Hoe draadloze autoladers werken met telefoons

Inhoudsopgave:

Hoe draadloze autoladers werken met telefoons
Hoe draadloze autoladers werken met telefoons
Anonim

Draadloos opladen maakt gebruik van magnetische velden om energie over te dragen van een oplader naar een batterij. Draadloze telefoonopladers zijn baanbrekend als het gaat om gemak, en het is zelfs mogelijk om draadloos telefoons op te laden in uw auto. Hier leest u hoe draadloos opladen in een auto werkt en hoe u kunt profiteren van deze technologie.

Als je klaar bent om technologie voor het opladen van draadloze telefoons in je auto te implementeren, bekijk dan onze lijst met de beste houders voor het opladen van draadloze telefoons.

Image
Image

Hoe werkt draadloos opladen?

Draadloze oplaadtechnologie wordt ook wel inductief opladen genoemd. Een basisstation genereert een elektrisch veld, dat via inductieve koppeling energie overdraagt aan een compatibel apparaat.

Dit type opladen is minder efficiënt dan oplaadsystemen die geleidende koppelingen gebruiken, maar omdat u ze niet hoeft aan te sluiten, zijn draadloze opladers eenvoudig en ongelooflijk handig in gebruik.

In plaats van een oplader aan te sluiten, plaatst u uw telefoon of een ander compatibel apparaat op het basisstation voor draadloos opladen en het apparaat begint automatisch op te laden.

Draadloos opladen bestaat al langer dan je zou denken. Als je een elektrische tandenborstel van Oral-B hebt gezien, heb je inductieladen in actie gezien. Braun gebruikt deze technologie al sinds het begin van de jaren negentig.

Terwijl andere industrieën de technologie langzamer gebruikten, werd in 2009 de eerste mobiele telefoon met ingebouwd inductief opladen gelanceerd. Het Wireless Power Consortium introduceerde de Qi-standaard in 2009, waardoor interoperabiliteit tussen opladers en apparaten van verschillende bedrijven mogelijk werd.

Inductief laden in automobieltoepassingen

Het eerste gebruik in de auto van inductieladen was met elektrische voertuigen. Al eind jaren negentig gebruikte een systeem genaamd Magne Charge inductieve koppeling om elektrische auto's op te laden. Deze werd begin jaren 2000 vervangen door een standaard geleidende koppeling.

Hoewel inductieve koppelingen inherent veiliger zijn in dergelijke toepassingen, wonnen geleidende koppelingen, met extra ingebouwde beveiligingen, het omdat inductieve opladers niet zo energiezuinig zijn als geleidende opladers.

Vandaag de dag is inductieladen weer terug in de autowereld, met draadloze autoladers en -houders die direct beschikbaar zijn voor voertuigen.

Veel draadloze opladers voor telefoons zijn compatibel met Android- en iOS-smartphones en -tablets, evenals met andere technologieën.

Hoe u uw telefoon draadloos kunt opladen in uw auto

Sommige auto's worden geleverd met een OEM-geïnstalleerd laadstation. Als uw auto er geen heeft, zijn er veel aftermarket-configuraties voor draadloos opladen beschikbaar.

Als je telefoon geen draadloos opladen ondersteunt en je niet wilt upgraden, zijn goedkope draadloze oplaadadapters een mogelijkheid. Sommige kunnen rechtstreeks in een telefoonhoesje worden geïnstalleerd.

De twee draadloze standaarden zijn Powermat en Qi. Tegenwoordig is Qi de leider in de smartphonewereld, vooral sinds Apple in 2017 Qi voor zijn apparaten koos. Als je een telefoon hebt die Qi-compatibel is, zoek dan naar een op Qi gebaseerde oplader.

Sommige autofabrikanten gingen met de Powermat-standaard, dus misschien heb je in de toekomst een op Powermat gebaseerde draadloze oplader, of je die nu wilt of niet.

Ingebouwde auto-opladers voor draadloze telefoons

De meeste autofabrikanten die ingebouwde draadloze telefoonopladers aanbieden, gebruiken Qi draadloze oplaadsystemen. Sommige, waaronder GM en Mercedes, ondersteunen zowel Powermat- als NFC-opladen om het bereik van hun draadloze oplaadcompatibiliteit uit te breiden.

Selecteer modellen van Chevrolet, Lexus, Cadillac, BMW, Audi, Buick, Chrysler, Ford, Jeep, Honda en meer bieden ingebouwd opladen. Als uw model deze technologie niet ondersteunt, overweeg dan om een aftermarket-oplader te installeren.

Aftermarket Automotive draadloze telefoonopladers

Stel dat je een van de vele autobezitters bent wiens auto's niet zijn uitgerust met draadloze opladers. In dat geval zijn er enkele uitstekende aftermarket-laders beschikbaar.

De meeste draadloze opladers voor auto's hebben een slanke vorm die goed past in het ontwerp van een auto, inclusief houders, pads, holsters en opladers die in een bekerhouder passen.

Prijzen kunnen variëren, van Belkin's Boost Up Wireless Charging Dock van $ 124 tot de Yootech Wireless Charger van $ 18,99. Bekijk voordat je koopt je opties en vind er een met een ontwerp en prijs die je leuk vindt.

Qi-gebaseerde draadloze opladers zijn het populairst en beschikbaar. Deze opladers ondersteunen alle iPhone- en iOS-apparaten en veel Android-apparaten, waaronder Samsung-smartphones.

Aanbevolen: