Cyberpunk 2077's rol in een nostalgische jaren 80-trend

Inhoudsopgave:

Cyberpunk 2077's rol in een nostalgische jaren 80-trend
Cyberpunk 2077's rol in een nostalgische jaren 80-trend
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Cyberpunk 2077 herintroduceert de gevaarlijke glamour van de jaren 80, met zijn stijl geïnspireerd op klassiekers als Blade Runner.
  • Er is een lijn van op Cyberpunk geïnspireerde kleding en schoenen die je kunt kopen als je echt in de look wilt stappen.
  • De mode van de jaren tachtig maakt een comeback-moment, zeggen waarnemers.
Image
Image

De nieuwe game Cyberpunk 2077 vaart op een golf van nostalgie naar alle dingen uit de jaren 80, met een terugblik op de sciencefictionbeweging en de mode van die periode.

Cyberpunk 2077 speelt zich af in de toekomst, maar is gebaseerd op invloeden uit de film Blade Runner uit 1982 en de manga- en animeserie Ghost in the Shell, die in 1989 begon. degenen die oud genoeg zijn om zich de jaren '80 te herinneren, voelen een beetje nostalgisch. Een ontwerper brengt zelfs een lijn van door Cyberpunk beïnvloede volledig zwarte kleding en accessoires uit die de esthetiek behouden.

"Het is slechts een kwestie van tijd voordat de invloed van het spel prominent genoeg zal zijn om te zien", zei marketingadviseur Tenin Terrell in een e-mailinterview. "Het ontwikkelingsteam heeft waarschijnlijk gebruikgemaakt van Cyberpunk's futuristische esthetiek uit de jaren 80 van de Japanse vaporwave of toekomstige funk-stijlen die populair zijn in anime, strips en andere grafische media die worden gedistribueerd door de makers van het land."

Hacken voor stijl

Cyberpunk 2077 is een rollenspel dat zich afspeelt in Night City, een open wereld die zich afspeelt in het Cyberpunk-universum. Spelers nemen het first-person perspectief aan van een aanpasbare huurling die bekend staat als V, die vaardigheden kan verwerven in hacking en machines, met opties voor melee en afstandsgevechten.

Maar de rage voor de jaren tachtig begon niet met het spel, zeggen waarnemers.

"De mode van de jaren '80 is terug op een massale manier", zei Cara Salvatore, een vintage trendspotter en oprichter van het bedrijf Duskshaped, in een e-mailinterview. "Het lijkt alsof iedereen een bikerjack heeft, hoge schoenen, enorme zwarte laarzen. Ik zie langere jassen met dat stoffige/trenchcoat-gevoel. Mensen lijken emotioneel deze donkere, gevaarlijkere ruimte te bewonen, en het blijkt door kleding, die zo vaak een proxy is voor innerlijke stemming. Ik denk dat velen van ons het gevoel hebben dat we in een versie van die dystopische toekomst leven, en dat is een deel van de reden waarom de mode uit de jaren 80 terug in stijl is."

Er is veel nagedacht over de kledingstijlen, auto's en architectuur die deel uitmaken van de Cyberpunk-wereld, legt Marthe Jonkers, senior conceptartiest bij CD Projekt Red, uit in een interview met VG247.

"Ze vormen echt de ruggengraat van het visuele ontwerp van de stad", zei Jonkers. "Omdat echte steden ook veel verschillende lagen van architecturale stijlen hebben, veel verschillende voertuigen van verschillende leeftijden die rondrijden, mode - niet iedereen draagt hetzelfde. We wilden dat ook hebben in Night City, dus hebben we deze tijdlijn gemaakt die de stijlen met elkaar verbond samen."

Koop cyberpunk-kleding, als je durft

Degenen die houden van de stijlen die ze in de game zien, kunnen ze ook offline dragen. Lifestyle-groep Hypebeast brengt met Cyberpunk 2077 een merchandiselijn uit. Hypebeast werkt samen met streetwear-ontwerper Hiroshi Fujiawara en zijn merk, fragment design, om een lijn volledig zwarte kleding en accessoires te lanceren die past bij de esthetiek van de game. Het omvat een reeks t-shirts, hoodies en accessoires.

Image
Image

"De klant (CDPR) was op zoek naar een eersteklas streetwear-ontwerper om de game te verbinden met een publiek dat minder endemisch was voor hun kern, en ook om wat merch te complimenteren waar ze al aan werkten met andere ontwerpers, " Paul Heavener, creatief directeur van Hypemaker US, vertelde Forbes."Het is belangrijk dat de gekozen medewerker hun respectieve gemeenschap naar de tafel kan brengen. In dit geval heeft fragment een bewezen geschiedenis van spraakmakende projecten die merken en franchises naar de streetwear-arena hebben geleid."

Voor schoenenfans die er Cyberpunk uit willen zien, brengt Adidas een schoenenlijn uit die is geïnspireerd op de mode van de game. De schoenen kosten iets minder dan $ 250 en zijn alleen verkrijgbaar in bepaalde Aziatische landen. Maar je kunt natuurlijk proberen een paar op eBay te bemachtigen.

Zodra de spanning van Cyberpunk 2077 is uitgewerkt, wil je misschien dat mul-kapsel opnieuw bedenken. Maar ik ben zeker een paar Adidas-schoenen aan het haken, als ik er een kan vinden.

Aanbevolen: