Hoe werken AirPods Pro?

Inhoudsopgave:

Hoe werken AirPods Pro?
Hoe werken AirPods Pro?
Anonim

De AirPods Pro introduceert veel upgrades ten opzichte van de originele draadloze oordopjes van Apple, waaronder actieve ruisonderdrukking, verstelbare oordopjes en Spatial Audio-technologie. Met andere woorden, ze zijn een high-end versie van Apple's kenmerkende AirPods, met een hoger prijskaartje.

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe draadloze hoofdtelefoon of het meeste uit je bestaande paar wilt halen, hier is wat je moet weten over hoe AirPods Pro werkt.

Hoe werkt de AirPods Pro ruisonderdrukking?

De belangrijkste upgrade die de AirPods Pro biedt, is actieve ruisonderdrukking. Met behulp van een combinatie van externe microfoons en software past AirPods Pro zich automatisch aan het geluid van buiten aan (met een snelheid van 200 keer per seconde!). Een anti-ruisgolf wordt gemengd in de audio van de gebruiker om omgevingsgeluid weg te filteren, terwijl een naar binnen gerichte microfoon alle resterende ruis filtert die hij detecteert.

Transparantiemodus

Het buitensluiten van omgevingsgeluid kan handig zijn als je je op een taak moet concentreren of je muziek beter moet horen in een rumoerige omgeving. Toch zullen er waarschijnlijk momenten zijn waarop je naar de wereld om je heen wilt luisteren. In dit scenario komt de transparantiemodus om de hoek kijken. In plaats van de actieve ruisonderdrukking helemaal uit te schakelen, past de transparantiemodus de externe microfoons van de AirPods Pro aan om wat geluid binnen te laten. Dit is niet alleen een veiligheidsfunctie, maar betekent ook dat u uw AirPods niet hoeft te verwijderen om een gesprek met iemand aan te gaan.

Om te schakelen tussen actieve ruisonderdrukking en transparantiemodus, houd je de krachtsensor op de steel van de linker of rechter AirPod ingedrukt totdat je een geluidssignaal hoort.

Als uw AirPods Pro zijn aangesloten op een iPhone of iPad, kunt u de instellingen voor ruisonderdrukking handmatig regelen met uw iOS-apparaat. Ga naar Instellingen > Bluetooth > AirPods Pro > Noise ControlHier kunt u wisselen tussen de ruisonderdrukking en de transparantiemodus of zelfs de actieve ruisonderdrukking helemaal uitschakelen.

Je kunt Siri ook gebruiken om ruisonderdrukking in te schakelen. Zeg 'Hey Siri' en vervolgens 'Ruisonderdrukking' of 'Transparantie' om tussen deze instellingen te wisselen.

Verwisselbare oordopjes

Hoewel deze ruisonderdrukking grotendeels gebaseerd is op technologie, hangt de effectiviteit ervan ook af van de pasvorm van de hoofdtelefoon. Daarom worden AirPods Pro geleverd met drie sets verwisselbare oordopjes (de middelgrote oordopjes zijn standaard geïnstalleerd). Je kunt handmatig wisselen tussen oordopjes totdat je de juiste pasvorm hebt gevonden, maar Apple heeft ook de tool voor het testen van de oordopjes om je te helpen.

  1. Met je AirPods Pro in je oren, open Settings > Bluetooth op je iPhone of iPad.
  2. Tik op de info-knop naast je AirPods in de apparatenlijst.
  3. Tap Ear Tip Fit Test (u moet iOS/iPadOS versie 13.2 of hoger hebben geïnstalleerd).

    Image
    Image
  4. Tik op Doorgaan.
  5. Tik op de Play-knop (mogelijk moet je naar beneden scrollen om het te zien). De test speelt audio af om te bepalen of de oordopjes goed zijn aangebracht.

    Image
    Image

Hoe bedien ik mijn AirPods Pro?

Voor de AirPods Pro heeft Apple de aanraakbedieningen op de AirPods gedumpt ten gunste van 'krachtsensoren'. Deze krachtsensoren bevinden zich op de AirPods Pro-stelen en fungeren als virtuele knoppen. In plaats van op je AirPods te tikken, bedien je ze door in de platte inkeping op een van de stangen te knijpen (je hoort een klik na elke druk). Als je eerder een paar gewone AirPods hebt gebruikt, kan het even wennen zijn aan de krachtsensoren, maar ze zouden je moeten helpen voorkomen dat nummers per ongeluk worden overgeslagen en onderbroken.

Dit is wat elke druk op de steel doet:

  • Eenmaal drukken: Afspelen/Pauzeren.
  • Dubbeldrukken: Vooruit springen.
  • Drie keer indrukken: Achteruit springen.
  • Lang indrukken: Schakelen tussen ruisonderdrukking en transparantiemodus.

Wat kan AirPods Pro nog meer doen?

Naast ruisonderdrukking en nieuwe bedieningselementen bieden AirPods Pro veel van dezelfde functies als gewone Apple AirPods. Deze functies omvatten zaken als microfoons voor telefoongesprekken en het gebruik van Siri en een draadloze oplaadcase. Maar ze hebben ook enkele algemene ontwerpverbeteringen en extra audiofuncties.

Image
Image

De meest opvallende veranderingen zijn fysiek. De AirPods Pro hebben siliconen oordopjes en kortere stelen dan de originele AirPods. Zelfs als je de voorkeur geeft aan de esthetiek van de klassieke AirPods, is het moeilijk te ontkennen dat de Pro's beter klinken. Mede dankzij de siliconen oordopjes die een afdichting in je oren vormen, hebben de AirPods Pro een verbeterd low-end geluid en meer natuurlijke ruisonderdrukking.

AirPods Pro zijn waterbestendig, niet waterdicht. Hoewel ze een IP-classificatie van IPX4 hebben, wat betekent dat ze zweet- en waterbestendig zijn, zullen ze waarschijnlijk niet bestand zijn tegen volledige onderdompeling. Met andere woorden, neem ze niet mee naar het zwembad!

Adaptieve EQ

Bovendien gebruiken de interne microfoons Adaptive EQ, een functie die de geluidskwaliteit optimaliseert op basis van uw fysiologie. Volgens Apple stemt de AirPods Pro "automatisch de lage en middenfrequenties af" door een aangepaste versterker met hoog dynamisch bereik te gebruiken om "puur, ongelooflijk helder geluid te produceren en tegelijkertijd de levensduur van de batterij te verlengen".

Batterijlevensduur

Over de levensduur van de batterij gesproken, de AirPods Pro zijn vergelijkbaar met wat je krijgt van de AirPods van de tweede generatie. Een volledige lading geeft je tot vijf uur luistertijd met ruisonderdrukking of Transparantie uitgeschakeld, tot ongeveer vier en een half uur met deze instellingen ingeschakeld. De meegeleverde draadloze oplaadcase biedt meer dan 24 uur luistertijd op een volledige lading.

Ruimtelijke audio

De laatste audiofunctie die het vermelden waard is, is Spatial Audio. Deze functie, geïntroduceerd in een firmware-update, brengt Dolby Atmos meeslepende audio naar AirPods Pro. Dit betekent dat je surround sound kunt ervaren wanneer je Apple TV of andere streamingdiensten bekijkt met je AirPods Pro. Om te profiteren van Spatial Audio heb je een Apple-apparaat met iOS 14 of iPadOS 14 nodig, evenals een streamingdienst die 5.1, 7.1 of Dolby Atmos ondersteunt.

De AirPods Pro kost $ 249 USD en wordt standaard geleverd met een draadloze oplaadcase.

FAQ

    Hoe werkt de AirPods Pro oplaadcassette?

    De AirPods Pro-oplaadcassette wordt opgeladen met de meegeleverde Lightning-kabel of een Qi draadloze oplaadmat met de AirPods erin of eruit. Als je een mat gebruikt, kun je op de case tikken om te zien of de case wordt opgeladen of volledig is opgeladen, aangegeven door respectievelijk oranje en groene lampjes. Apple raadt bekabeld opladen aan voor de snelste resultaten.

    Met welke telefoons en tablets werken AirPods Pro?

    AirPods Pro-oordopjes werken het beste met iPhones en iPads met de meest recente versie van iOS of iPadOS. Je kunt AirPods Pro koppelen met Android-apparaten via Bluetooth, maar je hebt geen toegang tot alle functies, zoals de fit-test of de oplaadstatus van de batterij.

Aanbevolen: