IOS 15's Live Text laat je de wereld om je heen opzoeken

Inhoudsopgave:

IOS 15's Live Text laat je de wereld om je heen opzoeken
IOS 15's Live Text laat je de wereld om je heen opzoeken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Live Text herkent woorden in foto's en afbeeldingen en zet ze om in gewone tekst.
  • iOS 15 en macOS Monterey bakken Live Text in op het diepste niveau.
  • Er is nu geen verschil tussen tekst en afbeeldingen van tekst.
Image
Image

Live Text zet tekst in foto's, schermafbeeldingen of zelfs van je live camera om in doorzoekbare, kopieerbare en bewerkbare tekst.

In iOS 15, iPadOS 15 en macOS Monterey is Live Text overal: in schermafbeeldingen, in je Foto's-bibliotheek en zelfs in tekstinvoergebieden. Wat het doet, is woorden in elke afbeelding herkennen en ze vervolgens omzetten in gewone tekst. Van daaruit kunt u het selecteren, kopiëren, delen, opzoeken en zelfs vertalen. Live Text brengt ook Apple's "datadetectoren" naar het feest, zodat je bijvoorbeeld op een telefoonnummer in een foto van een winkelbord kunt tikken en het vervolgens kunt bellen met de telefoon-app.

Als je ooit merkt dat je op een woord in een paperback tikt om de betekenis op te zoeken, lang op een link in een tijdschrift drukt om een webvoorbeeld te zien, of op de naam van een plaats tikt om het op een kaart te zien, dan ga je van Live Text houden. Het maakt de echte wereld doorzoekbaar, bewerkbaar en bruikbaarder.

Het werkt gewoon

In de nieuwe Mac-, iPad- en iPhone-besturingssystemen is Live Text gewoon aanwezig. Er is geen speciale modus. Apple heeft overal waar het zinvol is live-tekst toegevoegd. Elke keer dat je een screenshot maakt, is er een nieuwe knop, waarmee je alle tekst in de afbeelding kunt markeren, en dat is de meest complexe die het ooit wordt.

Het maakt de echte wereld doorzoekbaar, bewerkbaar en bruikbaarder.

In de meeste gevallen is de tekst in een foto gewoon tekst. Stel dat u een foto hebt gemaakt van een productlabel in een winkel om eraan te denken deze later te controleren. Als je naar die afbeelding in de Foto's-app kijkt, veeg je met je vinger over een tekst om deze te selecteren. Het is alleen zo dat nu alle afbeeldingen van tekst automatisch ook tekst zijn. Van daaruit kun je het delen, kopiëren, de nieuwe ingebouwde vertaalfunctie gebruiken, het nummer bellen, een link openen, een adres op een kaart bekijken en meer.

Zoek iets

De eerste keer dat je iOS 15 installeert, zal het je fotobibliotheek scannen en verwerken, en alle gevonden tekst herkennen. Dit heeft een zeer krachtige implicatie: als je naar iets zoekt in Spotlight (de systeembrede zoekfunctie), dan zal het resultaten van tekst in je foto's opnemen.

Je kunt bijvoorbeeld bonnen vinden die je jaren geleden hebt gefotografeerd, gewoon door te zoeken naar de tekst die op de bon staat. Probeer je je te herinneren waar je dat heerlijke rijstgerecht hebt gegeten op vakantie aan de Costa Brava? Als je het menu hebt gefotografeerd, kun je het gemakkelijk vinden.

Image
Image

Of wat dacht je van het maken van een receptenboek zonder het zelfs maar te proberen? Elke keer dat je een recept in een tijdschrift of in een receptenboek ziet, maak je gewoon een foto en je kunt het altijd terugvinden.

Live Text verandert fundamenteel hoe je met de wereld omgaat. Plots wordt elk woord op een stuk papier, elke etalage, schermafbeelding of verkeersbord net zo bruikbaar als tekst in een notities-app.

Er zijn al stukjes en beetjes in de computerwereld. De Google Translate-app kan al lang tekst via de camera vertalen en iOS kan al een tijdje documenten scannen en OCR in de Notes-app gebruiken. Maar nu Apple Live Text in zijn apparaten heeft ingebouwd, is er geen onderscheid meer tussen soorten tekst. Het is allemaal hetzelfde. Zelfs die schermafbeeldingen van tekst die mensen op Twitter plaatsen, zijn nu net zo bruikbaar alsof ze het goed hadden gedaan.

AR Lite

Live Text is een ander voorbeeld van hoe Apple in augmented reality duikt. We hebben gezien hoe Apple all-in is op AR, van de te lange demo's in de verschillende keynotes door de jaren heen tot de nette AR-modellen van nieuwe producten waarmee je kunt zien hoe de nieuwe iMac eruit zou zien op je bureau. Apple heeft ook tal van audio-AR-functies toegevoegd, berichten en waarschuwingen voorlezen of u aanwijzingen geven via AirPods.

Live Text verandert fundamenteel hoe je met de wereld omgaat.

Het is een publiek geheim dat dit allemaal de praktijk is voor het uiteindelijke AR-brilproduct van Apple, en Live Text zal daar waarschijnlijk een groot deel van uitmaken. Uw bril kan niet alleen de borden om u heen lezen om een beter bewustzijn te krijgen, maar hij kan ook informatie opzoeken terwijl u deze leest.

Maar voorlopig profiteren we allemaal van de AR-experimenten van Apple. Live Text is gewoon fantastisch. Ik gebruik het nog maar een paar dagen en het lijkt al heel natuurlijk. Ik kan niet wachten om te zien wat app-ontwikkelaars ermee doen.

Aanbevolen: