Hoe maak je een evenement op Facebook

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een evenement op Facebook
Hoe maak je een evenement op Facebook
Anonim

Facebook-evenementen is een functie die je kan helpen bij het organiseren van sociale bijeenkomsten via Facebook. Je krijgt een speciale pagina voor het verstrekken van de details van je evenement plus een reeks tools om vrienden hierover te informeren en bij te houden wie er gaat.

Facebook-evenementen zijn anders dan Facebook-groepen en Facebook-pagina's.

Iedereen kan gratis een evenement op Facebook maken. Je evenement kan worden gepubliceerd als een evenement dat alleen op uitnodiging is (privé) of als een evenement dat voor iedereen toegankelijk is (openbaar).

Maak een privé-evenement

Alleen uitgenodigde gasten kunnen een privé-evenementpagina zien. Je kunt de volgende basisinformatie opnemen op een privé, alleen op uitnodiging toegankelijke Facebook-evenementpagina:

  • Een foto of video (uit de Facebook-bibliotheek met thema's of je eigen geüploade bestand).
  • De naam van het evenement.
  • De locatie van het evenement.
  • Een beschrijving van het evenement.
  • De datum en tijd waarop het evenement zal plaatsvinden.
  • Een optie om een planning voor het evenement te maken.
  • De namen van eventuele mede-organisatoren van het evenement.
  • De optie om gasten toe te staan hun vrienden uit te nodigen.
  • De optie om genodigden toe te staan de gastenlijst te bekijken.

Je kunt een evenement opzetten vanaf Facebook.com in een webbrowser of vanuit de mobiele Facebook-app.

  1. Selecteer Evenementen aan de linkerkant van uw nieuwsfeed op uw Home pagina.
  2. Selecteer Maak evenement.

    Selecteer in de app het menu pictogram in het hoofdmenu (onderaan het scherm op iOS en boven in het scherm op Android) en tik vervolgens op Plaatsen & Evenementen > Maken.

    Image
    Image
  3. Selecteer Online of Persoonlijk.

    Image
    Image
  4. Kies Privé in het Privacy-menu aan de linkerkant.

    Image
    Image
  5. Voer een naam in voor het evenement, een startdatum en een tijd.

    De naam van je evenement mag maximaal 64 tekens lang zijn.

    Image
    Image
  6. Selecteer de Next knop om door te gaan.

    Image
    Image
  7. Als je een persoonlijk evenement organiseert, voer je de fysieke locatie van het evenement in het veld Locatie in en selecteer je het adres uit de lijst met locaties die Facebook detecteert. Selecteer Volgende om door te gaan.

    Als het evenement een online evenement is, voer je die informatie in.

    Image
    Image
  8. Selecteer Upload Cover Photo om je foto toe te voegen aan de evenementpagina of selecteer Choose Illustration om een illustratie uit de beschikbare galerij te gebruiken. Voeg een beschrijving toe in het veld Description.

    Image
    Image
  9. Als het van toepassing is, voeg dan een of meer co-hosts toe. Selecteer Evenementinstellingen en voer de naam van een vriend in het veld Co-hosts in en selecteer de naam van de vriend in de lijst. (Je kunt meerdere co-hosts hebben). U kunt de gastenlijst ook weergeven of verbergen. Selecteer Opslaan om door te gaan.

    Image
    Image
  10. Selecteer Maak evenement.

    Image
    Image
  11. Selecteer de Invite knop en zoek naar de namen van vrienden of selecteer vrienden uit de gegeven lijst. U kunt een optionele notitie toevoegen om de uitnodiging te personaliseren.

    Image
    Image

    Betrek je genodigden en aanwezigen om opwinding en anticipatie op te bouwen voor het evenement. Schrijf een bericht, voeg een foto of video toe of maak een poll op je evenementpagina om mensen op de hoogte te houden terwijl ze wachten op de datum en tijd van het evenement.

Een openbaar evenement opzetten

Iedereen op Facebook kan een openbaar evenement zien en ernaar zoeken. Openbare evenementen zijn ideaal om een groot publiek naar een groot evenement te lokken, zoals een lokaal concert, festival of kermis.

Voor openbare evenementen kunt u alle bovenstaande informatie verstrekken voor privé-evenementen en meer, waaronder:

  • Selecteer een categorie zodat mensen die door openbare evenementen bladeren, deze kunnen vinden.
  • Stel een terugkerende frequentie in als het een terugkerende gebeurtenis is.
  • Geef extra details.
  • Lijst toelatingsrichtlijnen.
  • Bepaal wie op de evenementpagina kan posten.

Als het tijd is om mensen uit te nodigen voor je evenement, kun je vrienden, leden van een groep of paginavolgers uitnodigen. Een openbaar Facebook-evenement kan zich snel verspreiden en mogelijk in korte tijd veel mensen bereiken.

Als het evenement openbaar is en iemand meldt dat hij aanwezig is, wordt die informatie weergegeven in de nieuwsfeed van die persoon, waar zijn vrienden het kunnen zien.

Als het evenement openbaar is, kunnen de vrienden van de deelnemer beslissen of ze ook willen deelnemen. Naarmate de datum van het evenement nadert, verschijnt er een herinnering op de startpagina's van de deelnemers.

Je zet een openbaar evenement op dezelfde manier op als een privé-evenement, maar slechts tot op zekere hoogte.

Kies Public in het privacymenu aan de linkerkant.

Image
Image

Het instellingenscherm toont een gedeelte waar u aanvullende informatie invoert. Je kunt een evenementcategorie kiezen, trefwoorden invoeren en aangeven of deze gratis toegang biedt of kindvriendelijk is.

Nadat je de benodigde informatie voor alle velden hebt toegevoegd, selecteer je de Create Event knop, die je naar de nieuwe Facebook-pagina van het openbare evenement brengt.

Facebook-evenementbeperkingen

Facebook stelt een limiet van 500 uitnodigingen in om meldingen van spam te voorkomen. Als je uitnodigingen stuurt naar een groot aantal mensen die niet reageren, behoudt Facebook zich het recht voor om het aantal mensen dat je kunt uitnodigen voor je evenement te beperken.

Vergroot je bereik door iedereen toe te staan zijn vrienden uit te nodigen en een co-host te noemen, die ook maximaal 500 mensen mag uitnodigen.

Promoot je Facebook-evenement

Nadat je je evenementpagina hebt gepland en deze hebt gevuld met interessante informatie, promoot je het evenement om de opkomst te vergroten.

Je kunt dit op verschillende manieren doen:

  • Als het evenement openbaar is, deel het evenement dan op je nieuwsfeed of in groepen waartoe je behoort, als de groep dit toestaat.
  • Maak een Facebook-advertentie voor het evenement. De advertentietarieven op Facebook zijn laag en u kunt zich op een specifieke doelgroep richten.
  • Als je een mede-organisator van het evenement hebt, vraag die persoon dan om het evenement te delen.
  • Als je de datum van het evenement nadert, deel dan foto's, video's, verhalen en updates op de evenementpagina om interesse te wekken.
  • Gebruik je mobiele apparaat om een Facebook-livestream te doen vanaf de evenementvoorbereidingen of het evenement.
  • Of het evenement nu privé of openbaar is, nodig je Facebook-vrienden uit of mensen die je kent van je groepen of bedrijfspagina. Als ze niet op Facebook staan, kun je ze uitnodigen via e-mail of sms.

Aanbevolen: