Hoe Twitter-nachtmodus te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Twitter-nachtmodus te gebruiken
Hoe Twitter-nachtmodus te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Veeg in de mobiele app naar rechts om het menu te openen en tik op Instellingen en privacy > Weergave en geluid >Donkere modus.
  • Tik op Dim voor een donkerblauw thema of Lights out voor een puur zwarte look. Gebruik Lights out om de levensduur van de batterij te verlengen.
  • Selecteer in Windows of het web de drie stippen > Instellingen en privacy > Display. Kies Dim of Lights Out.

Dit artikel legt uit hoe je de nachtmodus van Twitter gebruikt. De stappen zijn van toepassing op de Twitter-website en de officiële Twitter-apps op iOS, Android en Windows 10.

De nachtmodus van Twitter inschakelen op iOS en Android

Hier leest u hoe u de nachtmodus van Twitter inschakelt met een iOS- of Android-apparaat:

  1. Open de Twitter-app op je Android- of iOS-apparaat en veeg naar rechts om de menu-opties weer te geven.
  2. Tik op Instellingen en privacy.
  3. Tik op Weergave en geluid.
  4. Tik op Donkere modus.

    Image
    Image
  5. Hier heb je een paar opties. Je kunt de donkere modus in- of uitschakelen, of instellen dat deze automatisch wordt ingeschakeld bij zonsondergang.
  6. Je kunt ook je thema kiezen, Dim of Lights Out. Tik op Dim voor een donkerblauw thema of Lights out voor een puur zwarte look.

    Image
    Image

    Als je de donkere modus inschakelt om de batterij te sparen, moet je ook de optie Lights out gebruiken.

De nachtmodus van Twitter inschakelen voor Windows 10 en het web

De officiële Twitter-app voor Windows 10 is gebaseerd op de webversie van het sociale netwerk. Vanwege deze vergelijkbare codering is de manier om de donkere modus van Twitter te activeren hetzelfde op zowel het web als de Windows 10-app. Zo doe je het:

  1. Open de Windows 10 Twitter-app of open Twitter.com in je favoriete webbrowser.
  2. Select More (de ellipsen) > Instellingen en privacy > Display.

    Image
    Image
  3. Selecteer Dim om een donkere modus met blauw thema te activeren of Lights Out om de gewone zwarte donkere Twitter-modus in te schakelen.
  4. Je kunt je Twitter-donkere modus verder aanpassen op Windows 10 of het web door de gekleurde pictogrammen boven de donkere modus-opties te selecteren. Dit verandert de kleur van de Twitter-pictogrammen en -links.

    Image
    Image

Wat is de nachtmodus op Twitter?

De donkere modus van Twitter is, net als de donkere modus van YouTube, een puur esthetische optie die het uiterlijk van het sociale netwerk in een app of op internet verandert.

Donkere modus (ook wel nachtmodus genoemd) is een populaire functie die de belasting van het staren naar schermen op uw ogen kan verminderen, vooral 's nachts. De optie om over te schakelen naar de nachtmodus van Twitter is beschikbaar in alle officiële versies van de app en op de website. Veel Twitter-apps van derden hebben ook hun eigen instellingen voor de donkere modus. Hier leest u hoe u de functie gebruikt.

Het inschakelen van de donkere modus op Twitter verandert niets aan de manier waarop de site werkt en voegt ook geen extra functionaliteit toe. Veel gebruikers geven er echter de voorkeur aan om het aan te zetten, omdat het beter is voor de ogen bij weinig licht en het ook de levensduur van de batterij kan verlengen op nieuwere slimme apparaten met een OLED-scherm.

Aanbevolen: