Nieuwe app ha alt Bodyguard-on-Demand op

Inhoudsopgave:

Nieuwe app ha alt Bodyguard-on-Demand op
Nieuwe app ha alt Bodyguard-on-Demand op
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Met een nieuwe app genaamd Bond kunnen gebruikers op verzoek een bodyguard bestellen.
  • Gebruikers kunnen aangeven of ze een gewapende of ongewapende lijfwacht willen.
  • Bond betreedt een kleine maar groeiende markt voor apps voor persoonlijke beveiliging.
Image
Image

Als het aanroepen van een Uber of het online bestellen van boodschappen te alledaags wordt, kunnen gebruikers met een nieuwe app een getrainde lijfwacht oproepen met een tik op een pictogram.

De app, genaamd Bond, komt op de markt in een tijd waarin de wereld beladen lijkt en sommige misdaadcijfers stijgen. De kosten zijn $30 voor 30 minuten.

"Het Bond-platform is ontworpen voor het grote en groeiende aantal situaties waarin gewone mensen zich 's nachts alleen bevinden, de auto in een donkere parkeergarage zetten, vreemden tegenkomen zonder dat er iemand in de buurt is, zich zorgen maken over kinderen zonder toezicht, " zei Doron Kempel, oprichter en CEO van Bond in een e-mailinterview.

Het in New York gevestigde bedrijf heeft callcentermedewerkers in dienst die met gebruikers kunnen praten via tekst, video of audio. Als gebruikers het gevoel hebben dat ze in gevaar zijn, kunnen ze via de app verzoeken om te worden gevolgd, door video te worden gevolgd of een autoservice of een bodyguard te sturen.

Een gapend gat in de markt?

Doron, een voormalige Israëlische special forces-soldaat, richtte het bedrijf op nadat hij ontdekte dat er niets vergelijkbaars op de markt was. "Met name, in tegenstelling tot andere beveiligingsapps, geeft Bond mensen gemoedsrust door een combinatie van technologische innovatie en menselijke operationele uitmuntendheid en expertise - echte mensen op afroep en snelle responstijden waardoor ze zich veiliger voelen", zei hij.

Voor degenen die van tevoren weten dat ze in een lastige situatie terecht kunnen komen, kunnen lijfwachten ook worden gereserveerd via de website van het bedrijf. Als je weet dat de situatie nog plakkeriger wordt, kun je ook ja aanvinken in het vakje met de vraag "Moet je lijfwacht gewapend zijn?"

De lijfwachten die door Bond worden gestuurd, zijn voormalige agenten van de geheime dienst, politieagenten, leden van het leger en andere "opgeleide en doorgelichte beveiligingsprofessionals, en kunnen zowel gewapend als ongewapend zijn." zei Doron.

Het commandocentrum van het bedrijf coördineert en houdt toezicht op hun opdrachten, voegde hij eraan toe. Doron beweert dat zijn bedrijf 40.000 "zaken heeft afgehandeld (waarvan velen lijfwachten hebben besteld), en we voorspellen dat dit aantal zal toenemen."

Niet alleen voor lijfwachten

Je hebt geen wapenzwaaiende bewaker nodig om van de service te profiteren. "Bondleden kunnen een lijfwacht vragen om te arriveren en hen te vergezellen in situaties zoals het veilig vervoeren van familieleden; het begeleiden van een lid naar een evenement of een avondje uit met vrienden; het beveiligen van een evenement of locatie; of het ontmoeten van een lid bij aankomst in een nieuw stad," zei Doron.

Image
Image

Bond is een nieuwkomer in een snelgroeiende gig-economie. "On-demand alles is een groeiende trend die de afgelopen maanden echt een vlucht heeft genomen, en het is alleen maar logisch dat het ook wordt toegepast op bodyguard-diensten", Diana Goodwin, oprichter en CEO bij MarketBox, een softwarebedrijf dat zich richt op mobiel oplossingen, zei in een e-mailinterview.

"Klanten zijn eraan gewend geraakt om met één druk op de knop te krijgen wat ze willen, wanneer ze willen."

Bond concurreert ook op een kleine maar groeiende markt voor apps voor persoonlijke beveiliging. Er is Citizen, gelanceerd in 2016, waarmee gebruikers veiligheidswaarschuwingen naar de politie kunnen sturen en lokale misdaadrapporten kunnen volgen. Er is ook NextDoor beschikbaar, een platform voor sociale media dat kan worden gebruikt om misdaad te melden.

Amazon's Neighbours-app stelt gebruikers in staat om "re altime misdaad- en veiligheidswaarschuwingen te ontvangen van je buren en openbare veiligheidsinstanties. Weet altijd wanneer en waar dingen in uw omgeving gebeuren en deel updates om u en uw gemeenschap op de hoogte te houden", aldus de website.

Persoonlijke beveiligings-apps hebben echter kritiek gekregen. "De gebruiker krijgt de mogelijkheid om zijn eigen morele kompas te gebruiken om erachter te komen wat verdacht is en wat het waard is om te worden gepost en naar de wereld te worden geschoten", zegt Matthew Guariglia, een beleidsanalist bij de Electronic Frontier Foundation. "Vaak is het gebaseerd op behoorlijk verraderlijke raciale vooroordelen over wie erbij hoort en wie niet, en wie achterdochtig is en wie niet."

Aanbevolen: