Hoe bestanden te taggen in Windows

Inhoudsopgave:

Hoe bestanden te taggen in Windows
Hoe bestanden te taggen in Windows
Anonim

Wat te weten

  • Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer Eigenschappen. Selecteer op het tabblad Details Tags om uw tags toe te voegen, waarbij u ze van elkaar scheidt met een puntkomma.
  • U kunt ook de Verkenner openen en View > Details Pane op het lint selecteren. Selecteer het bestand en selecteer vervolgens Een tag toevoegen in het detailvenster.
  • Om te zoeken naar getagde bestanden in de Verkenner, typt u tag: gevolgd door uw trefwoord in de zoekbalk rechts van het venster.

Als je heel veel bestanden in Windows hebt opgeslagen, weet je hoe moeilijk het kan zijn om het juiste bestand te vinden wanneer je het nodig hebt. Gelukkig kunt u ondersteunde bestanden in Windows 10 taggen met een of meer relevante trefwoorden, zodat u ze eenvoudig kunt vinden met Windows File Search.

Niet alle bestanden die in Windows zijn opgeslagen, kunnen worden getagd. Taggen wordt alleen ondersteund voor afbeeldingen, documenten en video's. En in sommige gevallen staan zelfs sommige ondersteunde bestandstypen tagging niet toe.

Tags toevoegen aan een bestand in Windows 10

Hoewel het niet intuïtief is om bestanden te taggen in Windows 10, is het ook niet moeilijk als je er een paar keer doorheen bent gelopen. Er zijn twee manieren om de mogelijkheden voor het taggen van bestanden in Windows 10 te vinden en te gebruiken: vanuit het venster Eigenschappen en vanuit het detailvenster van een bestand.

Image
Image

Hoe bestanden te taggen in het eigenschappenvenster

Het eigenschappenvenster is standaard verborgen in Windows 10. Gebruik deze stappen om het eigenschappenvenster te vinden en uw bestanden te taggen:

  1. Open Bestandsverkenner.
  2. Navigeer naar het bestand dat u wilt taggen en klik er met de rechtermuisknop op.

  3. In het menu dat verschijnt, selecteer Eigenschappen.

    Image
    Image
  4. In het Properties venster, selecteer de Details tab.

    Image
    Image
  5. Op de Details tab, dubbelklik op de Tags regel om een of meer tags toe te voegen, elk met een puntkomma van elkaar gescheiden.

    Image
    Image
  6. Druk op Enter wanneer u klaar bent met het toevoegen van tags om ze op het bestand toe te passen.
  7. Klik op Toepassen om uw wijzigingen op te slaan.

    Image
    Image
  8. Klik op OK om het venster Eigenschappen te sluiten.

    Image
    Image

Je kunt meerdere bestanden selecteren om ze allemaal tegelijk te taggen.

Hoe bestanden te taggen in het detailvenster

Standaard is het detailvenster ook verborgen in Windows 10. Om het te openen, duurt het slechts een paar klikken:

  1. Open Bestandsverkenner.
  2. Navigeer naar en selecteer het bestand dat je wilt taggen.
  3. Selecteer op het lint de View tab.

    Image
    Image
  4. Selecteer het Details-venster. in het Bekijk Lint

    Image
    Image
  5. Klik in het Details-venster op Add a tag en typ de tags die u aan het bestand wilt toewijzen. Vergeet niet om tags te scheiden met een puntkomma.

    Image
    Image
  6. Als je klaar bent, druk je op Enter of klik je op Save om de tags toe te wijzen.

Je kunt meerdere bestanden selecteren om dezelfde tags aan allemaal tegelijk toe te wijzen.

Als je je bestanden eenmaal hebt getagd en ze naar een andere computer of een externe harde schijf die een ander bestandssysteem gebruikt dan die waarop de bestanden zijn getagd, verplaatst naar een andere computer of een externe harde schijf, kunnen de toegewezen tags worden gewist.

Zoeken naar getagde bestanden in Windows 10

Als je eenmaal tags aan je bestanden hebt toegevoegd, wordt het zoeken in deze bestanden gemakkelijker (en sneller) omdat je een specifieke zoekreeks kunt gebruiken om de tags te vinden die je hebt gemaakt. Om naar getagde bestanden te zoeken, gebruikt u in de Verkenner de zoekbalk aan de rechterkant van het venster en gebruikt u deze zoekreeks:

tag: uw zoekwoord

Vervang uw trefwoord door de naam van de tag die u probeert te vinden. De zoekresultaten zouden alleen bestanden moeten opleveren die de opgegeven tags bevatten.

Aanbevolen: