Hoe 'Overige' op iPhone en iPad te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe 'Overige' op iPhone en iPad te verwijderen
Hoe 'Overige' op iPhone en iPad te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Om te zien wat er in Other zit, open je de Settings app en selecteer je Settings > Algemeen > iPhoneiPad-opslag > Other.
  • Wissen door alle ongebruikte apps te offloaden: Ga naar Settings en zoek Offload Unused App > Enable.
  • Om bijlagen te verwijderen: Ga naar iPhoneiPad Storage > Review Large Attachments > Bewerken. Selecteer een bijlage en tik op de prullenbak.

Dit artikel legt uit hoe je 'Overige' op iPhone en iPad kunt verwijderen. Instructie is van toepassing op iPhones met iOS 13 of iOS 14 en iPads met iPadOS 13 of iPadOS 14.

Wat is 'Anders' op iPhone?

"Overig" is hoe uw iPhone of iPad gegevens categoriseert die in principe worden gebruikt of achtergelaten door andere apps. Het is een categorie voor bestanden in de cache die momenteel niet in gebruik zijn. Ze zijn niet per se prullenbak, omdat ze mogelijk belangrijke informatie hebben waar een app in de toekomst misschien uit wil halen. Ze zijn gecategoriseerd als iPhone-opslag Overig en iPad-opslag Overig omdat ze momenteel niet van toepassing zijn op een app die in gebruik is.

Bottom Line

Het is gemakkelijk om ruimte vrij te maken op uw iOS-apparaat door gegevens in een app te verwijderen of de app helemaal te verwijderen. Het wissen van de categorie Overig is echter een proces van vallen en opstaan. Dit is de beste manier om dit aan te pakken.

Wat neemt alle ruimte in beslag op uw iPhone of iPad?

Krijg eerst een overzicht van wat er op je apparaat wordt opgeslagen.

  1. Navigeer naar de Instellingen app op je iPhone of iPad en tik op Instellingen.
  2. In de Instellingen app, tik op Algemeen.
  3. Selecteer iPhone-opslag (of iPad-opslag) Dit is waar je heen gaat voor alles wat met opslag te maken heeft op je iPhone of iPad, en het is een geweldige manier om er snel achter te komen wat veel ruimte in beslag neemt. U kunt niet alleen de hoeveelheid gegevens zien die wordt opgeslagen, u kunt hier ook apps (en sommige bestanden) verwijderen, zodat u niet terug hoeft naar het startscherm.

    Image
    Image

    In het scherm iPhone-opslag of iPad-opslag kunt u zien hoe de opslag is verdeeld over foto's, apps, berichten en media. Hier kunt u een duidelijk beeld krijgen of de categorie Other onder aan het scherm een aanzienlijke hoeveelheid ruimte in beslag neemt. Dit cijfer fluctueert afhankelijk van de systeembehoeften en het is onwaarschijnlijk dat u het volledig kunt verwijderen, maar u kunt het mogelijk verminderen.

Er zijn meerdere paden die je kunt kiezen om op dit moment opslagruimte vrij te maken. Het makkelijkste is om Offload Unused Apps in te schakelen, waarmee je Other kan minimaliseren zonder extra gedoe. U kunt in dit scherm ook foto's, video's en grote berichtbijlagen verwijderen in het gedeelte Grote bijlagen bekijken of het gedeelte Gedownloade video's bekijken. Je kunt ook zien welke apps de meeste ruimte innemen met een optie om ze afzonderlijk te verwijderen.

Hoe opslagruimte vrij te maken door alle ongebruikte apps te offloaden

Offloaden is een manier om een deel van de gegevens die aan een app zijn gekoppeld te verwijderen zonder alle opgeslagen gegevens te verliezen. Wanneer u bijvoorbeeld een app ontlaadt, wordt de app verwijderd, maar blijven alle gegevens die aan de app en het app-pictogram zijn gekoppeld behouden. Om de app later opnieuw te installeren, tik je gewoon op het pictogram en, ervan uitgaande dat je een gegevensverbinding hebt, wordt de app gedownload en kun je verdergaan waar je was gebleven. Hier leest u hoe u ongebruikte apps kunt offloaden:

  1. Zoek op het scherm iPhone-opslag of iPad-opslag de sectie Ongebruikte apps ontladen. Het vertelt u hoeveel opslagruimte u kunt besparen door deze functie in te schakelen. Om het aan te zetten, tab Enable.
  2. Tik op Enable om Offload ongebruikte apps in te schakelen.
  3. Scroll naar de onderkant van het iPhone-opslag of iPad-opslag scherm en zoek naar de Otheroptie. Je zou nu een vermindering moeten zien van de hoeveelheid ruimte die Ander gebruikt.

    Image
    Image

Hoe opslagruimte vrij te maken door grote bijlagen te verwijderen

Het is waarschijnlijk dat je een aantal grote e-mailbijlagen op je iPhone of iPad hebt die je niet langer nodig hebt. In het opslagscherm heeft uw apparaat er verschillende geselecteerd voor uw beoordeling.

  1. In het scherm iPhone-opslag of iPad-opslag tikt u op Review Large Attachments.
  2. Tik op de knop Bewerken bovenaan het scherm Bijlagen.
  3. Tik op de cirkel naast elk item dat je wilt verwijderen om het te selecteren en tik vervolgens op de prullenbak om het verwijderen te voltooien.

    Image
    Image

Hoe opslagruimte vrij te maken door specifieke apps te offloaden

Je kunt ook apps offloaden waarvan je denkt dat ze je opslagruimte opeten. Om specifieke apps te ontladen:

  1. Op het scherm iPhone-opslag of iPad-opslag scrolt u omlaag en bekijkt u elke app gerangschikt op opslagruimte, van de grootste bovenaan tot onderaan het kleinst. Kies een app die je niet hoeft te houden en tik erop.
  2. Op het volgende scherm zie je details over de specifieke app in kwestie. U kunt ervoor kiezen om Offload deze specifieke app te gebruiken, of u kunt deze eenvoudig delete it.

    Image
    Image

    Het offloaden van een app verwijdert de gegevens van de app niet. Het archiveert en comprimeert bestanden die zijn gecategoriseerd onder iPhone-opslag Overig of iPad-opslag Overig, zodat u ze gemakkelijk opnieuw kunt ophalen als dat nodig is. Sommige dingen, zoals geschiedeniscaches, bladwijzers en opgeslagen wachtwoorden, worden mogelijk niet bewaard nadat een app is verwijderd. Als je niet geïnteresseerd bent om ooit nog een app te gebruiken, kun je de app in kwestie net zo goed verwijderen.

Zodra je klaar bent met het offloaden en/of verwijderen van apps in iPhone- of iPad-opslag, kun je terug naar de bovenkant van het scherm scrollen om te zien hoe je voortgang gaat. U weet dat u succesvol bent in het opruimen van opslagruimte wanneer uw iPhone- of iPad-opslagdistributie minder opslagruimte bevat die is gedistribueerd naar de categorie Overig - of geen, als u ervoor kiest om Ongebruikte apps te ontladenU zou nu meer vrije ruimte moeten hebben die u op uw iPhone of iPad kunt gebruiken.

Hoe de Safari-cache te wissen

Een andere manier waarop u meer opslagruimte op uw iPhone of iPad kunt vrijmaken, is door de websitegegevens en offline leeslijst uit Safari te wissen.

  1. Scroll door de lijst met apps op het iPhone-opslag of iPad-opslag scherm en tik op Safari.
  2. Tik op Websitegegevens in het Safari-informatiescherm.
  3. Tik op Verwijder alle websitegegevens onderaan het scherm.

    Image
    Image
  4. Ga terug naar het Safari informatiescherm en veeg naar links over de Offline leeslijst. Selecteer Delete om alle opgeslagen leeslijstitems te verwijderen.

Aanbevolen: