De 8 beste 2-in-1 laptoptablets, getest door experts

Inhoudsopgave:

De 8 beste 2-in-1 laptoptablets, getest door experts
De 8 beste 2-in-1 laptoptablets, getest door experts
Anonim

Als zelfstandige apparaten hebben laptops en tablets hun eigen sterke punten. Hoewel de eerste geweldig is voor het maken van inhoud en productiviteitsgericht werk, is de laatste meer geschikt voor zaken als mediaconsumptie en lichtgewicht computergebruik. Maar waarom zou u twee apparaten aanschaffen als u in plaats daarvan voor een 2-in-1 kunt gaan en van de voordelen van beide kunt genieten? Deze 2-in-1 laptops/tablets, ook wel convertibles (of hybrides) genoemd, hebben touchscreen-displays en worden vaak geleverd met eigenzinnige ontwerpelementen (bijv. 360-graden opvouwbare deksels, afneembare toetsenborden) waarmee ze van laptop naar tablet (en vice versa) indien nodig.

Hoewel dat zeker interessant is, kan het kiezen van een converteerbare pc veel werk zijn, aangezien er honderden opties op de markt zijn. Om u te helpen, hebben we enkele van de beste 2-in-1 laptoptablets op de shortlist gezet die er zijn. Lees er alles over en maak een weloverwogen beslissing. Bekijk ook onze constant bijgewerkte gids voor de beste laptopdeals die nu plaatsvinden, voor geweldige machines met hoge kortingen.

Beste algemeen: Microsoft Surface Pro 7

Image
Image

Als het gaat om 2-in-1 laptop-tablets, wordt het niet veel beter dan de Microsoft Surface Pro 7. De Surface Pro 7 is, net als eerdere modellen, een veelzijdige, lichte en goed- ingebouwde Windows 10-tablet die zoveel meer wordt als je de Surface Pro Type Cover koopt, een bevestigbaar toetsenbord dat deze tablet in feite in een laptop verandert. De Pro 7 heeft een 12,3-inch scherm dat helder en levendig is (2, 736 x 1, 824 pixels).

De Surface Pro 7 is verkrijgbaar in een groot aantal verschillende configuraties. U kunt kiezen uit 4 GB, 8 GB of 16 GB RAM om u te helpen bij al uw werk en ontspanning, kies een Intel Core i3-, i5- of i7-processor, afhankelijk van uw stroombehoeften, en kies 128 GB, 256 GB, 512 GB of 1 TB opslagruimte afhankelijk van hoeveel foto's, video's, enz. u op uw computer nodig heeft. De goedkoopste configuratie kost $ 599, terwijl de duurste versie die je kunt kopen $ 1.899 kost. Het is over het algemeen een beetje duur, maar over het algemeen de moeite waard als je de beste 2-in-1 laptoptablet op de markt wilt. Onze tester zei: "Als je op zoek was naar een Surface Pro 6, maar uitstelde van je aankoop, zal de Pro 7 een gemakkelijke, logische aanbeveling zijn zonder echte sterretjes."

"De Surface Pro 7 gaat moeiteloos over van productiviteit naar creativiteit naar entertainment op een manier die moeilijk te repliceren is op een ander apparaat." - Jonno Hill, producttester

Beste draagbare: Microsoft Surface Go 2

Image
Image

Met een gewicht van slechts 1,2 lbs (exclusief Type Cover), is de Surface Go 2 van Microsoft draagbaar genoeg om in een handtas te worden gegooid en overal mee naartoe te worden genomen. De compacte 2-in-1 laptop-tablet heeft een 10,5-inch "PixelSense"-scherm met een resolutie van 1920x1280 pixels. Het paneel heeft ook een tienpunts multitouch-invoer en de beeldverhouding van 3:2 is perfect voor productiviteitsgerichte taken.

Onze aanbevolen configuratie omvat Intel's Pentium Gold 4425Y CPU, gecombineerd met 8 GB RAM en 128 GB SSD-opslag. Voor connectiviteit en I/O beschikt de Surface Go 2 over Wi-Fi 802.11ax, Bluetooth 5.0, een USB Type-C-poort, een 3,5 mm audiopoort, een Surface Connect-poort en een MicroSDXC-kaartlezer. Je krijgt ook twee camera's - een 8MP-camera aan de achterkant en een 5MP-camera aan de voorkant - die beide in staat zijn om Full-HD-video's op te nemen. Andere kenmerken zijn dubbele studiomicrofoons, 2-watt stereoluidsprekers (met Dolby Audio) en een IR-camera (gebruikt voor gezichtsverificatie via Windows Hello). Microsoft Surface Go 2 draait standaard Windows 10 Home (in S-modus).

Beste voor business: Lenovo ThinkPad X12 afneembaar

Image
Image

Op zoek naar een Windows 2-in-1 die draait om productiviteit? Lenovo's Thinkpad X12 Detachable is misschien iets voor jou. Deze duurzame, betrouwbare keuze wordt geleverd met een uitstekende magnetische toetsenbordcover die zelfs de uitstekende Type Cover van Microsoft verslaat. Het heeft ook een ruim touchpad en het klassieke Thinkpad Trackpoint.

Een reeks Intel Core-processors drijven de X12 Detachable-reeks aan, maar de ster van de show is Intel's Iris Xe-graphics. De Iris Xe-graphics zijn inbegrepen in de Core i5- en i7-modellen en leveren prestaties die vergelijkbaar zijn met een discrete GPU op instapniveau, zoals Nvidia's GeForce MX350. Dit is geweldig voor 3D-games en productiviteits-apps die GPU-pk kunnen gebruiken om de prestaties te verbeteren.

De X12 Detachable is niet veel om naar te kijken en het scherm van 1920x1280 is niet zo scherp als de concurrentie. Windows is ook een last in vergelijking met Android en iOS, die beide beter zijn geoptimaliseerd voor touchscreens. Deze nadelen zullen kopers teleurstellen die op zoek zijn naar een 2-in-1 die geweldig is om als tablet te gebruiken.

"De Thinkpad X12 Detachable heeft een indrukwekkende 5-megapixel webcam die kan opnemen met een resolutie van 1080p. " - Matthew Smith, producttester

Beste uitgave: Microsoft Surface Book 3

Image
Image

De Surface Book 3 van Microsoft is zijn torenhoge vraagprijs absoluut waard. Hoewel de premium 2-in-1 laptoptablet verkrijgbaar is in twee schermformaten – 13,5-inch en 15-inch – raden we aan voor de kleinere variant te gaan omdat deze draagbaarder is. Wat betreft hardware, onze aanbevolen configuratiepakketten in Intel's tiende generatie Core i7 CPU, 32 GB LPDDR4x RAM en een 1 TB SSD. Dan heb je NVIDIA's GeForce GTX 1650 GPU (met 4GB GDDR5-geheugen), die ervoor zorgt dat de Surface Book 3 zelfs de meest veeleisende games en applicaties probleemloos aankan.

Het 13,5-inch "PixelSense" aanraakscherm heeft een resolutie van 3000x2000 pixels en een beeldverhouding van 3:2, met een verscheidenheid aan optionele accessoires (bijv. Surface Dial) die de functionaliteit nog verder verbeteren. Connectiviteits- en I/O-opties omvatten Wi-Fi 802.11ax, Bluetooth 5.0, twee USB Type-A-poorten, een USB Type-C-poort, een 3,5 mm audiopoort, twee Surface Connect-poorten en een full-size SDXC-kaartlezer. Onder andere opmerkelijke functies zijn twee camera's - een 8 MP camera aan de achterkant en een 5 MP camera aan de voorkant - beide met Full-HD video-opname, een IR-camera (gebruikt voor gezichtsverificatie via Windows Hello), dubbele far-field studiomicrofoons en naar voren gerichte stereo luidsprekers.

Meest veelzijdig: Lenovo Thinkpad X1 Fold

Image
Image

De Lenovo Thinkpad X1 Fold is 's werelds eerste commercieel verkrijgbare pc-laptop met opvouwbaar scherm, en er is echt niets vergelijkbaars. Het is echter een experimenteel apparaat van de eerste generatie met enkele grote gebreken om op te letten.

Het vouwmechanisme is extreem soepel en het scherm is prachtig in al zijn OLED-glorie met hoge resolutie. Opgevouwen ziet hij er spectaculair uit, met zijn slim ontworpen geïntegreerde leren hoes. De meegeleverde Lenovo Mode Pen-stylus is ook uitstekend en past goed bij het ongelooflijk veelzijdige karakter van de X1 Fold. Het Bluetooth-toetsenbord vertoont echter ernstige gebreken en de laptop is zwaar onderbezet. Het is ook extreem duur voor $ 2.750, waardoor het voor de meeste mensen een onpraktische keuze is.

De Lenovo Thinkpad X1 Fold is ongetwijfeld een geweldig apparaat dat een grote technologische sprong voorwaarts vertegenwoordigt, maar het is erg duur en vertoont ernstige gebreken. Het is erg spannend en leuk om te gebruiken, maar alleen degenen die bekend zijn met de problemen waarmee early adopters van nieuwe technologie worden geconfronteerd, zouden het als een haalbare optie moeten beschouwen. Met wat verfijning zullen toekomstige versies van dit apparaat ongetwijfeld indrukwekkend zijn en een wijdverbreide aantrekkingskracht hebben, maar voorlopig blijven opvouwbare apparaten het domein van de avontuurlijke en rijken.

"Er is een duizelingwekkend aantal manieren om dit apparaat te gebruiken, van een traditionele tablet en tekenblok tot een opvouwbaar dubbelzijdig e-book tot een puur touchscreen-laptop." - Andy Zahn, producttester

Beste waarde: Lenovo Yoga C740

Image
Image

De Lenovo Yoga C740 biedt geweldige prestaties tegen een prijs die precies goed is en is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een machine waar voor zijn geld. De 2-in-1 laptop-tablet heeft een levendig 14-inch Full-HD-scherm, compleet met een resolutie van 1920x1080 pixels en multitouch-invoer. Onder de motorkap bevindt zich een tiende generatie Intel Core i5-processor, samen met 8 GB RAM en een 256 GB SSD. Voor draadloze connectiviteit en I/O krijg je Wi-Fi 802.11 ac, Bluetooth 5.0, een USB Type-A-poort (met "Always On"-functionaliteit), twee USB Type-C-poorten (een met "Power Delivery") en een 3,5 mm combo-audiopoort.

De Yoga C740 is ook groot op het gebied van privacy en beveiliging, omdat hij wordt geleverd met een beveiligingslezer en een "Privacy Shutter" die de webcam blokkeert wanneer deze niet in gebruik is. Andere functies zijn onder meer stereoluidsprekers (met Dolby Atmos), far-field-microfoons en een toetsenbord met achtergrondverlichting. Lenovo Yoga C740 is gemaakt van gezandstraald aluminium en weegt ongeveer 3,09 lbs.

Beste Chrome OS: Google Pixelbook

Image
Image

Het Google Pixelbook heeft veel meer kracht dan de gemiddelde Chromebook, waardoor het de meest robuuste en premium 2-in-1 met Chrome OS van vandaag is. Google noemt het echter een 4-in-1, omdat het laptop-, tablet-, tent- en entertainmentmodi heeft. Het Pixelbook is voorzien van een 7e generatie Intel Core i5-processor, 8 GB RAM en een 128 GB SSD. Het heeft zelfs een Google Assistent-toets waarmee je snel vragen kunt stellen met spraakopdrachten.

De indrukwekkende hardware van de Pixelbook maakt het de snelste en meest veelzijdige Chromebook op de markt. Hij start binnen enkele seconden op en kan 10 uur werken op een enkele lading. Naast geweldige prestaties, ziet het Pixelbook er ook geweldig uit en voelt het ook geweldig aan in het gebruik. Het 12,3-inch Quad HD LCD-touchscreen heeft een resolutie van 2400x1600 bij 235 PPI (pixels per inch). Beschermd door Corning Gorilla Glass, is het scherm krasbestendig. De aluminium behuizing is dun en superlicht, waardoor hij perfect is voor op reis.

Beste ThinkPad: Lenovo ThinkPad X1 Titanium Yoga (20QA000EUS)

Image
Image

Wilt u een Windows 2-in-1 met een groot scherm en respectabele prestaties, maar wilt u niet inleveren op draagbaarheid? Dan is de Lenovo ThinkPad X1 Titanium Yoga misschien iets voor jou. Het heeft een 13,5-inch scherm met een ongebruikelijke beeldverhouding van 3:2 dat voldoende ruimte biedt voor multitasking, maar het weegt minder dan drie pond en is minder dan een halve inch dik.

Deze 2-in-1 is vernoemd naar het gebruik van titanium in het chassis. Het bevindt zich echter alleen in delen van het chassis, dus het heeft niet het ruige, overal te gebruiken gevoel dat titanium lijkt te impliceren. Het is ook niet comfortabel om in tabletmodus te gebruiken, omdat het toetsenbord niet kan worden losgemaakt.

Je zou dat echter kunnen vergeven, want het toetsenbord is uitstekend. Het is ruim en plezierig om uren achter elkaar te gebruiken. De laptop heeft ook geavanceerde connectiviteit in de vorm van twee USB 4-poorten die ook Thunderbolt 4. ondersteunen

"Het toetsenbord heeft een ruime, verstandige lay-out en het gevoel van toetsen is prettig ondanks het dunne profiel van de 2-in-1." - Matthew Smith, producttester

Elk van de hierboven besproken 2-in-1 laptoptablets heeft zijn eigen set unieke functies en mogelijkheden. Onze stem gaat echter naar de Surface Pro 7 van Microsoft, omdat deze de juiste combinatie van functies en prestaties biedt. Ja, er zijn enkele "problemen" (bijv. Type Cover is niet inbegrepen in het pakket), maar het zijn niet echt dealbreakers. Omdat het een eigen product van Microsoft is, biedt de Surface Pro 7 ook voordelen zoals snellere OS-updates en een beter accessoire-ecosysteem.

Hoe we hebben getest

Om de beste 2-in-1 laptops en tablets te evalueren, kijken onze deskundige reviewers en testers naar verschillende factoren. Eerst evalueren we ze op ontwerp, met de nadruk op gewicht, dikte en algehele draagbaarheid. Andere belangrijke factoren waar we naar kijken zijn schermgrootte en resolutie, met name bij het weergeven van video, afbeeldingen en tekst. Audio en draadloze connectiviteit spelen een rol bij het evalueren van multimedia-ervaringen. Voor objectieve prestaties gebruiken we benchmarktests zoals PCMark, Cinebench, 3DMark en andere om CPU- en GPU-scores te meten.

Voor zowel 2-in-1 laptops als tablets besteden we veel aandacht aan productiviteit en testen we hoe het apparaat presteert met tekstverwerking, beeldbewerking en games. Ten slotte houden we rekening met het prijskaartje en evalueren we de concurrentie om onze ultieme aanbeveling te doen. Alle 2-in-1 laptops en tablets zijn gekocht door Lifewire; geen enkele werd geleverd door fabrikanten.

Over onze vertrouwde experts

Als technologiejournalist die nu al meer dan zes jaar (en dat telt) in het veld, heeft Rajat Sharma tot nu toe tientallen pc's (onder andere gadgets) beoordeeld. Voordat hij bij Lifewire kwam, was hij als senior technologieredacteur verbonden aan The Times Group en Zee Entertainment Enterprises Limited, twee van India's grootste mediahuizen.

Jeremy Laukkonen is een tech-schrijver die jarenlang heeft gewerkt aan grote handelspublicaties. Hij heeft een breed scala aan producten voor Lifewire behandeld, waaronder laptops, desktops, Chromebooks, audioapparatuur en andere apparaten. Zelf gebruikt hij de HP Specture x360 zelf wanneer hij echt werk wil verzetten, en hij heeft een Asus VivoBook Flip 14 voor onderweg.

Jordan Oloman schrijft sinds 2019 voor Lifewire. Hij is eerder gepubliceerd op sites als Kotaku, IGN en GameMe, en hij heeft een breed scala aan producten beoordeeld, van externe harde schijven tot laptops.

David Beren is een technisch schrijver met meer dan tien jaar ervaring. Hij heeft eerder geschreven over de telecomindustrie, over T-Mobile, Sprint en TracFone Wireless. Hij is ook de oprichter van zijn eigen technische website.

Matthew Smith is een ervaren journalist op het gebied van consumptietechnologie die is gepubliceerd in Digital Trends, TechHive, PC Perspective en meer. Hij is gespecialiseerd in laptops, pc's, gaming en andere apparaten.

Waar u op moet letten bij het kopen van 2-in-1 laptoptablets

Prestaties - Hoewel sommige 2-in-1-apparaten vooral uitblinken als een manier om media te consumeren, kunnen andere ook dienen als krachtige creatiemachines. Wanneer u een 2-in-1 hybride voor uw levensstijl kiest, zorg er dan voor dat deze genoeg heeft van wat u nodig heeft om uw werk gedaan te krijgen - zoals een krachtige CPU, veel RAM en een snelle GPU.

Form factor - Bij de meeste 2-in-1's kunt u het toetsenbord achter het scherm vouwen of volledig verwijderen als u het apparaat als tablet wilt gebruiken. Overweeg de voor- en nadelen van elk: hoewel een verwijderbaar toetsenbord uw apparaat veel lichter maakt in tabletmodus, moet u het bijhouden. Omgekeerd zal een opklapbaar toetsenbord resulteren in een omvangrijker apparaat, maar je hebt het altijd bij de hand wanneer je het nodig hebt.

Batterijlevensduur - Zorg ervoor dat de batterijduur van uw nieuwe 2-in-1 op peil is. Je zou geen nieuw apparaat willen kopen om te ontdekken dat het een Netflix-binge of je favoriete film niet kan halen.

Aanbevolen: