Hoe u uw PS4 kunt resetten

Inhoudsopgave:

Hoe u uw PS4 kunt resetten
Hoe u uw PS4 kunt resetten
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > PlayStation Network/Account Management > Activeren als uw primaire PS4 > Deactiveren en start de console opnieuw op.
  • Log opnieuw in en ga naar Instellingen > Initialization > Initialize PS4 >Full en bevestig vervolgens om de reset te starten.
  • Opmerking: om een PS4 die niet wil opstarten hard te resetten, start u de console in de veilige modus en installeert u de systeemsoftware opnieuw met een flashstation.

Dit artikel legt uit hoe je een PS4 terugzet naar de fabrieksinstellingen. De instructies zijn van toepassing op alle modellen, inclusief de PlayStation 4 Slim en PS4 Pro.

Een PS4 terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Als je van plan bent je PS4 te verkopen, of als een softwareprobleem ervoor zorgt dat je console niet kan opstarten, overweeg dan om de fabrieksinstellingen te herstellen. Voordat je begint, moet de console zijn ingeschakeld en moet je zijn aangemeld bij je PS4-account.

  1. Navigeer naar de Instellingen optie (het kofferpictogram) in de rij met pictogrammen boven het startmenu.

    Image
    Image
  2. Ga naar PlayStation Network/Account Management > Activeren als je primaire PS4.
  3. Kies Deactiveren en start de console vervolgens handmatig opnieuw op.
  4. Nadat u zich opnieuw hebt aangemeld, navigeert u naar Instellingen.
  5. Kies Initialization en kies vervolgens Initialize PS4.

    Image
    Image

    Een andere optie hier, genaamd Standaardinstellingen herstellen, verwijdert eenvoudig alle aangepaste systeemvoorkeuren die u hebt ingesteld; het zal je spelgegevens niet wissen.

  6. Als je klaar bent om je PS4-harde schijf te wissen van alles behalve het besturingssysteem, selecteer je Full en bevestig je met Initializeen dan Ja.

    Er zou een voortgangsbalk moeten verschijnen, maar verwacht dat het proces een paar uur duurt.

  7. Als u klaar bent, volgt u de instructies op het scherm. Je moet dan je PS4 uitschakelen door de aan/uit-knop van de console ingedrukt te houden totdat deze piept.

Als je van plan bent je PS4 te verkopen, kun je er nu zeker van zijn dat degene die hem koopt geen toegang heeft tot je persoonlijke account of informatie. De volgende keer dat iemand het systeem inschakelt, wordt hij of zij gevraagd de console in te stellen zoals toen je hem voor het eerst kocht. Je PS4 fysiek schoonmaken is ook een goed idee als je er een goede prijs voor wilt krijgen.

Wat betekent het om een PS4 terug te zetten naar de fabrieksinstellingen?

Het resetten van je PS4 herstelt de harde schijf in de staat waarin deze zich bevond toen je de console voor het eerst kocht. Het wordt ten zeerste aanbevolen om de fabrieksinstellingen te herstellen voordat u uw PS4 verkoopt, aangezien uw systeem waarschijnlijk persoonlijke gegevens bevat, zoals uw creditcardgegevens.

Een PS4-reset kan ook het hele besturingssysteem verwijderen, wat nodig kan zijn als je console niet goed werkt.

Een fabrieksreset is onomkeerbaar, dus maak een back-up van je gamegegevens met een externe harde schijf. Als alternatief kunnen PlayStation Plus-gebruikers hun gegevens uploaden naar de cloud voor veilige opslag.

Een PS4 hard resetten die niet wil opstarten

Als je geen toegang hebt tot de instellingen omdat je PS4 niet wil opstarten, moet je je console resetten in de veilige modus en de systeemsoftware opnieuw installeren.

Je hebt een computer met internettoegang en een USB-flashstation met ten minste 500 MB vrije ruimte nodig.

  1. Plaats een flashstation in de computer en maak er een nieuwe map op met de naam PS4.
  2. Maak binnen die map een andere met de naam UPDATE.
  3. Download de nieuwste PS4-software van PlayStation.com en sla het. PUP-bestand op in de UPDATE-map.
  4. Verwijder de flashdrive veilig van uw computer en leg deze voor nu opzij.
  5. Schakel je PS4 uit. Zorg ervoor dat het niet in de rustmodus staat; je wilt dat de stroom volledig is uitgeschakeld.
  6. Houd de aan/uit-knop van de console enkele seconden ingedrukt totdat deze een tweede keer piept. Het systeem zal dan opstarten in de veilige modus.
  7. Je krijgt een lijst met opties te zien. Om de standaardinstellingen te herstellen en PS4 te initialiseren, zie je bovendien PS4 initialiseren (systeemsoftware opnieuw installeren). Als u deze optie kiest, wordt de harde schijf van de console volledig gewist, inclusief het PS4-besturingssysteem.

    Als je console geen softwareproblemen heeft, ga je naar Initialize PS4 > Full; kies anders PS4 initialiseren (systeemsoftware opnieuw installeren).

  8. Nadat het proces is voltooid, wordt u gevraagd een apparaat aan te sluiten dat de systeemsoftware bevat. Plaats in de PS4 de flashdrive die de software bevat die je hebt gedownload.

    De console zal het bestand automatisch detecteren en het besturingssysteem installeren.

  9. Als het klaar is, zal de PS4 opnieuw opstarten en normaal opstarten.

Aanbevolen: