De 7 beste robuuste smartphones van 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste robuuste smartphones van 2022
De 7 beste robuuste smartphones van 2022
Anonim

Smartphones zijn tegenwoordig geweldig en erg mooi, maar soms heb je iets nodig dat veel aankan. Of je nu buiten actief bent of in een omgeving werkt die niet telefoonvriendelijk is, duurzaamheid is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kopen van een nieuwe smartphone. Enkele eigenschappen om op te letten zijn Gorilla Glass, een IP-classificatie voor water- en stofbestendigheid en bouwmaterialen. Een glazen sandwich zal niet zo goed standhouden als een rubberen plastic telefoon.

Toch bevinden we ons op een punt waar smartphones stoer en mooi kunnen zijn. Daar hebben we ook een paar voorbeelden van. Dus als je op pad gaat of een wolkenkrabber bouwt, hebben we hier een telefoon voor je.

Beste algemeen: LG V60 ThinQ 5G

Image
Image

Ongetwijfeld de best uitziende telefoon van het stel is de LG V60 ThinQ 5G. Dit is de enige echte vlaggenschiptelefoon in de lijst en beschikt over de specificaties om het te bewijzen. Je hebt een Snapdragon 865-processor, 5G-mogelijkheden, een geweldig drievoudig camerasysteem inclusief een 64 megapixel hoofdsensor, 8K video-opname en een 5.000 mAh-batterij. Misschien is een 6,8-inch OLED-scherm niet groot genoeg voor je? Dan kun je de optionele dual-screen case oppakken die je telefoon een tweede scherm geeft voor geweldige productiviteit.

De LG V60 is echter niet alleen een mooi gezicht. Onder die mooie buitenkant bevindt zich een telefoon die stevig is gebouwd, inclusief MIL-STD 810G-specificatie en IP68 water- en stofbestendigheid. Houd er rekening mee dat de robuustheid zich niet uitstrekt tot de behuizing met twee schermen, dus als u naar buiten gaat, laat het tweede scherm dan thuis. Deze telefoon is een glazen sandwich met Gorilla Glass 5 aan de voorkant en Gorilla Glass 6 aan de achterkant, dus het ziet er misschien niet zo stoer uit als het is, maar LG bouwt telefoons om lang mee te gaan, en dit is een echte vlaggenschip-telefoon die in staat is om te doen elk zwaar tillen dat je erop gooit. Gaming, videoproductie en meer zijn binnen handbereik met deze krachtpatser.

Beste compact: Unihertz Atom XL

Image
Image

Deze smartphone zit boordevol verrassingen. Deze telefoon is niet alleen robuust gebouwd, wat we zullen bespreken, maar heeft ook accessoires die het nog veel spannender maken, vooral als je een buitenmens bent. Om te beginnen zijn de 48-megapixelcamera, 6 GB RAM en 128 GB opslag aan boord allemaal redelijk respectabel. De Helio P60-processor en het 4-inch scherm zijn niet de beste volgens de huidige normen, maar nog steeds genoeg om alledaagse taken uit te voeren. Bovendien wordt de XL-versie van deze telefoon geleverd met een verwijderbare antenne waarmee u van uw smartphone een walkietalkie kunt maken.

Je kunt zien dat deze telefoon duurzaam is, gewoon door ernaar te kijken. Je zult eerst de rubberen grip rond de boven-, onder- en achterkant opmerken. Voeg daarbij de gripvolle achterplaat en aluminium zijrails, en dit is absoluut een telefoon die je in je nagelschort kunt dragen. De blootgestelde schroefkoppen dragen alleen maar bij aan de sfeer van taaiheid die deze stoute jongen omringt.

Meest duurzaam: Sonim XP8

Image
Image

Als eerstehulpverlener heb je natuurlijk een sterke telefoon nodig omdat je nooit weet in welke situatie je terechtkomt. Sonim heeft de XP8 gemaakt met die mensen in gedachten. Het is een van de weinige telefoons die verbinding kan maken met het speciale openbare veiligheidsnetwerk van de Verenigde Staten. Het bevat ook programmeerbare knoppen voor momenten waarop u uw telefoon gebruikt met een gehandschoende of natte hand. Naar voren gerichte luidsprekers maken deze telefoon erg luid, zodat hij onder bijna alle omstandigheden kan worden gebruikt.

De telefoon heeft zowel IP68 als IP69 stof- en waterbestendigheid. De hele telefoon is bedekt met een schaal van rubber en plastic die hem beschermt tegen vallen en krassen. Het 5-inch scherm is alleen bedekt met Gorilla Glass 3, maar de hele telefoon is gewoon een beest. Externe knoppen zijn moeilijk, inclusief fysieke navigatie-multitasking en home-knoppen aan de onderkant tussen de luidsprekerroosters.

Beste eigenschappen: Kyocera DuraForce PRO 2

Image
Image

Kyocera is een naam die ver teruggaat in mobiele telefoons, vooral als het gaat om duurzaamheid. De DuraForce Pro 2 is geen uitzondering en v alt in "ultra-robuust" gebied. Het is ook waterdicht. Het heeft een Snapdragon 630-processor, een 13-megapixelcamera en een 5-inch display onder saffierglas. De dikke rubberen behuizing is gemakkelijk vast te houden en maakt de telefoon behoorlijk stevig, maar hij draagt de MIL-STD 810G-standaardclassificatie, waardoor hij een kracht is om rekening mee te houden.

Bovendien wordt de telefoon geleverd met een heerlijke reeks extra's, waaronder Qi draadloos opladen, wat bijna ongehoord is voor deze prijs. Voeg daar nog premium ruisonderdrukking en dubbele luidsprekers aan de voorzijde aan toe, en dit is een duurzame telefoon met een aantal leuke verrassingen. Vergis je niet dat deze telefoon bestand is tegen de duurzaamheid en kracht die door zijn naam wordt geïmpliceerd.

Beste bijgewerkte telefoon: CAT S42

Image
Image

De CAT S42 is een indrukwekkend robuuste telefoon met een omvangrijke, stevige plastic buitenkant met afgedekte poorten en verbeterde water-, val- en thermische schokbestendigheid. Het is zelfs zo goed beschermd dat CAT het adverteert als een telefoon die je gewoon met water en zeep kunt wassen.

Aan de andere kant heeft de CAT S42 componenten op instapniveau die lijken op die van een veel goedkopere budgettelefoon, wat betekent dat hij trage prestaties levert, een scherm van lage kwaliteit heeft en alleen fatsoenlijke foto's maakt bij sterke verlichting conditie. Het is echter bruikbaar en de batterij kan twee dagen stevig worden gebruikt. Toch is de CAT S42, gezien de prijs van $ 300, alleen echt ideaal voor diegenen die zo'n extreme bescherming nodig hebben. Anders kun je beter een krachtigere telefoon kopen voor ongeveer dezelfde prijs en er een duurzame hoes voor pakken.

"Hij is gemaakt om lang mee te gaan: bij bescheiden gebruik zou je de CAT S42 twee volle dagen (van 's ochtends tot bedtijd) moeten kunnen uitrekken op een enkele lading, of mogelijk meer." - Andrew Hayward, producttester

Beste voor constructie: CAT S61

Image
Image

CAT is echter niet klaar in deze categorie omdat de S61 ook een boot vol verrassingen bevat. We noemen dit de beste telefoon voor de bouw omdat hij stevig is gebouwd. Naast IP68 waterbestendigheid en Mil-SPEC 810G-normen, heeft deze telefoon ook metalen rails aan elke kant en een rubberen achterkant met grip. Maar de CAT S61 is nog niet klaar! Omdat een bouwtelefoon handig moet zijn op een bouwplaats, is deze telefoon uitgerust met laserafstandsmeting, een FLIR thermische camera en een luchtkwaliteitssensor en monitor. Deze telefoon zal je niet alleen beschermen, maar ook helpen bij je werk.

Onder de motorkap heb je een Snapdragon 630-processor, 64 GB opslag aan boord, 4 GB RAM en een 4.500 mAh-batterij met Quick Charge 4. Dat is veel kracht in dit 5,2-inch kleine pakket. Helaas wordt deze telefoon, in tegenstelling tot zijn tegenhanger op de lijst, geleverd met Android Oreo, dat ouder is, maar nog steeds een goed besturingssysteem. De extra sensoren en tools zijn leuk, maar als je je zorgen maakt over de beveiliging, is een ouder besturingssysteem niet goed.

Beste Flip: Samsung Rugby III

Image
Image

Als smartphones niet jouw smaak zijn, hebben we ook een flip-telefoonitem op deze lijst. Flip-telefoons zijn door hun aard over het algemeen duurzamer omdat ze over het meest delicate deel sluiten - het scherm. De Samsung Rugby III heeft een klein display aan de buitenkant dat geweldig is voor tijd of meldingen, en van binnen is deze telefoon niet traag. Je krijgt nog steeds Bluetooth, push-to-talk, een MicroSD-slot voor uitbreidbare opslag en zelfs GPS-navigatie.

Bovendien is het waterdicht en voldoet het aan militaire specificaties voor duurzaamheid. Het is een tank met rubberen zijkanten rondom en een mooie, zacht aanvoelende, gripvolle achterplaat waardoor de telefoon geweldig vast te houden en te gebruiken is. Het heeft een camera, dus het zijn eigenlijk alle belangrijke onderdelen van een smartphone en het sluit dicht als je aan het werk bent.

Het is moeilijk om de LG V60 niet te kiezen als de beste keuze in deze categorie, want naast de robuustheid van LG ziet deze telefoon er ook geweldig uit. Het wordt beschouwd als een vlaggenschiptelefoon, net als elke andere telefoon van Samsung en Apple, maar het is veel moeilijker. Het tweede scherm is niet voor iedereen en daarom is het optioneel.

Als u echter een echt werkpaard wilt, is de Cat S42 ook een sterke optie. Hoewel zijn oudere broer of zus, de S61 veel extra's heeft, is de software-upgrade die naar de S42 komt moeilijk over het hoofd te zien. Niet iedereen heeft FLIR-camera's nodig, maar beveiligingsupdates kunnen op de lange termijn een telefoon maken of breken.

Over onze vertrouwde experts

Adam Doud schrijft en podcastt sinds 2013 over mobiele technologie. Sindsdien heeft hij elk groot telefoonplatform gebruikt, inclusief enkele die er niet meer zijn. Als hij niet geobsedeerd is door de nieuwste smartphone van Apple, LG, Samsung en anderen, is hij te vinden achter de microfoon op zijn podcast, de Benefit of the Doud.

Andrew Hayward is een in Chicago wonende schrijver en recensent die sinds 2006 over technologie en games schrijft. Hij is eerder gepubliceerd in TechRadar, Stuff, Polygon en Macworld. In de loop van zijn carrière heeft hij honderden gadgets behandeld, waaronder smartphones, wearables, slimme apparaten voor thuisgebruik, videogames en meer.

Aanbevolen: