te wijzigen.
  • Video Crop-app: Tik op het Crop pictogram, kies een video, tik op het vinkje. Tik en sleep een hoek om bij te snijden.
  • Je moet een app van derden gebruiken om bij te snijden op apparaten met eerdere iOS-versies dan iOS 13.

Dit artikel legt uit hoe je video's bijsnijdt op iPhone-, iPod touch- en iPad-apparaten met iOS 11 of hoger. Instructies omvatten hoe je de ingebouwde bijsnijdfunctie op iOS-apparaten kunt gebruiken en hoe je een bijsnijd-app van derden gebruikt, die nodig is om video's bij te snijden op elk apparaat met iOS 12 of eerder.

Een video bijsnijden in iOS 13 en iPadOS

In iOS 13 voor de iPhone en iPadOS introduceerde Apple ingebouwde video-uitsnijding op zijn mobiele apparaten. Het proces is vergelijkbaar met het bijsnijden van foto's in eerdere versies van het besturingssysteem. Als je dat gewend bent, is de nieuwe functie gemakkelijk op te pikken.

Zo doe je het:

  1. Open de Photos app.
  2. Navigeer naar en selecteer de video die je wilt bijsnijden.

    In sommige versies van iOS kun je al je video's op één locatie bekijken. Ga naar het tabblad Albums, scrol omlaag en selecteer het album Videos om alle video's te bekijken.

  3. Selecteer Bewerken.

    Image
    Image
  4. Selecteer de Crop knop, aangegeven door een vierkant met omcirkelende pijlen in het menu onderaan het scherm.
  5. Gebruik de handvatten aan de randen van de video om het canvas een nieuwe vorm te geven, zodat de ongewenste gebieden worden verduisterd.

  6. Selecteer Done om uw wijzigingen op te slaan.

    Image
    Image

Een video op iPhone bijsnijden met video bijsnijden

Als je een iPhone, iPad of iPod touch hebt met een eerdere iOS-versie dan iOS 13, moet je een app voor bijsnijden van derden gebruiken. Zo gebruik je de Video Crop-app:

  1. Video bijsnijden downloaden van de App Store.
  2. Open Video Crop op je iPhone, iPod touch of iPad.
  3. Selecteer het crop icoon in het midden van het scherm. Je krijgt een lijst te zien met de videobestanden die je op je iPhone hebt opgenomen.
  4. Kies de video die je wilt bijsnijden om deze af te spelen en selecteer vervolgens het vinkje in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  5. Tik en sleep een van de hoeken van het vak om je video bij te snijden en tik op het midden van het vak om het te verplaatsen.

    Vooraf ingestelde beeldverhoudingen zijn beschikbaar onderaan het scherm als je een specifiek formaat voor je video nodig hebt.

  6. Selecteer de knop in de rechterbovenhoek om je bijgesneden video weer te geven.
  7. Bekijk je bijgesneden video in de app. Als je tevreden bent, kies dan Opslaan om het op je iPhone op te slaan, of kies Meer om het te delen.

    Image
    Image

    Als je een bijgesneden video opslaat, wordt het origineel niet overschreven.

  8. Als je klaar bent, selecteer je het Home-pictogram in de rechterbovenhoek om terug te keren naar het welkomstscherm van de app.

Bottom Line

Bijsnijden verwijst naar het proces waarbij een gebied binnen een afbeelding of video wordt geselecteerd en alles daarbuiten wordt verwijderd. Dit proces resulteert bijna altijd in het wijzigen van de grootte van de bronmedia en kan soms de beeldverhouding beïnvloeden. Praktische toepassingen voor bijsnijden zijn onder meer het verwijderen van andere mensen van selfies of het veranderen van een breedbeeldvideo in een vierkante video.

Is bijsnijden hetzelfde als trimmen?

De termen bijsnijden en trimmen worden vaak door elkaar gebruikt, maar deze taken zijn technisch verschillend. Terwijl bijsnijden verandert wat je ziet als je naar een videobestand kijkt, bewerkt het bijsnijden de lengte of looptijd van de video.

Knip bijvoorbeeld een video bij van één minuut tot 30 seconden, maar snijd een video bij zodat deze het hele scherm vult bij gebruik als Instagram-verhaal. Trimmen maakt een video korter; bijsnijden verandert hoeveel van de video je tegelijkertijd ziet.

Waarom zou ik een video bijsnijden?

Er zijn verschillende redenen waarom je een video wilt bijsnijden op je iPhone, iPod touch of iPad:

  • Een object of persoon verwijderen: Als je een geweldige video hebt gefilmd, maar er is iemand op de achtergrond die de opname verpest, snijd ze dan uit zoals je zou doen met een foto.
  • De video optimaliseren voor feeds van sociale media: Veel mensen snijden breedbeeldvideo's bij tot een vierkante beeldverhouding voordat ze worden gedeeld op sociale-media-apps zoals Twitter en Facebook. Vierkante video's worden groter weergegeven in feeds van sociale media en zijn beter zichtbaar op kleine schermen.
  • Om te optimaliseren voor Instagram Stories: Breedbeeldvideo's worden ofwel klein weergegeven in Instagram Stories of focussen op het midden van het scherm wanneer ingezoomd. Door een video bij te snijden voordat deze naar Instagram wordt geüpload, de video richt zich op wat je wilt.

Waarom zou ik een video op de iPhone bijsnijden?

Als je een video opneemt en opslaat op je iPhone, is het bijsnijden van de video op een iPhone handiger en tijdbesparender dan de video over te zetten naar een computer om te bewerken. Videobewerkings-apps op iOS-apparaten zijn ook gebruiksvriendelijker en beschikken over gestroomlijnde exportopties waarvoor weinig technische kennis vereist is.

Hoewel het gemakkelijker is om een iPhone-video op een iPhone te bewerken, kun je deze naar een ander apparaat sturen en daar bewerken. De meeste videobewerkings-apps ondersteunen iPhone-video's.

Aanbevolen: