Stel OS X-mapacties in om te weten wanneer een bestand wordt toegevoegd

Inhoudsopgave:

Stel OS X-mapacties in om te weten wanneer een bestand wordt toegevoegd
Stel OS X-mapacties in om te weten wanneer een bestand wordt toegevoegd
Anonim

Mapacties zorgen ervoor dat uw computer een taak uitvoert wanneer een bewaakte map een van de volgende wijzigingen ondergaat: de map wordt geopend, gesloten, verplaatst of vergroot of verkleind, of er is een item aan toegevoegd of verwijderd. Hier leest u hoe u het kunt instellen om u te laten weten dat een item is toegevoegd aan een map op een Mac met OS X Mavericks (10.9) via macOS Catalina (10.15).

Hoe de nieuwe itemwaarschuwingsmap te maken Actie

Kies een map die u wilt controleren op toevoegingen. U kunt elke map selecteren, inclusief een map die wordt gedeeld op het lokale netwerk of een map die u gebruikt voor het synchroniseren van informatie via de cloud, zoals Dropbox, iCloud, Google Drive of Microsoft OneDrive. Voer vervolgens de volgende stappen uit:

  1. Klik met de rechtermuisknop op de map die u wilt controleren en selecteer Folder Actions Setup in het pop-upmenu.

    Image
    Image
  2. Klik op Run Service.

    Image
    Image
  3. In de lijst met beschikbare actiescripts voor mappen markeert u add - new item alert.scpt en klikt u op Attach.

    Image
    Image
  4. Vink de vakjes aan naast Mapacties inschakelen en de map die u wilt controleren. Bevestig dat add - new item alert.scpt ook is aangevinkt.

    Image
    Image
  5. Sluit het Folder Actions Setup venster.

Nu, wanneer een item wordt toegevoegd aan de opgegeven map, verschijnt er een dialoogvenster om u op de hoogte te stellen en geeft u de mogelijkheid om de nieuwe items onmiddellijk te bekijken. Het dialoogvenster sluit zichzelf uiteindelijk af. Dus als u niet achter uw computer zit, kunt u een melding missen.

Image
Image

Als je bekend bent met AppleScript, kun je mapacties schrijven. Voor meer informatie over AppleScript, begin met Apple's Inleiding tot AppleScript.

Aanbevolen: