Hoe iCloud-activeringsslot van iPad te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe iCloud-activeringsslot van iPad te verwijderen
Hoe iCloud-activeringsslot van iPad te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > iCloud > Afmelden. Voer Apple ID > in Settings > General > Reset > Wis alle inhoud en instellingen.
  • U moet de Apple ID invoeren die oorspronkelijk werd gebruikt om de iPad te activeren om de gegevens van het activeringsslot te wissen.
  • Om het activeringsslot te omzeilen, logt u in op iCloud.com. Ga naar Zoek iPhone > Alle apparaten > [apparaat] > Wis iPad > Verwijderen uit account.

Hoewel het omzeilen van iCloud-activeringsslot moeilijk kan zijn, is het niet onmogelijk. In dit artikel wordt uitgelegd wat activeringsslot is, waarom u er tegenaan loopt en hoe u een iCloud-slot kunt omzeilen.

Hoe iCloud-activeringsslot van een iPad te verwijderen

Er zijn maar een paar manieren om iCloud-activeringsslot op een iPad te verwijderen. De eenvoudigste manier is als u toegang hebt tot de Apple ID-gebruikersnaam en het wachtwoord die oorspronkelijk zijn gebruikt om het apparaat te activeren. U kunt dit hebben omdat het uw apparaat is of omdat u contact kunt opnemen met de persoon die u de iPad heeft verkocht. Volg in dat geval deze stappen om het verwijderen van het activeringsslot te voltooien:

  1. Verkrijg de Apple ID-gebruikersnaam en het wachtwoord van de persoon die de iPad oorspronkelijk heeft geactiveerd. Ze willen je deze informatie misschien niet geven, omdat het je toegang tot hun account kan geven, dus je moet ze misschien fysiek het apparaat geven.
  2. Start het apparaat op en voer de originele Apple ID-gebruikersnaam en -wachtwoord in wanneer het bij het scherm Activeringsslot komt (of laat de persoon die u de iPad heeft verkocht dit doen).

  3. Hierdoor kan de iPad doorgaan met opstarten. Wanneer de iPad op het startscherm komt, logt u uit bij iCloud.

    • Tik op iOS 10.2 en eerder op Instellingen > iCloud > Afmelden.
    • Op iOS 10.3 en hoger, tik op Instellingen > [uw naam] > Afmelden.
    Image
    Image
  4. Wanneer de iPad opnieuw om de Apple ID-gebruikersnaam en het wachtwoord van de oorspronkelijke eigenaar vraagt, voert u deze in.
  5. Wis nu alle resterende gegevens en instellingen op de iPad door te tikken op Settings > General > Reset> Wis alle inhoud en instellingen.

    Image
    Image
  6. De iPad zal opnieuw opstarten. U zou deze keer het activeringsvergrendelingsscherm niet moeten zien en zou de iPad als nieuw moeten kunnen instellen.

Image
Image

Wat is iCloud-activeringsslot?

Activeringsslot is een functie die Apple in iOS 7 heeft geïntroduceerd om diefstal van iOS-apparaten te verminderen. Het werkt op de iPhone, iPad en iPod touch en wordt automatisch ingeschakeld wanneer Zoek mijn iPhone is ingeschakeld.

Met activeringsslot moet een gebruiker de Apple ID-gebruikersnaam en -wachtwoord invoeren die oorspronkelijk zijn gebruikt om de iPad te activeren om alle gegevens van een apparaat te wissen, het apparaat te activeren met een andere Apple ID of Zoek mijn iPhone uit te schakelen.

Activation Lock is een goede manier om diefstal te verminderen, omdat het onwaarschijnlijk is dat een dief de gebruikersnaam en het wachtwoord van de Apple ID heeft voor de persoon van wie hij de iPad heeft gestolen. En aangezien het apparaat niet werkt zonder de informatie, is er niet veel reden om het überhaupt te stelen.

Natuurlijk is het nadeel hiervan dat je legitiem een gebruikt apparaat kunt kopen en vastzit met een iPad die niet werkt als die iPad Activation Locked is.

Voor alle duidelijkheid: niet elke iPad met activeringsvergrendeling wordt gestolen. De aanwezigheid van een activeringsslot is een teken dat een iPad kan worden gestolen, maar het kan ook onschuldig gebeuren. U kunt een iPad krijgen die vastzit in het activeringsslot omdat de eigenaar vergat uit te loggen bij iCloud voordat hij het apparaat verkocht.

Hoe weet u wanneer een iPad is vergrendeld

Het is vrij eenvoudig om te zien wanneer uw iPad iCloud-activering vergrendeld heeft. Wanneer u het probeert in te stellen, komt u op een scherm met de tekst Activation Lock en vraagt u om een Apple ID-gebruikersnaam en wachtwoord. Dat is vrij duidelijk!

Je hebt misschien gehoord dat jailbreaken een manier is om Activeringsslot te omzeilen. Sorry dat ik het zeg, maar dat is niet waar. Jailbreaking zal het activeringsslot niet verwijderen als het eenmaal is ingeschakeld.

Hoe iCloud-activeringsslot op een iPad te omzeilen met iCloud

Als de persoon die je de iPad heeft verkocht en wiens Apple ID het apparaat is vergrendeld, zich niet op een locatie bevindt waar ze fysiek hun gebruikersnaam en wachtwoord op het apparaat kunnen invoeren, kunnen ze het activeringsslot verwijderen met iCloud. Dit is wat ze moeten doen:

  1. Log in bij iCloud met de Apple ID gebruikersnaam en wachtwoord die oorspronkelijk werden gebruikt om de iPad te activeren (en waarmee de iPad is vergrendeld).

    Image
    Image
  2. Klik op Zoek iPhone.
  3. Klik op Alle apparaten.

    Image
    Image
  4. Klik op de iPad die moet worden ontgrendeld.
  5. Klik Wis iPad > Verwijderen uit account.

    Image
    Image
  6. Nadat deze stappen zijn voltooid, is de iPad van hun account verwijderd en had het activeringsslot moeten worden verwijderd. Start de iPad opnieuw op en als u hem kunt instellen zonder het scherm Activeringsvergrendeling te tonen, is de vergrendeling verwijderd en bent u helemaal klaar.

Val niet voor oplichting bij het verwijderen van iCloud-activeringsslot! Er zijn veel sites die beweren Activation Lock te kunnen verwijderen zonder de originele Apple ID - voor een prijs. Dat kan gewoon niet. Betaal ze niet je geld; ze kunnen niet doen wat ze beloven.

Hoe iCloud-activeringsslot te verwijderen als de oorspronkelijke eigenaar niet kan of wil helpen

Zoals je kunt zien, is de enige manier om het activeringsslot te verwijderen, je te laten helpen door de vorige eigenaar van het apparaat. Maar wat als ze niet kunnen of willen helpen? In die situatie moet u zich tot Apple wenden.

Apple zal niet in alle gevallen kunnen helpen, maar ze kunnen je misschien wel helpen. Je hebt twee stukjes informatie nodig:

  • Bewijs dat je legaal de iPad hebt gekocht. Een ontvangstbewijs is in dit geval de beste keuze.
  • Bewijs dat de vorige eigenaar het apparaat aan jou heeft overgedragen. E-mails of andere gegevens van de transactie zouden moeten werken.

Als je dat bewijs bij elkaar hebt, neem dan contact op met Apple Support. Apple controleert of de iPad als gestolen is opgegeven en controleert uw documentatie. Als Apple ervan overtuigd is dat je in de lift zit, zal het waarschijnlijk het activeringsslot voor je verwijderen.

Vermijd software- en DNS-trucs die beweren het activeringsslot te omzeilen

Als je wat hebt gegoogeld naar manieren om het activeringsslot te verwijderen, ben je waarschijnlijk software tegengekomen die beweert dit te kunnen of op DNS gebaseerde technieken die de servers van Apple omzeilen en je een iPad laten activeren zonder hen. We raden aan om weg te blijven van deze opties.

Terwijl ze technisch werken en je in staat stellen om je iPad te gebruiken, verbreken ze de verbinding tussen je apparaat en Apple. Dit betekent dat je geen nieuwe iOS-updates kunt krijgen, grote beveiligingsfouten en bugs kunt oplossen of waarschijnlijk geen ondersteuning kunt krijgen van Apple. Dat is een behoorlijk hoge prijs om te betalen.

FAQ

    Welke informatie heeft Apple nodig om het activeringsslot van de iPad te verwijderen

    Een kwitantie waaruit het eigendom blijkt, is voldoende zolang het serienummer van het product, MEID of IMEI van de iPad erop staat. Zonder die informatie zal Apple niet helpen.

    Wat gebeurt er als Apple het activeringsslot omzeilt?

    Wanneer Apple de activeringsvergrendeling omzeilt, worden alle bestanden en gegevens die op het apparaat zijn opgeslagen permanent verwijderd en keert het apparaat terug naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen.

    Hoe omzeil ik het activeringsslot op mijn Apple Watch?

    U hebt de Apple ID en het wachtwoord van de oorspronkelijke eigenaar of het aankoop-/eigendomsbewijs van de Apple Watch nodig om het activeringsslot te omzeilen.

Aanbevolen: