Welke dekking biedt uw laptopgarantie?

Inhoudsopgave:

Welke dekking biedt uw laptopgarantie?
Welke dekking biedt uw laptopgarantie?
Anonim

Je hebt de glanzende, nieuwe laptop van je dromen gevonden en je bent klaar om het geld of de creditcard te overhandigen. HOU OP! Hebt u elk woord van de garantie gelezen en herlezen? De eerste stap bij het kopen van een laptop is het lezen en vergelijken van garanties (u kunt ze vinden op de website van de laptopfabrikant).

Voordat u uw laptop koopt, kunt u deze handleiding raadplegen om te weten op welke reparatieservices u recht heeft.

Laptop Garantiedekking

De meeste laptopgaranties dekken hardwareproblemen die niet door de eigenaar zijn veroorzaakt, zoals defecte toetsenborden, monitorproblemen, modemstoringen en andere problemen met interne componenten. De laptopgarantie dekt over het algemeen de onderdelen en arbeid voor reparaties.

Een laptopgarantie geeft ook aan welke acties van uw kant de garantie ongeldig maken. Iets eenvoudigs als het openen van de behuizing en het verbreken van een verzegeling kan voldoende zijn om de garantie ongeldig te maken, zelfs als u alleen maar naar binnen wilt kijken.

Verv alt het verwijderen, wijzigen of toevoegen van nieuwe interne componenten uw garantie? U moet dit soort informatie kennen voordat u uw laptop koopt; dit is niet wat je achteraf wilt leren.

De dekkingssectie behandelt ook hoe een beschadigde laptop moet worden geretourneerd, wie verantwoordelijk is voor de kosten van het geretourneerde apparaat, welk type telefonische ondersteuning beschikbaar is en hoe lang ondersteuning beschikbaar is. U wilt minimaal 90 dagen gratis telefonische ondersteuning met 24/7 toegang.

Image
Image

Wat is niet gedekt

Als je gegevens beschadigt of verliest, worden deze problemen niet gedekt door een laptopgarantie. Een laptopgarantie geeft duidelijk aan dat eventuele problemen in verband met de software niet worden gedekt.

U vindt ook geen dekking voor diefstal, schade of breuk veroorzaakt door de eigenaar in een laptopgarantie. Die problemen worden gedekt door een verzekeringspolis.

Bottom Line

Onderzoek bij het vergelijken van laptopgaranties de duur van de laptopgarantie. Is het voor een jaar of langer? We raden een laptopgarantie aan die langer dan een jaar duurt, zolang er geen extra kosten aan verbonden zijn.

Verlengde garanties en serviceabonnementen voor de detailhandel

Een verlengde garantie is een manier om de dekking voort te zetten na de oorspronkelijke garantietermijn; een verlengde garantie draagt meestal ook bij aan de aankoopprijs van uw nieuwe laptop. Sommige laptopfabrikanten bieden verlengde garanties.

Als je je laptop bij een winkel koopt, kunnen ze je een serviceabonnement voor de winkel aanbieden. Serviceplannen voor detailhandel verschillen van garanties doordat serviceplannen aanvullende risico's kunnen dekken en voor verschillende perioden (één tot drie jaar) kunnen worden gekocht. Een abonnement voor de detailhandel biedt in de meeste gevallen de beste waarde.

Internationale garantiedekking

Degenen die vaak reizen wordt geadviseerd om elke vermelding van internationale garantiedekking zorgvuldig te lezen. Internationale garantiedekking wordt ook wel "beperkte" dekking genoemd. In deze sectie kan expliciet worden vermeld welke items gedekt zijn en in welke landen u dekking zult hebben. Veel laptopfabrikanten vermelden per onderdeel (modem of voedingsadapter) en waar het gecertificeerd is om te werken.

Een ander item dat het onderzoeken waard is met een internationale laptopgarantie, is hoe reparaties worden uitgevoerd. Mag je op reis met je laptop naar een gecertificeerde reparatiedienst waar je nu bent (waar je ook heen reist), of moet je voor reparatie terug naar het land van herkomst? Goede internationale laptopgaranties hebben voorzieningen voor reparatie of onderhoud, waar u ook bent.

Bottom Line

In de laptopgarantie geeft de fabrikant aan hoe reparaties worden uitgevoerd en of ze nieuwe, gebruikte of gereviseerde onderdelen zullen gebruiken. Het heeft altijd de voorkeur om te kiezen voor een nieuwe laptop die wordt gerepareerd met nieuwe onderdelen. De garantie moet ook details geven over onderhoudslocaties.

Gebruikte of gerenoveerde laptops

Als je een gebruikte of opgeknapte laptop koopt, moet er nog steeds een garantie zijn. Normaal gesproken zal deze garantieperiode niet langer zijn dan één jaar, tenzij u een verlengde garantie of een serviceplan voor de detailhandel aanschaft. De meeste laptopgaranties voor gebruikte of opgeknapte laptops zijn 90 dagen.

Dus, voordat u geld steekt in een nieuwe of niet zo nieuwe laptop, moet u de garanties controleren. Onderzoek ook de beoordelingen en ervaringen van andere laptopgebruikers. Zoek naar betrouwbaarheids- en servicebeoordelingen om een goede indicatie te krijgen van wat u kunt verwachten met de garantiedekking van uw laptop.

Aanbevolen: