Waarom Amazon's Sidewalk Network griezelig lijkt

Inhoudsopgave:

Waarom Amazon's Sidewalk Network griezelig lijkt
Waarom Amazon's Sidewalk Network griezelig lijkt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Amazon Sidewalk verandert alle aangesloten smart home-apparaten in een gigantisch, openbaar mesh-netwerk.
  • Je Echo- en Ring-apparaten delen automatisch je internetverbinding, tenzij je je afmeldt.
  • Je zult in ieder geval je sleutels kunnen vinden.
Image
Image

Op 8 juni schakelt Amazon Sidewalk in. Als u dan een Echo- of Ring-apparaat bezit, deelt het uw internetverbinding met elke buurman of voorbijganger.

Sidewalk is de poging van Amazon om een instant mesh-netwerk te bouwen. Het idee is dat al deze verbonden echo's, ringen, slimme lampen, bewegingssensoren, beveiligingscamera's, enzovoort, met elkaar zullen verbinden en stadsbrede dekking zullen bieden. Het voordeel voor jou, zegt Amazon, is dat je Tile-trackers altijd online zijn of dat je beveiligingscamera's in huis verbonden blijven, zelfs als je internet uitv alt. Maar dit is Amazon, dus mensen zijn sceptisch.

"Amazon heeft de laatste tijd veel slechte pers gekregen vanwege de behandeling van werknemers, en er verschijnen regelmatig artikelen over het soort informatie dat de Echo van gebruikers verzamelt. Sidewalk voelt ook alsof het meer verbonden en doordringend zal zijn, " Christen Costa, CEO van Gadget Review, vertelde Lifewire via e-mail.

Mesh Mess

Wanneer Amazon Sidewalk inschakelt, worden al je Amazon smart home-apparaten automatisch aangesloten, of je het nu leuk vindt of niet. Om je af te melden, moet je de Amazon Alexa-app gebruiken en in de instellingen duiken om Sidewalk uit te schakelen.

Amazon zegt dat Sidewalk slechts een klein deel van je internetbandbreedte gebruikt - slechts 80 Kbps. Dat is klein, dus je zou geen snelheidsimpact moeten zien. Het maximale datagebruik is ook beperkt tot 500 MB.

Image
Image

Het idee is dat dit een netwerk creëert voor andere Amazon-apparaten. U kunt een beveiligingscamera installeren in een garage die buiten het bereik van uw wifi-thuisnetwerk is, maar bijvoorbeeld binnen het bereik van het stoepnetwerk van uw buren. Mesh-netwerken zijn veerkrachtig en kunnen blijven werken, zelfs als enkele van de individuele internetverbindingen die het van stroom voorzien, uitvallen.

De voordelen voor Amazon zijn talrijk.

"Amazon moet een gigantisch, veerkrachtig netwerk creëren om zijn verschillende diensten in de toekomst te laten werken", vertelde 555vCTO-oprichter Vaclav Vincalek aan Lifewire via e-mail. “Van bestelwagens tot bezorgdrones en apps van derden, ze zullen allemaal gebruik kunnen maken van dit netwerk. Denk aan de slimme stad, maar dan op steroïden."

Maar dat is niet wat mensen zorgen baart.

Slechte acteur

Amazon heeft een reputatie opgebouwd als een slechte rentmeester van uw gegevens. Het werkt bijvoorbeeld samen met politiediensten om opnamen van je Ring-beveiligingscamera's te delen zonder je om toestemming te vragen.

"De cynische kant van mij zegt dat dit alleen gaat over het verzamelen en delen van gegevens", zegt Costa. "Amazon koppelt de accounts van mensen met wie je vaak communiceert als het gaat om reclame voor je dingen. Dit geeft hen een grotere databank daarvoor."

…Er verschijnen regelmatig artikelen over het soort informatie dat de Echo van gebruikers verzamelt. Sidewalk voelt ook alsof het meer verbonden en doordringend zal zijn.

Gezien deze staat van dienst, is het gemakkelijk om aan te nemen dat Amazon misbruik zal maken van de gegevens die het verzamelt van zijn landelijke netwerk.

Dat is niet alles. Dit is misschien de eerste die je van Sidewalk hebt gehoord, en toch zal het in minder dan een week worden uitgerold. Dat soort heimelijke lancering klinkt niet als iets dat Amazon met trots aankondigt. Vergelijk dit met Prime Day, dat moeilijk te vermijden is als de publiciteitsmachine van Amazon eenmaal in werking treedt. Het is bijna alsof Amazon dit wil activeren zonder dat iemand het merkt.

Vergelijk dit met de recente AirTags-aankondiging van Apple. Dit maakt gebruik van een netwerk van 1 miljard Apple-apparaten (meestal iPhones) om tracking-blips van AirTags en andere trackers van derden door te geven aan de eigenaren van die trackers. En toch waren de enige klachten over deze massale operatie dat de AirTags geen gaten hadden om ze aan sleutelhangers te hangen.

Dat komt omdat mensen Apple vertrouwen. Het kraait bij elke gelegenheid over zijn toewijding aan privacy, maar het ondersteunt zijn beweringen ook met een daadwerkelijke toewijding. Als het een fout maakt, zoals het verzenden van opnames van Hey Siri naar externe contractanten, nemen we aan dat het precies dat was: een fout. Als Amazon een fout maakt, gaan we ervan uit dat dit altijd al het geheime plan was.

En Apple stapte uit voor eventuele zorgen over de privacy van AirTags door bijvoorbeeld duidelijk zijn anti-stalkerfuncties te communiceren, terwijl Amazon Sidewalk naar buiten lijkt te sluipen.

Image
Image

Meer nadelen

Het lijkt misschien geweldig om een robuustere internetverbinding te hebben voor je slimme huisgadgets, maar dit heeft zijn eigen nadeel: het is ook moeilijker om je apparaten los te koppelen. U wilt misschien niet dat uw bewakingscamera's binnenshuis altijd verbonden zijn.

Een andere mogelijkheid is dat u uw internetserviceovereenkomst schendt door uw verbinding met anderen te delen. In de praktijk is dit misschien onwaarschijnlijk, maar als het een probleem is, ligt u aan de haak, niet Amazon.

Uiteindelijk is het belangrijkste nadeel echter dat we Amazon gewoon niet vertrouwen. om te doen wat goed is met onze gegevens.

Aanbevolen: