Hoe iemand taggen op Instagram

Inhoudsopgave:

Hoe iemand taggen op Instagram
Hoe iemand taggen op Instagram
Anonim

Wat te weten

  • Nieuw bericht: tik op Tag mensen onder het bijschriftveld, tik ergens op de foto (of het plusteken als het een video is), zoek/tik op een gebruiker, tik op Gereed.
  • Tik bij het maken van een verhaal op het pictogram sticker, tik op @Mention, zoek naar een gebruiker en selecteer deze uit de horizontale lijst.
  • Typ in een opmerking @ gevolgd door de gebruikersnaam van de persoon om de gebruiker uit de voorgestelde lijst te selecteren.

Dit artikel laat je zien hoe je andere Instagram-gebruikers kunt taggen in je foto- en videoberichten, Instagram-verhalen en reacties. U kunt dit doen in de mobiele app of op internet; deze instructies gebruiken app-schermen, maar het proces van de site zal vergelijkbaar zijn.

Hoe iemand taggen in een Instagram-bericht

Je kunt iemand taggen in een foto- of videobericht voordat je het plaatst, of je kunt een bestaand bericht dat je eerder hebt gepubliceerd bewerken om tags toe te voegen. Je kunt alleen mensen taggen in je berichten.

De volgende instructies bevatten alleen schermafbeeldingen van de iOS-app. Het proces is echter hetzelfde voor de Instagram Android-app.

  1. Voordat je een nieuw Instagram-bericht op je profiel plaatst, ga je naar het bijschriftveld op het tabblad Nieuw bericht/Delen en tik je op Mensen taggen.
  2. Als je een foto plaatst, tik je ergens op (zoals iemands gezicht) om de tag in te stellen.

    Als je een video publiceert, tik je op de knop plusteken (+) onder het voorbeeld van het videobericht.

  3. Er verschijnt een lijst met voorgestelde gebruikers. Tik op de gebruiker die je wilt taggen in de lijst of zoek naar een specifieke gebruiker met behulp van het zoekveld.

    Image
    Image
  4. De tags verschijnen boven het voorbeeld van je fotopost of onder het voorbeeld van je videopost - herhaal stap 2 en 3 om extra getagde gebruikers toe te voegen als je wilt.

    Tip

    Als je een tag van een voorbeeld van een fotopost ongedaan wilt maken, tik je op de getagde gebruikersnaam en vervolgens op de X rechts ervan. Om een tag in een voorbeeld van een videopost ongedaan te maken, tik je op de X naast de getagde gebruiker.

  5. Tik op Klaar in de rechterbovenhoek.

    Opmerking

    Gebruikers die je hebt getagd, ontvangen een melding dat ze zijn getagd nadat ze je foto of video hebben geplaatst.

  6. Beëindig het plaatsen van je foto- of videobericht. Je ziet een tagpictogram verschijnen in de linkerbenedenhoek van je gepubliceerde bericht, waarop jij en iedereen kunnen tikken om de tags te zien.

    Tip

    Je kunt getagde gebruikers toevoegen, bewerken of verwijderen, zelfs nadat je het hebt gepost. Tik op de drie horizontale stippen in de rechterbovenhoek van het bericht en tik vervolgens op Bewerken > Mensen taggen. Volg stap 2 en 3 van hierboven en tik vervolgens op Gereed.

Hoe iemand taggen in een Instagram-verhaal

Er zijn twee manieren waarop je gemakkelijk iemand in je verhalen kunt taggen.

  1. Tik bij het maken van een verhaal op het sticker pictogram in de rechterbovenhoek.
  2. Tik op de @Mention-sticker.
  3. Tik op de @Mention-sticker in je verhaal om te beginnen met het typen van de gebruiker die je wilt taggen. Onderaan verschijnt een horizontale lijst met suggesties.

    Image
    Image
  4. Tik op de gebruiker die je wilt taggen.

    Opmerking

    Schakel optioneel de blauwe knop in of uit om genoemde gebruikers toe te staan of te weigeren om met dit verhaal te creëren of het te delen.

  5. Je verhaal bevat nu de getagde gebruiker. Je kunt er optioneel op tikken om de stijl te veranderen.

    Opmerking

    Getagde gebruikers ontvangen een melding dat ze zijn getagd wanneer je het verhaal plaatst. Ze ontvangen ook een direct bericht van jou, inclusief een preview van het verhaal.

  6. De tweede manier om iemand te taggen is door op het text icoon in de rechterbovenhoek te tikken en dan @ te typen, gevolgd door een gebruikersnaam.

    Image
    Image

    Tip

    Deze tagging-methode is handig als u een bericht wilt typen dat een getagde gebruiker bevat.

Hoe iemand taggen in een Instagram-reactie

Je kunt mensen taggen in de commentaarsecties van je berichten en de berichten van andere mensen.

  1. Typ bij het typen van je opmerking @ gevolgd door de gebruikersnaam van de persoon die je wilt taggen.
  2. Er verschijnt een lijst met voorgestelde gebruikers. Tik op de gebruiker die je wilt taggen om hun getagde gebruikersnaam automatisch in je reactie in te voegen.

    Tip

    Houd er rekening mee dat je overal in je opmerking een tag kunt toevoegen, voor, in het midden van of na elke tekst die je typt.

  3. Zodra je op Post tikt om je reactie te publiceren, wordt de tag blauw gemarkeerd in je reactie en kan iedereen erop tikken om naar het profiel van de getagde gebruiker te gaan.

    Image
    Image

    Opmerking

    De getagde gebruiker ontvangt een melding dat je hem hebt getagd zodra de opmerking is geplaatst.

Aanbevolen: