Hoe Siri te resetten

Inhoudsopgave:

Hoe Siri te resetten
Hoe Siri te resetten
Anonim

Wat te weten

  • Reset: Ga naar Instellingen > Siri & Zoeken > zet Hey Siri uit met tuimelschakelaar. Wacht een paar seconden en zet hem weer aan. Train Siri nu opnieuw.
  • Train Siri om je stem te herkennen, tik op Doorgaan en volg de aanwijzingen op het scherm voor stemtraining, zodat de audio-assistent naar je kan luisteren.

Dit artikel bevat instructies voor het resetten van Siri om je stem op je iPhone of iPad te herkennen. Deze informatie is van toepassing op elk iOS- of iPadOS-apparaat met de nieuwste versie van de besturingssysteemsoftware.

Hoe reset je Siri om je stem te herkennen?

Siri is de stemassistent van de iPhone en iPad die je kunt gebruiken om sommige taken volledig handsfree uit te voeren. Maar als Siri niet reageert wanneer je 'Hey Siri' zegt, of als het je vaker verkeerd lijkt te begrijpen dan niet, kun je de Siri-functie resetten en hem leren je stem opnieuw te leren. Het zou dan je interacties met Siri moeten verbeteren.

  1. Om Siri te resetten, open je Settings op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Siri & Zoeken. Mogelijk moet u wat naar beneden scrollen.
  3. Op de Siri & zoekinstellingen pagina, tik op Luister naar "Hey Siri" om het uit te zetten Uit (de schuifregelaar moet grijs worden). Wacht een paar seconden totdat het volledig is gedeactiveerd en tik vervolgens nogmaals op de schuifregelaar om deze Aan in te schakelen (de schuifregelaar moet weer groen worden).

    Image
    Image
  4. Je wordt gevraagd om Siri te trainen om je stem te herkennen. Volg de aanwijzingen en herhaal de vijf geboden hardop zodat Siri kan horen hoe je spreekt.
  5. Als je klaar bent, tik je op Gereed, en je keert terug naar de pagina Siri & zoekinstellingen. Je kunt dit afsluiten en Siri zoals gewoonlijk gaan gebruiken.

Hoe reset ik spraakherkenning op mijn iPhone?

Terwijl je de bovenstaande instructies gebruikt om je Siri-stemassistent te resetten en opnieuw te trainen, zijn er een paar ideeën om in gedachten te houden om de spraakherkenning op je iPhone beter te laten werken.

  • Spreek natuurlijk Gebruik je natuurlijke dictie. Probeer uw woorden niet duidelijker of anders uit te spreken dan u gewoonlijk zou doen, want u zult uw stem niet zo veranderen als u de stemassistent gebruikt. Zo natuurlijk mogelijk spreken zal de spraakherkenning waarschijnlijk verbeteren.
  • Spreek op een normale toon Je hoeft niet tegen Siri te schreeuwen om het te laten werken, en je hoeft ook niet te fluisteren. Spreek alsof u een gesprek voert met iemand die naast u zit. Door het volume of de modulatie van je stem te veranderen, zul je alleen maar meer moeite hebben om hem te activeren tijdens dagelijks gebruik.
  • Spreek met dezelfde snelheid als normaal. Vertraag of versnel uw spraak niet wanneer u uw stemassistent gebruikt. Spreek in plaats daarvan zoals u zou doen als u uw telefoon zou vragen om een taak uit te voeren tijdens uw dagelijkse activiteiten.

Om de meest nauwkeurige herkenning van je stemassistent te krijgen, moet je hem trainen om te herkennen hoe je gewoonlijk spreekt. Als je daar iets aan verandert, wordt het moeilijker voor de stemassistent om je stem te herkennen wanneer je hem aanroept.

Hoe repareer ik Siri op mijn iPhone?

Als, nadat je je Siri-stemassistent opnieuw hebt ingesteld en opnieuw hebt getraind, deze nog steeds niet correct werkt, moet je mogelijk problemen oplossen als Siri niet werkt. Een paar stappen voor probleemoplossing kunnen ervoor zorgen dat u weer aan het werk kunt en weer met Siri kunt praten.

FAQ

    Hoe wijzig ik mijn persoonlijke gegevens op Siri?

    Om je persoonlijke gegevens met Siri bij te werken om beter te communiceren met de stemassistent, ga je naar de Instellingen van je iOS-apparaat en tik je op Siri & Zoeken > Mijn informatie Als je je naam ziet, betekent dat dat Siri je kent. Als je geen naam ziet, tik je op Mijn informatie en kies je je naam uit je Contacten. Om je Siri-ervaring nog persoonlijker te maken, kun je bijvoorbeeld 'Hé Siri, leer mijn naam uitspreken' zeggen en Siri leren hoe je je naam correct uitspreekt. Je kunt Siri ook helpen mensen te leren kennen die je dierbaar zijn. Zeg bijvoorbeeld: "Hé Siri, Mary Smith is mijn moeder."

    Waarom herkent Siri mijn stem niet?

    Er zijn een paar redenen waarom Siri je stem misschien niet herkent, zoals dat je niet duidelijk spreekt of de verkeerde taalinstelling hebt. Als Siri iets zegt als: "Sorry, ik heb problemen met het verbinden met het netwerk", heb je waarschijnlijk een netwerkprobleem. Controleer of je verbonden bent met wifi en of je internet correct werkt. Als Siri helemaal niet op u reageert, probeer dan uw iOS-apparaat opnieuw op te starten. Als dat het probleem niet oplost, probeer dan Siri opnieuw in te stellen, zoals hierboven beschreven: Ga naar Settings > Siri & Search en schakeluit Hé Siri uit met de tuimelschakelaar, zet hem dan weer aan en train Siri opnieuw.

Aanbevolen: