Wat is Oculus Touch?

Inhoudsopgave:

Wat is Oculus Touch?
Wat is Oculus Touch?
Anonim

Oculus Touch is het bewegingscontrollersysteem dat wordt gebruikt in de Oculus Rift-, Rift S- en Quest virtual reality-systemen (VR). Elke Oculus Touch bestaat uit een paar controllers, met één voor elke hand. Deze controllers werken als een enkele gamepad, waardoor Oculus Rift de handen van een speler volledig kan volgen in een VR-ruimte.

De Oculus Touch-controllers zijn traditionele controllers op zich, compleet met de analoge sticks, knoppen en triggers die nodig zijn om de meeste games te spelen.

Hoe werkt Oculus Touch?

Oculus Touch combineert traditionele gamecontroller-functionaliteit met de motion tracking-technologie van de Oculus Rift.

Elke controller bevat een analoge thumbstick vergelijkbaar met die op Xbox- of PlayStation-controllers, twee gezichtsknoppen die ook met een duim kunnen worden ingedrukt, een trigger die is ontworpen voor de wijsvinger en een tweede trigger die wordt geactiveerd door erop te knijpen de rest van de vingers tegen de greep van de controller.

Naast de standaard spelbesturing heeft elke controller een aantal capacitieve sensoren die de vingers van de speler kunnen lokaliseren. De controller kan bijvoorbeeld zien of de wijsvinger van de speler op de trekker rust, of dat de duim op een gezichtsknop of thumbstick rust. Hierdoor kan de speler complexe gebaren uitvoeren, zoals wijzende vingers en ballende vuisten.

Elke Oculus Touch-controller is bezaaid met een constellatie van LED's die onzichtbaar zijn voor het blote oog, net als de Oculus Rift. Met deze LED's kunnen Oculus VR-constellatiesensoren de positie van elke controller volgen, waardoor de speler zijn handen kan bewegen en door een volledig bewegingsbereik kan draaien.

Wie heeft Oculus Touch nodig?

Oculus Rift-systemen bevatten zowel Oculus Touch als twee sensoren, maar Oculus Touch kan ook afzonderlijk worden aangeschaft. Hoewel er veel VR-games zijn waarvoor geen bewegingsbesturing nodig is, is de ervaring veel meeslepender en voelt deze veel natuurlijker aan door het gebruik van bewegingsvolgende controllers.

Oculus Touch werkt niet zonder een Oculus Rift.

Oculus Touch-functies

Image
Image
  • Intuïtieve VR-bediening: Wijs met uw vinger terwijl u de controller vasthoudt en kijk hoe uw virtuele vinger hetzelfde gebaar uitvoert. Hiermee kunt u virtuele objecten aanwijzen, pakken, oppakken en ermee communiceren.
  • Twin stick-besturing: Het bevat een twin-analog stick-besturingsschema dat vergelijkbaar is met andere gameconsoles.
  • Comfortabel en lichtgewicht: Het vertrouwde ontwerp met handgreep en trekker ligt goed in de hand en het gewicht is licht genoeg voor lange gamesessies.
  • Haptische feedback: Unieke aanraakbedieningen verhogen het gevoel van onderdompeling bij interactie met virtuele werelden.

Oculus Touch

Image
Image
Bewegingsbediening Ja, full-motion tracking met zes vrijheidsgraden.
Directionele controles Dubbele analoge thumbsticks.
Knoppen Vier gezichtsknoppen, vier triggers.
Haptische feedback Gebufferd en niet-gebufferd.
Batterijen 2 AA-batterijen vereist (één per controller)
Gewicht 272 gram (exclusief batterijen)
Beschikbaarheid Inbegrepen bij nieuwe Oculus Rifts. Ook apart verkrijgbaar.

Oculus Touch is de eerste echte bewegingscontroller van Oculus VR. Hoewel de Oculus Rift-headset oorspronkelijk werd geleverd met een draagbare afstandsbediening, had deze slechts beperkte bewegingsregistratie.

De Oculus Touch heeft volledige bewegingsregistratie met zes vrijheidsgraden, wat betekent dat het elk van je handen kan volgen terwijl ze vooruit en achteruit, links en rechts, op en neer gaan. Het detecteert ook rotatie langs elk van de drie assen.

Elke controller bevat ook functies die bekend zullen zijn bij consolegamers, waaronder twee analoge sticks, vier gezichtsknoppen en twee triggers. Dit is ongeveer hetzelfde aantal knoppen en triggers als een DualShock 4- of Xbox One-controller.

Het belangrijkste verschil tussen de configuratie van de Oculus Touch en traditionele gamepads is dat er geen d-pad op beide controllers is en dat de gezichtsknoppen zijn verdeeld over de twee controllers in plaats van dat ze allemaal toegankelijk zijn met dezelfde duim.

Vorige en alternatieve bedieningselementen voor Oculus Rift

Image
Image

De Oculus Touch was niet beschikbaar toen de Oculus Rift voor het eerst werd gelanceerd. De meeste games die op dat moment in ontwikkeling waren, zijn ontworpen met een controller in gedachten, dus de eerste run van Oculus Rift-headsets werd geleverd met alternatieve besturingsmethoden.

Xbox One ControllerOculus VR werkte samen met Microsoft om een Xbox One-controller toe te voegen aan elke Oculus Rift voorafgaand aan de introductie van Oculus Touch. De meegeleverde controller was niet de bijgewerkte Xbox One S-versie, dus het ontbrak zowel Bluetooth-connectiviteit als een standaard headset-aansluiting.

Toen de Oculus Touch werd geïntroduceerd, werd de toevoeging van een Xbox One-controller uitgefaseerd.

Oculus RemoteDe andere Oculus Rift-controller die ouder is dan Oculus Touch is de Oculus Remote. Dit kleine apparaat is erg basic en is beter geschikt om door menu's te navigeren dan om games te spelen.

De Oculus-afstandsbediening beschikt over beperkte tracking, waardoor de gebruiker kan wijzen en klikken in VR, maar het ontbreekt aan de volledige positionele tracking die wordt geboden door de Oculus Touch.

Oculus Rift-apparaten die Oculus Touch bevatten, bevatten niet de Oculus-afstandsbediening, maar deze kan nog steeds als accessoire worden gekocht.

FAQ

    Hoe zet je de Oculus Touch-controllers uit?

    Dat kan niet, rechtstreeks. Als u de batterijen verwijdert, worden de controllers natuurlijk uitgeschakeld en wanneer u uw headset loskoppelt, gaan de controllers naar de slaapmodus. Er is echter geen reeks knoppen om in te drukken om het apparaat zelf uit te schakelen.

    Hoe vervang je de batterij van een Oculus Touch-controller?

    Verwijder het batterijklepje, dat zich op het handvat van de controller bevindt, door er licht aan te trekken om toegang te krijgen tot de batterijen van uw Touch-controller.

Aanbevolen: