Video bijsnijden in Windows 10

Inhoudsopgave:

Video bijsnijden in Windows 10
Video bijsnijden in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Foto's-app: Selecteer video > Bewerken & Maken > Trim > maak een selectie > Bewaar een kopie. Dit heeft geen invloed op het originele bestand.
  • Meerdere segmenten bijsnijden: Klik op Select > kies de bronvideo > Nieuwe video > Nieuw videoproject> noem maar > OK.
  • Selecteer de video uit de Storyboard sectie > Split > en volg de onderstaande instructies voor het bijsnijden van meerdere segmenten.

Dit artikel legt uit hoe je de Foto's-app gebruikt om video's in Windows 10 bij te snijden. We raden ook andere gratis software aan als je een geavanceerde videotrimmer nodig hebt.

Video bijsnijden in Windows 10

De Foto's-app is je beste optie als je niet geïnteresseerd bent in het downloaden van iets nieuws. Het is ingebouwd in Windows 10 en is heel gemakkelijk te gebruiken.

Volg deze eerste reeks instructies als je het begin en/of het einde van de video wilt inkorten. Gebruik de geavanceerde stappen onderaan deze pagina om meer dan één deel uit te knippen.

Een segment bijsnijden

Dit is ideaal als je aan het begin of het einde wat onnodige video wilt verwijderen.

  1. Open foto's. Je kunt het vinden via de zoekbalk als je geen snelkoppeling direct beschikbaar hebt.

    Image
    Image
  2. Kies de video die je wilt bijsnijden. Door Folders bovenaan te selecteren, kunt u door elke gewenste map bladeren.

    Image
    Image
  3. Select Bewerken & Maken > Trim.

    Image
    Image
  4. Sleep de linker en/of rechter ronde knoppen langs de voortgangsbalk om een segment uit de video te kiezen. Alles binnen de twee witte knoppen wordt in de volgende stap opgeslagen in een nieuwe video; al het andere wordt uit de video geknipt.

    De grijze knop boven de selectie kan ook worden versleept als je een ander deel van de video wilt bekijken.

  5. Selecteer Een kopie opslaan. Het gedeelte dat u hebt bijgesneden, wordt geëxporteerd naar een nieuw bestand, opgeslagen op dezelfde locatie als het origineel met _Trim toegevoegd aan de naam, en vervolgens automatisch geopend.

    Image
    Image

Trim meerdere segmenten

Volg deze stappen als er meerdere plaatsen in de video zijn die je moet wegknippen.

  1. Open de Foto's-app door ernaar te zoeken in de zoekbalk bij het menu Start.
  2. Kies Selecteren.

    Image
    Image
  3. Selecteer de bronvideo. Als je de video die je moet bijsnijden niet ziet, kies dan Import om deze in de app te plaatsen.

    Image
    Image
  4. Kies Nieuwe video > Nieuw videoproject.

    Image
    Image
  5. Geef het project een naam als je die prompt ziet en selecteer vervolgens OK.
  6. Selecteer de video uit de Storyboard sectie onderaan, en kies Split in het menu erboven.

    Image
    Image
  7. Sleep de knop door de voortgangsbalk totdat je een punt bereikt waarop je de video wilt splitsen. Hiermee worden twee afzonderlijke videoclips gemaakt die we zo meteen kunnen bewerken.

    In ons voorbeeld willen we beginnen met het scheiden van het begingedeelte van het begin van de aftiteling, omdat we van plan zijn alles te wissen dat vóór de aftiteling komt. Dus we slepen de knop naar het moment dat de aftiteling begint. U kunt in het rechterpaneel de duur van elke clip zien terwijl u de knop aanpast.

    Selecteer Klaar wanneer je hebt besloten.

    Image
    Image
  8. Beide clips zijn nu gepositioneerd in de Storyboard-sectie. Kies welke je opnieuw wilt splitsen en herhaal stap 7.

    Aangezien onze volgende stap is om een deel van de aftiteling te wissen, maar niet het hele gedeelte, moeten we de video meteen splitsen wanneer ze beginnen.

    Image
    Image
  9. Ga door met het splitsen van je videoclips door de vorige stappen te herhalen. Je kunt ook de Trim-knop op elke clip gebruiken en de items opnieuw rangschikken door ze door het Storyboard te slepen.
  10. Als je klaar bent, selecteer je de clips die je niet wilt als onderdeel van de uiteindelijke video en gebruik je de prullenbak om ze te verwijderen.

    Image
    Image
  11. Bekijk een voorbeeld van de volledige video door de eerste clip te selecteren en de afspeelknop in het voorbeeldgebied te gebruiken. Als er iets niet klopt, gebruik dan de knop Ongedaan maken bovenaan om wijzigingen aan te brengen.
  12. Selecteer Finish video, kies een kwaliteitsoptie en kies vervolgens Export.

    Image
    Image
  13. Beslis waar u de video wilt opslaan en hoe u het bestand een naam geeft, en selecteer vervolgens Export opnieuw.

Andere manieren om video's bij te snijden

De ingebouwde videotrimmer van Windows is prima, maar er zijn tal van andere opties als je ze nodig hebt, op Windows en andere platforms.

Als je de video bijvoorbeeld op je Android hebt gemaakt, hoef je deze niet naar je computer te kopiëren om hem bij te snijden; daar zijn videobewerkings-apps voor Android voor. Je kunt ook video's op iPad bewerken en de ingebouwde video-editor van de iPhone gebruiken.

Of je nu Windows, Mac of Linux gebruikt, bekijk deze open source videobewerkingsprogramma's voor enkele opties. Er zijn ook online diensten die het werk kunnen doen: Online-Video-Cutter en Kapwing zijn enkele voorbeelden.

Aanbevolen: