Hoe Apple Scribble te gebruiken in iOS 14

Inhoudsopgave:

Hoe Apple Scribble te gebruiken in iOS 14
Hoe Apple Scribble te gebruiken in iOS 14
Anonim

Wat te weten

  • Om Krabbel in te schakelen, gaat u naar Instellingen op uw iPad, selecteert u Apple Pencil en schakelt u Scribble in.
  • Scribble converteert uw handschrift automatisch naar tekst.
  • Je kunt ook tekst bewerken en verwijderen met Scribble.

Dit artikel legt uit hoe je Krabbel inschakelt en gebruikt om tekst te schrijven en te bewerken en het sneltoetsenpalet te gebruiken op een iPad met iPadOS 14 of hoger.

Scribble inschakelen

Je kunt Krabbel in slechts een paar stappen inschakelen.

  1. Open de Instellingen op je iPad.
  2. Selecteer Apple Pencil.
  3. Zet de schakelaar aan voor Scribble.

    Image
    Image

Je ziet een link voor Probeer Scribble op dit scherm. Als u hierop tikt, ziet u een paar handige tips voor het gebruik van de functie. Het is een geweldige manier om te beginnen of later als referentie te gebruiken.

Image
Image

De optie Krabbel proberen verschijnt alleen als je Krabbel hebt ingeschakeld.

Handschrijven in tekstvakken

Je gebruikt de hele tijd tekstvakken. Wanneer je een zoekveld typt in Safari, een adresvak in Mail of een berichtveld in Berichten, gebruik je een tekstvak. En met Scribble kun je in deze velden schrijven wat je nodig hebt, en het wordt omgezet in getypte tekst.

Er zijn geen speciale stappen die u moet nemen om uw handschrift naar tekst te converteren, omdat dit automatisch gebeurt.

Dus, open een app met een tekstvak en probeer het eens! Nadat je in de doos hebt geschreven, zie je je woord(en) op magische wijze voor je ogen veranderen in getypte tekst.

Image
Image

Hoe beter je handschrift, hoe beter Scribble werkt. Dus doe je best om duidelijk te schrijven.

Hoe tekst te bewerken met Krabbel

Als je gewend bent woorden weg te krassen die je niet nodig hebt of een lijn trekt om tekens te scheiden, zul je dol zijn op de manier waarop je dit met Scribble kunt doen. Bovendien kun je met Scribble dingen doen die je niet kunt doen met papier en potlood, zoals tekens samenvoegen of ruimte toevoegen.

Image
Image
  • Selecteer tekst: Maak een cirkel rond een woord of zin of onderstreep het. Zodra het is gemarkeerd, kunt u de actie ondernemen die u nodig hebt.
  • Selecteer een woord: Dubbeltik op een woord om het te selecteren als je dat liever hebt dan omcirkelen of onderstrepen.
  • Selecteer een zin of alinea: Tik driemaal op een woord in de zin of alinea om het te selecteren. Of sleep je Apple Pencil door een zin of alinea.
  • Tekst samenvoegen of scheiden: Teken een verticale lijn tussen tekens om ze te scheiden of samen te voegen.
  • Voeg spatie toe om tekst in te voegen: Tik en houd ingedrukt tussen woorden om wat spatie toe te voegen en voeg vervolgens uw tekst in.
  • Verwijder tekst: Kras een of meer woorden uit door er doorheen te krabbelen. Je zult het binnen enkele seconden zien verdwijnen.
Image
Image

Hoe het Scribble Shortcut Palette te gebruiken

Als u een van de bovenstaande acties gebruikt om tekst te selecteren, kunt u profiteren van het sneltoetspalet Scribble. De opties variëren op basis van de app die u gebruikt. In Pages kunt u bijvoorbeeld de uitlijning wijzigen en in Notes kunt u een tabel invoegen.

  1. Om de Krabbel-werkbalk te openen, tikt u op het Apple Pencil pictogram.
  2. Om de werkbalk naar een andere plek op het scherm te verplaatsen, tikt u erop en sleept u deze.
  3. Om de werkbalk te sluiten, sleept u deze naar een hoek op uw scherm. Het verandert terug naar het Apple Pencil-pictogram.
  4. Je kunt de werkbalk ook verkleinen als je hem niet nodig hebt door hem automatisch te minimaliseren. Tik op Meer (drie stippen) en schakel Auto-minimize. in

    Image
    Image

Wat is krabbelen?

Scribble is een slimme functie voor iPad waarmee je notities kunt maken, berichten kunt beantwoorden en zoekvakken kunt gebruiken met handgeschreven tekst. Met een Apple Pencil kun je je toetsenbord opbergen en schrijven zoals je zou doen met papier en potlood.

Je zult ook genieten van functies zoals fouten wegkrabben, woorden omcirkelen of onderstrepen om ze te selecteren, en tekens samenvoegen of scheiden met eenvoudige lijnen.

Scribble ondersteunde apparaten

Je moet een van deze ondersteunde apparaten hebben om Scribble met Apple Pencil te gebruiken.

Apple Pencil van de eerste generatie met deze iPad-modellen:

  • iPad mini (5th generatie)
  • iPad (6th generatie of later)
  • iPad Air (3rd generatie)
  • iPad Pro 9,7-inch
  • iPad Pro 10,5-inch
  • iPad Pro 12,9-inch

Tweede generatie Apple Pencil met deze iPad-modellen

  • iPad Air (4th generatie)
  • iPad Pro 11-inch
  • iPad Pro 12,9-inch (3rd generatie en later)

Aanbevolen: